Opstelling : Estland

Paareiko, Jaager, Piiroja, Klavan, Kroeglov, Vunk, Dimitriijev, Vassiljev, Lindpere ('85 Kams), Anier ('56 Zenjov), Ojama

 

 

Opstelling : Nederland

Jeremain Lens, Robin van Persie, Arjen Robben, Kevin Strootman, Wesley Sneijder'Stijn Schaars, Jetro Willems, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Michel Vorm.
Wissels:
  '57 Jeffrey Bruma voor Stefan de Vrij
'67 Dirk Kuyt voor Jeremain Lens
'75 Jonathan De Guzman voor Jetro Willems
 

 

Datum

06-09-2013

Locatie

Tallinn (Le Coq Arena)

Tijd

21:30 uur (plaatselijke tijd) 20:30 (Ned. tijd)

Aantal toeschouwers

 10.000

Scheidsrechter

Sergii  (Boiko Oekraine)

Gele kaarten

Estland:      Piiroja, Dimitriijev
Nederland: Bruno Martins Indi, Arjen Robben

Rode kaarten

Estland: Dimitriijev (2e geel)

Score verloop

0-1 Arjen Robben ('2)
1-1 Vassiljev ('18)
2-1 Vassiljev ('57)

2-2 Robin van Persie ('94)
 
Zo eindelijk was het dan zo ver, de twee uitwedstrijden waar ik zo lang naar heb uitgekeken. Eerst op vrijdag in en tegen Estland en 4 dagen later Andorra uit. Dus op donderdag 05 september rond 17:00 uur de trein gepakt richting Schiphol. Net de overstap op Bijlmer Arena gehaald zodat ik mooi op tijd, kwart over 6 op Schiphol aankwam. Daar zaten Natascha, Sylvia en Suzanne al zaten te wachten. De dames de koffer ingecheckt en toen richting douane.
Nadat Natascha half was uitgekleed (naar eigen zeggen) mochten we toch het land uit van de Marechaussee. 
We vlogen met Estonia air, een klein vliegtuig zoals je op de foto ziet, 2 x 2 plaatsen en met een totaal van 52 passagiers het kleinste toestel tot nu toe waar ik mee gevlogen had.  
 
Maar een super vlucht, heerlijk rustig, het was dan ook goed weer. En erg geruisloos omdat er twee straalmotoren achter op zaten . Heb echt genoten. Ook mooi op tijd allemaal, dus keurig om 23:30 geland. Koffers waren er zo, en toen de chauffeur van de taxi opzoeken, nou die was er niet. Nog gebeld met dat bedrijf, maar was allemaal wazig. Toen maar gewoon een taxi gepakt en nadat het toch was gelukt om de enorme koffers van Natas, Syl en Suus in de auto te krijgen waren we in 10 minuten bij ons hotel. 7,90 moest ik afrekenen, terwijl ik op het internet de taxi, die , niet kwam opdagen, voor een retourtje 52 euro moest neerleggen, en nu waren we nog geen 20 euro kwijt voor een retour, dus dat doe ik nooit meer, van te voren een taxi regelen.
Het inchecken ging vrij vlot, mooi hotel, prima kamers. En dan op naar Mad Murpyís. Maar een taxi gepakt, want in het donker lopen zoeken en het was inmiddels ook al half 1, daar hadden we geen zin in. Erik-Jan stond ons al op te wachten, maar we gingen naar een andere pub, de Arizona, waar dinsdag al de de oranje supporters een prima bierprijs was afgesproken, namelijk 2 euro voor een halve liter, kijk dat zijn nog eens prijzen. Binnen bij Mad Murphyís Leo en Vitaly opgezocht, die even later ook naar de Arizona kwamen. Dat was het weerzien met de vaste supporters weer heel gezellig en het bier vloeide al rijkelijk.
 
 
Maar de Arizona ging om 02:00 uur dicht, maar hadden we al van Ico en Bartje gehoord, de Hollywood, daar gaan we heen. Dus wij ook maar die kant op. 5 euro om binnen te komen en 3,50 euro voor een biertje. Oke, is nog te doen.
  
