Opstelling Duitsland:

Neuer, Boateng (Howedes/'65), Mertesacker, Badstuber (Hummels/'45), Aogo, Muller, Kroos (Rolfes/'83), Ozil, Khedira (Bender/'87), Poldolski (Gotze/65), Klose (Reus/'83).

 

Opstelling Nederland:

Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Braafheid; Van Bommel, Strootman (De Jong/'63); Kuyt (Wijnaldum/'87), Sneijder (L. de Jong/'87), Babel; Huntelaar (Beerens/'75).

 

Datum
15-11-2011
Locatie
Hamburg (Imtech Arena).
Tijd
20:45 uur
Aantal toeschouwers
51.500
Scheidsrechter
Cuneyt Cakir (Turkije).
Gele kaarten
Sneijder (Ned), Klose (Dui)
Rode kaarten
Geen.
Score verloop
1 - 0 Muller (15)
 
2 - 0 Klose (26)
 
3 - 0 Ozil (65)

Hier dan het verslag van de laatste wedstrijd van 2011, de vriendschappelijke ontmoeting tegen onze oosterburen, Duitsland). Dit keer gingen Peter en Marie mee naar Duitsland. Voor Marie was het haar eerste uitwedstrijd, voor Peter de tweede, hij was ook al mee geweest naar Hongarije uit.

Meestal ben ik positief ingesteld, immers niemand wint van Nederland, alleen Zweden, maar toch had ik het gevoel dat we met 3 of 4 nul gingen verliezen. Zeker omdat Robben, van Persie, v/d Vaart en mogelijk ook Sneijder niet mee zouden spelen. Maar goed, toch op maandagmiddag om 13:00 uur richting Hamburg af gereisd. Immers na dat fluit concert in de Arena van die zogenaamde supporters, had ik helemaal behoefte om ze te steunen, immers je blijft altijd voor 100% achter je team (land) staan. Na een ritje van een ongeveer 5 uur kwamen we uiteindelijk bij ons Hotel aan in Hamburg, Hotel Zum Zeppelin. We hebbe wat mist gehad en bij Hamburg nog wat file, maar toch, we waren er gelukkig.

Even ingecheckt, biertje gedronken in de hotelbar en toen naar de Hamburger Dom, een grote kermis midden in het centrum van Hamburg. Daar lekker gegeten en nog even met Marie in de grootste demontabele achtbaan van de wereld gezeten, namelijk de Olympia Ė Bhan, gaat 5 maal over de kop. Maar het was behoorlijk koud, en erg rustig. Tja wat wil je 0 graden en maandagavond. Maar wij hebben een leuke tijd gehad. Ergens nog wat gedronken op de kermis en toen maar weer terug naar het hotel om nog even een afzakkertje te halen in de bar. Om 01:00 uur ging de bar dicht. Met Julius (de barman) afgesproken mocht Nederland verliezen wij dan bij hem ons verdriet konden wegdrinken, moest hij wel een uurtje langer open blijven, dat was geen probleem zij hij. Rond 01:30 gingen we slapen.

 
De volgende dag na een lekker ontbijtje richting het centrum, o.a. voor de kaartjes op te halen, dat kon vanaf 12:00 uur en dan naar Molly Malone op de Hans-Alberts-Platz. Onderweg met de bus en de Metro ook nog even ergens over een lokale markt gelopen, weer uitgestapt bij Sankt-Pauli en toe lekker gelopen naar hotel Empire-Riverside voor het ophalen van de kaarten. We kwamen daar even na 12:00 uur aan. Kaartjes opgehaald en een overgebleven kaartje verkocht, en toen een leuk zaakje gevonden om weer even een bakkie koffie te doen. Daarna even wat rondgelopen, de Reeperbahn over en rond 14:00 uur zaten we in de Ierse Pub Molly Malone. Het was daar al goed druk en gezellig. De dames van DSVP uit Pijnacker waren met de trein gekomen en ik had ze beloofd even op te pikken bij het Empire-Riverside hotel om ze vandaar even mee te nemen naar Mollyís. Niet echt met de dames de beste route genomen, sorry dames, maar we waren wel erg snel bij de pub. Daar was veel pers aanwezig en werden de dames ongeveer een kwartier opgehouden om dat de Bild zonodig een foto reportage van de dames wilde hebben, MAAR DAN MOETTEN JULLIE ZO OOK WEL PLAATSTEN!!!!!!!!!!!! (klote duitsers, hihihi geintje).
 

