Afbeelding invoegen 
 
Afbeelding invoegen                                                    Afbeelding invoegen 

Opstelling : Engeland

Forster, Walker, Smalling ('70 Jagielka), Stones, Rose ('58 Clyne), Milner, Drinkwater ('85 Dier), Barkley, Lallana ('70 Kane), Vardy, Sturridge ('58 Walcott)

 

Opstelling : Nederland

Memphis Depay, incent Janssen, Quincy Promes, Ibrahim Afellay, Riechedly Bazoer, Georginio Wijnaldum, Jetro Willems, Daley Blind, Jeffrey Bruma, Joel Veltman en Jeroen Zoet
Wissels:
'37 Luciano Narsingh voor Quincy Promes
'78 Marco van Ginkel voor Riechedly Bazoer
'81 Patrick Van Aanholt voor Jetro Willems
'92 Jordy Clasie voor Vincent Janssen 

 

Datum

29-03-2016

Locatie

Londen (Wembley)

Tijd

20:00 uur (Ned. tijd).

Aantal toeschouwers

82.831

Scheidsrechter

Antonio Miguel Mateu Lahoz (ESP)

Gele kaarten

Engeland: geen

Oranje: Jeffrey Bruma

Rode kaarten

geen

Score verloop

1-0 Vardy ('41)
1-1 Vincent Janssen ('50, penalty)
1-2 Luciano Narsingh ('77)

 
Voor mij alweer de 3e keer naar Wembley. En allemaal voor oefenwedstrijden. 1 ervan werd er afgelast vanwege de rellen destijds. Verwacht dit keer geen fotoís van Londen, want die heb ik niet. Staan er al genoeg van op de site bij de andere twee wedstrijden. Ben zelf eigenlijk ook niet Londen in geweest. Ik ken het nu onderhand wel.

Met knikkende knieŽn naar Engeland, want Oranje is niet in beste doen en Engeland gaat naar Frankrijk en hadden zaterdag nog in Duitsland gewonnen met 2-3. Oranje had eigenlijk kansloos verloren al gaf de tweede helft me wel hoop voor de toekomst.

We vlogen op maandag, 2e paasdag om 18:00 uur vanaf Rotterdam The Hague airport naar Londen City Airport. Lekker dichtbij in de stad. Voor het eerst overigens met City-Jet gevlogen. Prima maatschappij al hadden we op de terugweg wel een uur en kwartier vertraging. Ik vloog met Hans en Alex dit keer. De andere waren al eerder op de dag aangekomen en zouden we ís avonds in de Hems wel zien.
 
Afbeelding invoegen
 
De heenreis ging voorspoedig. 19:30 uur Engelse tijd waren we in het hotel. Even de hotelkamer opgezocht en toen 1 biertje in de lobby en toen naar de andere die in de Hems waren. Daar waren we keurig even voor 9 uur.
Even gezellig met wat Oranjefans geklets en toen naar de Rumba bar. Schijnt een gezellige tent te zijn.
We waren met een behoorlijke grote groep, was 5 pond entree, even een praatje gemaakt, en we mochten allemaal gratis naar binnen. Kijk dat scheelt weer.

Het was reuze gezellig, later kwamen ook nog de fam. Van Hoorn en Eus en nog meer Oranjefans daar een feestje bouwen. Bennie had heel veel plezier geloof ik hahahaha.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Rond 02:00 uur met de taxi naar huis en rond half 3 lagen we op bed.
De volgende ochtend na het ontbijt gingen de meeste Londen in. We zouden elkaar weer treffen in de Hems rond 15:00 uur om de wedstrijdkaarten op te halen.

Ik heb die ochtend even nog wat nieuws berichten op de website geplaats, even een batterij voor mijn oranjehorloge gekocht, want die had het begeven en toen richting Soho. Daar nog een uurtje rondgelopen en toen naar de Hems. Kaartje opgehaald, biertje gedronken, bij de Italiaan een lekkere Pizza op en toen richting het stadion met de metro.
 
                                                                             Afbeelding invoegen
Alles ging vrij vlotjes, ook het stadion waren we zo binnen, ondanks verscherpte maatregelen.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
En de wedstrijd is los, voor bijna 83.000 bezoekers, echt bizar. Nadat we uiteraard eerst 1 minuut stilte hadden gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel.

