Opstelling : BelgiŽ

Courtois, Gillet, Van Buyten ('46 Alderweireld), Vermaelen, Vertonghen, Defour, Witsel, Chadli ('67 Mertens), Mirallas ('56 Debruyne), Hazard ('58 Dembele), Benteke ('63 Lukaku).

 

Opstelling : Nederland

Maarten Stekelenburg, Ricardo van Rhijn, John Heitinga ('46 Stefan de Vrij), Joris Mathijsen ('46 Nick Viergever), Jetro Willems ('46 Bruno Martins Indi), Rafael van der Vaart ('46 Adam Maher), Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Arjen Robben, Klaas Jan Huntelaar, Luciano Narsingh.

 

Datum
15-08-2012
Locatie
Brussel (Koning Boudewijn Stadion).
Tijd
20:45 uur
Aantal toeschouwers
46.000
Scheidsrechter
Martin Atkinson
Gele kaarten
BelgiŽ:         Gillet
Nederland: Van der Vaart, Willems, Sneijder.
Rode kaarten
 
Score verloop
1 - 0 Benteke (20)
1 - 1 Narsingh (53)
1 - 2 Huntelaar (55)
2 - 2 Mertens (75)
3 - 2 Lukaku (78)
4 - 2 Vertonghen (80).

Na het teleurstellend verlopen EK 2012 nu de eerste wedstrijd na dat EK. Ook nog met een nieuwe trainer en staf. Het was dus een behoorlijk interessante wedstrijd. Niet zo maar een vriendschappelijk potje dus, alhoewel dat voor BelgiŽ Ė Nederland nooit geldt, en zeker niet voor de Belgen, het is voor hun, wat wij hebben met Duitsland, of vergelijk het met Feyenoord Ė Ajax. Dat was al gelijk te merken toen ze door het ons volkslied heel hard begonnen te fluiten, zeer onsportief. Dat doen wij Hollanders niet, maar ja, wij zijn ook de beste supporters van de wereld. Ach bestaat er Łberhaupt nog wel zo iets als vriendschappelijke wedstrijd, ik spreek tegenwoordig maar van een oefenwedstrijd. Omstreeks 11:00 uur afgesproken bij een tankstation aan de A16, daar hadden we afgesproken met de club uit Pijnacker, 7 pers en wij vertrokken met 5 man. Hans en Jeroen gingen met de trein en ook de familie uit Almere, zouden we in Brussel treffen. De reis verliep vlot, en om even voor 13:00 uur melde wij ons bij de receptie van ons hotel, hotel Madeleine.
 
 

Daar even onze bagage geplaatst, want we konden pas vanaf 15:00 uur inchecken. Eerst dan maar even naar de grote Markt, het immense bloemen tapijt bekijken dat daar was opgesteld van 14 t/m 19 augustus. 

 


Het was behoorlijk warm daar, dus hadden we dat wel gauw gezien, en we hadden eigenlijk wel trek in een lekker koud biertje. Dus op naar het Cafe Delirium, daar schijnen ze er genoeg te hebben. En jahoor, dat was zo. 25 soorten op de tap en ook nog een 2000 op de fles, goeiendagschotel zeg, ik heb het gewoon maar bij pils gehouden. Mijn dochter was ook mee met een vriendinnetje en die hebben hier ook hun eerste biertje te pakken

 

 

Ook Peter was weer mee en zoals je ziet ook de dames uit Pynacker, aangevuld met Fred en John, gezellig dus.
   

 

Nadat we Hans en Jeroen, en Jos, Eric-Jan, Irma en Tanja, en ook nog Hans en Vincent hadden opgehaald was de groep compleet en waren we dus met 20 man. Dat mekten we ook want bij ieder restaurant konden we eten en een gratis biertje krijgen. Maar de tijd begon te dringen, dus daar maar geen gebruik van gemaakt. Maar even snel een broodje en een burger gegeten, want we hadden nog weinig gegeten. Op naar het omwissel bureau, dat was in Hotel Amigo. Inmiddels was het al weer 17:00 uur, ongelofelijk wat gaat de tijd toch snel. Daar in de buurt van dat hotel hadden zich veel Nederlandse supporters verzameld, en daar dus gezellig wat biertjes gedronken.

 

Natuurlijk moest ik ook even, zoals gewoonlijk met een agente op de foto, nadat het Londen niet gelukt was, ga ik verder met de traditie, en in Brussel, na enige aarzeling was het toch weer gelukt.