Nou dan plaats ik ze nog maar een keer. Oja, ik moest er nog bij schrijven dat al die flessen bier niet door hun waren opgedronken, anders wordt het thuisfront misschien ongerust.


Het begint traditie te worden voor mij, in elk land met een vrouwelijke agente op de foto.
Eins Zwei Polizei!!!!
 

Na het nodige gezang en bier om 18:00 uur even wat gegeten bij de Mac, ja Sylvia volgende keer KFC. Daarna zo rond 19:00 uur richting het stadion waar we zo rond 19:45 uur aankwamen. Inmiddels waren alle Nederland gearriveerd en het waren er best weer veel, rond de 2300 werd gemeld. De vaste gezellige mensen waren er weer allemaal, maar ook zag ik wat gezichten die we normaal niet tegen komen en die zich toch anders gedragen dan de vaste groep supporters.
 

Gezellig met zín alle naar het stadion in de pendelbus.


          Aankomst stadion, en we zijn binnen in de Imtech Arena, de thuishaven van HSV Hamburg.
 
 
 
 
Peter, Marie en de meiden vlak voor de aftrap.
 

Ja de teams komen op het veld, je ziet ze weer vliegen, de oranje snippers van Ico.
Nog bedankt Ico voor de twee rollen.
 

 

En hier is niks van gelogen!!!!!

 

De Duitse fans bij de opkomst van der beide elftallen. Totaal waren er 51.500 toeschouwers in het mooie stadion van HSV.

 


Dan de wedstrijd. Tja Nederland kwam op alle fronten te kort en de overwinning van de Duitsers was verdient. Nederland bracht te weinig en de verdediging zag er niet altijd goed uit. Na 15 minuten de eerste goal door Muller, 10 minuten later een heel mooi doelpunt door Klose, russtand 2-0. Ik hoopte eigenlijk dat het daarbij zou blijven of dat Nederland na rust snel de 2-1 zou maken. Ik moet zeggen na de rust ging het beter, de eerste 15 minuten na rust ging Nederland echt voor de 2-1, maar echt hele grote kansen kwamen er niet, 1 schot net naast, en toen viel de 3-0 en toen wist je, het is gebeurt, hopen dat er niet meer goals vallen. Die hatelijke liederen weer uit de Duitse kelen gehoord, vind ik leuker als wij die kunnen zingen, dan klinken ze veel mooier.
 
Na de wedstrijd weer terug naar het hotel, samen met de familie van Hoorn en nog wat fans uit Waddinxveen en nog wat andere richting het hotel gegaan. We hoorde ook dat de club uit Stadkanaal er ook zit. We kwamen rond 00:15 uur aan in het hotel en daar zaten meer oranje fans. En Julius hield zich aan zijn woord hij zou langer open blijven.

Hier zie je Tanja, of is het nou Irma, met de gezellige Barman Julius (die in het zwart, maar dat had je natuurlijk wel begrepen).
Nog met Anne en Rieks en andere van de club uit stadkanaal gezellig zitten kletsen, te gezellig bleek later, want even na vier uur verlieten wij de hotelbar. Julius bedankt hoor voor het langer open blijven. Even een paar uurtjes slapen, ontbijten en weer terug naar Nederland. Om 15:00 uur waren we thuis.
 

Dit was voorlopig het laatste verslag van het Jaar. De eerstvolgende wedstrijd zal die zijn op 29 februari, mogelijk tegen Engeland op Wembley.

Hieronder volgen nog wat filmpjes. Ook op de Fotopagina staan nog wat extra fotoís online.

Blijf de site volgen, met nieuws en mogelijk ook goedkopen tips voor oranje achterna te reizen. Zet in elk geval 2 december in je agenda, dan is de poule loting en weten we in welke stad we gaan voetballen. Wordt het Gdansk of toch Kharkiv?

Groetjes

Rob.      
                                                      Sfeer impressie Molly Malone Hamburg.
                   
                               Met de pendelbus naar het stadion.