En daar, ja daar ging het lekker los. Voor opa, owww sorry, Hansje had het naar zijn zin, en Vincent ook.

   

 

     

En je ziet het, behoorlijk oranje in de de Hollywood. Ook Bartje, Henk of Sinterklaas had het prima naar zijn zin. Wat er met het hoofd van de dame, ben haar naam even kwijt, gebeurd is weet ik niet, het ziet er best eng uit, maar geloof me, het is echt de lichtval of zo iets. Camera is net nieuw, dus die kan het niet zijn. Laten we het maar op lichtval houden.

 

 
 
Foto Hier Kees met Hansje, ongelofelijk, 74 is Hans en gaan als de brandweer in de Hollywood.
Hij ging veel te vroeg dicht vond Hans, 4 uur namelijk.

   

 


De beelden spreken voor zich, super gezellig, hier de dames met Nico.
  
Om 4 uur ging het licht aan en de muziek uit, tja het was tenslotte donderdagavond, toen maar terug naar het hotel en we lagen rond kwart voor 5 op bed.
 

En om dan nogmaals even de party sfeer weer te geven, hieronder een filmpje.
PARTYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!! 
De volgende ochtend had ik de wekker op 9 uur gezet en zaten we allemaal rond half 10 aan een zeer goed en uitgebreid ontbijt. 
Daarna even een rondje lopen in het centrum en dan aan het bier, maar weer naar de Arizona. En je ziet het, zoals altijd bij de uitwedstrijden die ik bezocht heb, altijd mooi weer. Strak blauw en rond de 21 graden. 

   

 


    
Daar zat de sfeer er al vroeg en goed in. En ook de halve liters gingen weer hard. Ikzelf hield het rustig, want had behoorlijk last van mijn hoofd, ik voelde me die hele dag al een beetje niet zo lekker, of is dat misschien een voorgevoel geweest. Daar sloten ook Alex en Jack bij ons aan, die vanuit Riga naar Talinn waren gekomen.
 
Hier rechts, Jos met de Estlands fans.
 

 

Ook Ronald, van de Nederlandse politie was weer aanwezig, dit keer met een nieuwe collega en die vroeg of we in optocht naar het stadion wilde, nou dat wilde ik wel. Hij zou het dan met de lokale politie regelen. En dat lukte. In optocht en onder politiebegeleiding naar het stadion, ruim een half uur lopen.
 
                      En hier nog een filmpje van de optocht richting het stadion.
   
Nadat we de kaartjes hadden opgehaald bij Theo van de supportersclub  het vak in, achter het doel, een beetje hoog, en soms niet altijd goed zicht bij de goal, maar goed. En dan maar wachten op het beginsignaal. We waren rijkelijk vroeg het stadion binnen, rond 20:00 uur, aanvang wedstrijd 21:30 uur. 
 
En nadat onze jongens de elftal foto hadden gemaakt, mochten ze aan de bak, in het uitverkochte Le Coq Arena met ongeveer 10.000 toeschouwers.     
 
 
En we zijn onderweg. Voordat ik goed in de gaten had dat we waren begonnen, begon Arjan Robben aan zijn wel  bekende actie, op recht, naar binnen en dan schieten, dat weet toch iedereen, en verdomd, toch weer een GOALLLLLLLLLLLLLLLLL. YES, 0-1. Dat gaat lekker.
Een prima begin van Oranje, en ze gingen door. Nog een kans voor Wesley Snijder en Robin van Persie, eigenlijk hadden we na 15 minuten al met 3-0 voor moeten staan.
  
Maar in plaats daarvan scoorde Estland in de 18e minuut de 1-1. Met een bekeken schot in de rechter hoek. Stadion op zijn kop, en Oranje was van slag.  Ik had nog goede hoop dat het zo zou gaan als in Hongarije en RoemeniŽ, want daar kwamen we ook vroeg op 0-1 en werd het ook 1-1, en daarna won Nederland beide wedstrijden met 1-4. Maar het ging minder en minder en dus bleef het bij rust dan ook 1-1. Maar goed, nog 45 minuten te gaan.
 