Na 6 minuten had Veltman al een strafschop moeten hebben. Ik kon het op de tribune niet goed waarnemen, maar later in de samenvatting die ik op mijn telefoon bekeek was het een 100% strafschop. Jammer dus. De wedstrijd had Oranje goed onder controle. Het stond volgens mij weer goed, net zoals in de tweede helft tegen Frankrijk van afgelopen vrijdag. Oranje kreeg 2 kleine kansjes en Engeland ook. Maar de teams deden niet veel voor elkaar onder. En dat vond ik verrassend. 

In de 14e minuut weer een ode aan de overleden Johan Cruijf, er werd een minuut lang geapplaudisseerd, indrukwekkend.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Na 41 minuten kwam Engeland toch op voorsprong. Na een prachtige aanval, waar de defensie van Oranje veel te veel ruimte weg gaf, scoorde Vardy de 1 Ė 0. Toch wel verdiend dacht ik, maar Oranje was zeker niet de mindere. Wie weet wat de tweede helft nog zou brengen.
 
Afbeelding invoegen
 
De tweede helft was nog geen 5 minuten oud en een enorme kans voor Vincent Janssen. Na een fout van een verdediger stond hij alleen voor de keeper, maar schoot niet zuiver in zodat de keeper een mooie redding kon maken. Uit die redding hield Oranje balbezit en toen Narsingh wilde voorgeven werd er door een Engelse verdediger hand gemaakt, Penalty. Terecht overigens hoor. Vincent Janssen was heel koelbloedig en schoot hem geweldig in,1 Ė 1.
 
Ongelofelijk. Ik had dit niet verwacht hoor.
 
Afbeelding invoegen
 
Het spel ging heen en weer en nog steeds was Oranje niet de mindere van Engeland. Echt heel veel kansen voor beide partijen waren er niet.
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
In de 77e minuut was er weer een aanval van Oranje, nadat Zoet een enorme pegel van Vardy schitterend uit zijn doel hield, was daar een actie van wederom Vincent Janssen die zijn kont erin gooide in het strafschopgebied, door mocht gaan en Luciano Narsingh vond, die beheerst voor de 1-2 zorgde, jezus, echt geweldig.
Wembley werd behoorlijk stil, liep al vroeg leeg, en de Oranjesupporters waren in een goede bui, eindelijk komt er hopelijk weer een overwinning aan. 
Nog 12 minuten spelen en wat blessuretijd.
 
Afbeelding invoegen
 
Maar Oranje kwam niet echt meer in de problemen. En na 93 minuten was het dan ook gebeurd, eindstand 1-2, super hoor, en ook niet eens onverdiend.
Ik had deze overwinning echt niet zien aankomen. Hopelijk gaat het nu weer de goede kant op. Maar we zijn er nog lang niet hoor. Maar dit is knap, winnen op Wembley. Ik ben nu twee keer op Wembley geweest en beide wedstrijden sloot Oranje winnend af. Ik zeg, doe maar een EK of WK in Engeland. 
 
                                                                             Afbeelding invoegen
 

Nadat we de jongens bedankt hadden voor hun redelijke spel en goede overwinning gingen we weer richting de metro. Ja Wembley blijft een fantastisch stadion, zowel aan de binnen als buitenkant, prachtig.
Terug in de stad waren we rond 24:00 uur, waar we weer even de Rumba bar in gingen. Tegen 03:00 uur waren we weer in het hotel. Nog even de website bijgewerkt en ik lag om 03:30 op bed.
Volgende dag na het ontbijt de metro weer opgezocht en richting Londen City Airport. Helaas een dik uur vertraging, we landen pas om 17:45 uur op Rotterdam The Hague airport.
Even na 19:00 uur was ik thuis.
Op de fotopagina staan nog wat extra fotoís, maar heel veel heb ik er dit tripje niet gemaakt aangezien Londen bij mij nu wel bekend is.
 
Afbeelding invoegen
 
De volgende 3 of 4 wedstrijden van Oranje zijn allemaal oefenwedstrijden, respectievelijk Ierland, Polen en Oostenrijk eind mei/begin juni. Mogelijk dat begin september, voor de WK kwalificatie tegen Zweden er nog een oefenwedstrijd aan wordt toegevoegd.
Helaas zal ik dit keer niet naar de oefenwedstrijden afreizen, om verschillende redenen. De verslagen zullen er dan anders gaan uitzien, hoe weet ik nog niet precies, dat zie ik dan wel. Waarschijnlijk alleen de wedstrijd details en een samenvatting van de wedstrijd.
 
De eerste wedstrijd die ik weer zal bezoeken is die mogelijke oefenwedstrijd voor Zweden en anders de Kwalificatie-interlands tegen Bulgarije en Frankrijk, in oktober, beide thuis wedstrijden.  
 
Tot dan.

Rob.