 


Nadat we snel wat pizza hadden gegeten, zo rond 19:00 uur richting het stadion vertrokken. Dat ging ook allemaal vlotjes en fijn van die Belgen, gratis openbaar vervoer, uhhhhh kom ik later nog op terug. Vanaf de metro was het nog maar een klein stukske lopen naar het stadion. Daar ook nog wat gegeten en gedronken, en de dames zagen natuurlijk weer hele knappe agenten, waar ze graag mee op de foto wilden. Maar dat mocht niet van die Belgische Jeandarma rie, na wat onderhandelen is het toch gelukt, he dames!!!
 
 
  
 
Hier nog wat jonge supportertjes van de rode duivels.
 
Dan naar het stadion. Best een mooi stadion, beetje ver van het veld af. Maar goed. Het vak was lang niet vol, dus hadden we ruime plaatsen, en dat was ideaal.
 
   
Dan de wedstrijd. De eerste helft verliep redelijk. Kansen voor Oranje, maar ook voor BelgiŽ, die dus ook 1 x daar uit scoorden, de 1-0 dus door Benteke in de 20e minuut. Daarna ging Oranje beter spelen en kregen ze dus ook kansen, maar doelpunten leverde dat niet op.
De tweede helft speelde oranje de eerste minuten heel goed, en nu leverde dat wel doelpunten op, namelijk in de 53e minuut de 1-1 door Narsing, en twee minuten later, de 1-2 door Huntelaar, beide goed werk van zowel Martis Indi als Arjan Robben. Het vak stond eindelijk weer eens op zijn kop, na drie wedstrijden verlies, zou het dan nu gaan lukken. WAAR IS DAT FEESTJE, HIER IS DAT FEESTJE!!!!!!
Maar die 1-2 werkte als een rode lap op een wilde stier, die Duivels gingen aandringen en beter voetballen. Geeft niet, nog één counter en het is 1-3 en dan zullen ze wel aftaaien.
Tot de 75e minuut ging het goed, maar door een blunder van Nigel de Jong kwam BelgiŽ op 2-2 door de psv speler Mertens.
Toen roken die Duivels helemaal bloed, en scoorden die Belgen binnen 5 minuten nog twee keer en was het feestje niet aan onze kant maar geheel terecht aan de andere kant. Het was groot feest bij de Belgische supporters, het leek wel of ze al geplaats waren voor BraziliŽ. Maar ach, geef ze is ongelijk, zoveel valt er niet te feesten voor die Belgen de laatste jaren, en ik denk maar weer, ach het is maar een oefenpotje, straks 7 en 11 september moeten we echt punten pakken.

 

Na afloop nog even het centrum in, en toch maar een klein feestje gevierd tot in de kleine uurtjes. Op de foto hier nog wat Spaanse dames uit Madrid, die daar lekker op vakantie waren. Het was door die feestdag zo ie zo erg druk in Brussel, maar wel erg gezellig. Behalve op wat kleine incidentjes na, b.v. mochten we met de oranje groep niet over de Grote Markt heen lopen, maar moesten we via de straatjes er omheen, belachelijk en pure discriminatie! Ook konden we heen gewoon gratis met het openbaar vervoer en werd er ons geen strohalm in de weg gelegd, terug deden ze ineens moeilijk en moesten we alsnog betalen. Bluhhhhh en ze hadden niet eens verloren, dan hadden we denk ik moeten lopen naar het centrum.

Al met al was het weer een leuke 24 uur. Na van het ontbijt genoten te hebben zijn wij weer terug gereden en waren tegen 13:00 uur thuis. Hans en Jeroen weer met de trein terug en de rest bleef nog tot in de namiddag genieten van het mooie Brussel.
 
Hier op de foto links, je ziet ze net nog, Hans en Jeroen aan het ontbijt.
 

 
 

En hier links op de foto Hans en Vincent, en Eric-Jan, Jos, Irma en Tanja, genoten van het ontbijt. En ook klasse hoor Romana en Madelief, keurig om 09:15 aan het ontbijt. Zelf wakker geworden van de wekker, en we lagen toch niet al te vroeg in bed. Super meiden!!

 

 
Op naar het eggie, de eerste wedstrijden voor het WK 2014 in BraziliŽ, al ben ik er nu niet meer zo zeker van dat we dan zo maar even gaan halen. Het gaat spannend worden.

Ik zeg, tot op 7 september in Amsterdam, de eerste tegen de Turken. Overigens is deze wedstrijd bijna uitverkocht.

Meer fotoís vanuit Brussel vind je op de Fotoapagina, helaas geen filmpjes dit keer.

Groetjes

Rob.