Opstelling : China

Zeng Cheng, Zhang L. P. , Li Xuepeng ('71 Zhou Yun), Feng Xiaoting, Sun Xiang ('58 Zheng), Zhao Xuri, Qin Sheng, Sun Ke ('86 Wu L), Zheng Zhi ('58 Yu Hanchao), Yu Hai, Gao Lin ('71 Dabao)

 

 

Opstelling : Nederland

Michel Vorm, Dwight Tiendalli ('46 Daryl Janmaat), John Heitinga, Ron Vlaar, Miquel Nelom ('46 Erik Pieters), Jonathan De Guzman, Siem De Jong ('70 Dirk Kuyt), Jens Toornstra ('46 Wesley Sneijder), Jeremain Lens, Robin van Persie, Arjen Robben

 

 

Datum

11-06-2013

Locatie

Peking (Workers Stadion).

Tijd

14:00 uur

Aantal toeschouwers

35.000

Scheidsrechter

Chris Beath (Aus).

Gele kaarten

China: Zhang L. P. , Li Xuepeng
Oranje: Geen.

Rode kaarten

China: Qin Sheng
Oranje: Geen.

Score verloop

0-1 Robin van Persie ('11, penalty)
0-2 Wesley Sneijder ('66)   
 
De tweede oefenwedstrijd in AziŽ, na afgelopen vrijdag IndonesiŽ verslagen te hebben met 0-3 was nu China aan de beurt.Op zich stelde de beide wedstrijden weinig voor. Commercieel was het interessant en houd de KNVB er zoín anderhalf miljoen euro aan over.
De wedstrijd zelf was niet best. Ook Louis van Gaal verklaarde dat na de wedstrijd. Het begin was wel spectaculair. Binnen 15 minuten door een Penalty, benut door Robin v. Persie, zijn 35e doelpunt en daarna nog een rode kaart voor één van de Chinese speler. Maar doordrukken kon Nederland niet. De rustend bleef dan ook steken op 0-1.
Na rust begon Nederland agressief en goed. Dat leverde in de eerste minuut al een kans op, waarbij de paal en de lat werd geraakt. Daarna in de 66e minuut een prachtige aanval van Oranje, met een nog mooiere afwerking door een getergde Wesley Sneijder, 0-2 dus. Daarna zakte Oranje ver weg. Van de Chinezen had Oranje weinig te vrezen. Één kans hooguit.
Hieronder volgt nog de samenvatting van de wedstrijd. Laten we maar zeggen dat het Commercieel prima is geweest en Louis heeft weer wat kunnen uit proberen.
Op 14 augustus volgt er een echte test. De uitwedstrijd tegen Portugal. Daar zal ik weer gelukkig bij zijn. Want het blijft vreemd om de wedstrijd te volgen op tv. Dus de volgende wedstrijd krijg je weer de reportages zoals je gewend bent op Oranjeachterna.nl.
Tot dan, dan maar.
GroetjesRob.