 
De tweede helft begon Nederland ook niet best. Slap en ongeÔnspireerd, weinig beleving bij de  11 Hollanders. De 11 van Estland daar in tegen roken bloed en gingen er vol voor. Die geloofde wel in een stuntje. En in de 57e minuut, jawel zowaar 2-1, en nog een mooie goal ook. Jezus, het zal toch niet gebeuren.
Maar Oranje was niet vooruit te branden, weinig kansen, nog een opstootje voor het doel, te laat en gevaarlijk inkomen van Martis Indi op de Estlandse keeper. Geel, gelukkig geen rood, want ik vond die scheids zo warrig fluiten. Vaak verkeerde beslissingen.
 

  


Maar de Estlanders bleven tijdrekken  en ze werden ook een beetje irritant. Maar de tijd ging dringen voor Oranje en de blessure tijd bedroeg 6 minuten, geheel terecht overigens . En de laatste 10 minuten begon er zo waar een klein offensiefje aan de kant van Oranje. Dat resulteerde in een versierde strafschop. Gelukkig een warrige scheids, dus Penalty en rood voor de Estlander, die met 2 keer geel alvast kon gaan douchen.  Van Persie ging de strafschop nemen, en doelpunt, een punt gered zeg maar. Er waren nog 2 minuten van de 6 over, misschien nog een kans met heel veel geluk. Die kans kwam er voor Wesley Snijder, helaas voor hem en alles wat oranje is, ging zijn schot naast en over. Toen het eindsignaal, eindstand 2-2. Niet best dus. Maar toch, een punt en nog 3 punten en we zijn officieel geplaats. Dus dan maar in Andorra.

Toch onze jongens maar bedankt en maar weer op naar het centrum van Tallinn. Weer terug gelopen naar het centrum, dit keer zonder begeleiding.
De dames namen lekker een taxi.
 

We wilde wel weer naar de Hollywood, want we hadden het daar gezellig gehad. Maar daar kwamen we niet in. Er was een speciale avond, met 20 euro entree en je mog niet met sportschoenen en oranje kleding naar binnen. Toen nog een andere tent opgezocht, maar daar was ook niet veel te beleven.
Terug maar naar ons kroegje, waar we 2 euro voor een biertje betaalde. Daar nog met mijn Russische vrienden een Sambuca shotje genomen, wat geklets en om 03:00 uur was het wel genoeg. Naar huis en om half 4 op bed. De volgende ochtend hoefde ik dan ook niet echt uit te slapen en zat ik om kwart over 9 weer aan het ontbijt.
Daarna even de site bijgewerkt en daarna met Hans, Vincent, Nog een Hans, nog een Hans, de dames en Alex en Jack en wie ik allemaal nog meer bij was een rondje door Tallinn gelopen. Kerk bezocht, gebeden voor a.s. dinsdag en een terrasje gepakt.
                  Filmpje van Hansje, alias de prins van Oranje, in een luchtbel.
Daarna gegeten met 10 man bij een Italiaan en daarna nog een afzakker gehaald in het hotel. Vluchten ingecheckt, koffer gepakt, hotel betaald, ontbijtje en taxi geregeld voor morgenochtend 05:00 uur en toen lag ik een half uur voor op mijn schema, om 22:30 op bed. Maar om half 1 was ik klaar wakker helaas.
Nauwelijks meer kunnen slapen, nog een uurtje achter de computer gezeten, toch maar weer in bed, even weggedommeld en om 04:20 uur ging de wekker weer, Nederlandse tijd 03:20 uur, dat gaat een zwaar dagje worden met de vlucht terug naar Amsterdam en direct weer door naar Andorra.
Daar over meer bij het verslag van Andorra Ė Nederland. Natuurlijk vind je op de Fotopagina meer fotoís van Tallinn en onze belevenissen in Estland.
Groetjes
Rob (Oranjereisleider).