Opstelling Finland:

Hradecky, Arkivuo, Moisander, Toivio, Pasanen, Hetemaj, R. Eremenko, Pukki ('61 Vayrynen), Ring, Hamalainen, Forssell

Opstelling Nederland:

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Erik Pieters, Mark van Bommel, Kevin Strootman, Wesley Sneijder, Robin van Persie ('68 Eljero Elia), Dirk Kuyt, Klaas Jan Huntelaar ('68 Luuk De Jong)

Datum

06-09-2011

Locatie

Helsinki (Olympic Stadium).

Tijd

20:00 uur plaatselijke tijd (ned. 19:00 uur).

Aantal toeschouwers

21.580

Scheidsrechter

Manuel Gršfe (ESP).

Gele kaarten

Finland: Hetemaj

Nederland: geen.

Rode kaarten

Finland: Hetemaj 2 x geel.

Nederland: geen.

Score verloop

0-1 Kevin Strootman ('29)

 

0-2 Luuk De Jong ('93)

                    

Na het feest in Eindhoven, nu dus de uitwedstrijd tegen Finland. Bij eventuele winst zou Nederland zich in elk geval plaatsen voor de EK in Polen/OekraÔne. Want alleen Zweden kan dan Nederland nog van de eerste plaats afstoten, maar we horen dan bij de beste nummers 2 en zijn dus zeker geplaats dan. Dus al met al best een belangrijk potje.

Wij reisden op maandag middag af naar Dusseldorf om daar 1 nacht te overnachten en de volgende morgen door te vliegen naar Helsinki.

Wij kwamen dus op dinsdag in de vroege middag aan op Helsinki Airport. Met de Finn-Air bus naar de stad en dan wat Oranjesupporters opzoeken in een of ander café. Er zouden zoín 700 Nederlandse fans afreizen naar Helsinki.

Aangekomen in het stadion vond ik het vak toch best wel vol zitten. Ook op andere plaatsen in het stadion zaten Oranjesupporters. Dat waren natuurlijk Nederlanders die wonen in Helsinki. We hebben er nog een aantal gesproken. Het was overigens allemaal zeer gemoedelijk in Finland, gewoon gezellig tussen de Finnen en zo hoort het ook.  e Finn-Air bus naar de stad en dan wat oranjesupporters Niet zoals in Hongarije wachten na de wedstrijd tot je het vak uit mag, nee allemaal tegelijk naar buiten. Prima volk die Finnen.

Dan de wedstrijd. Ik vond dat Oranje goed begon, binnen een minuut had het eigenlijk al 0-1 moeten staan, daarna kwamer er meer kansen voor Nederland, maar in de 29e minuut was het dan raak, na een prachtige voorzet van Wesley, volgde een zo mogelijk nog mooiere afronding van Kevin Strootman, zo en 0-1 stond op de borden. Daarna werd het minder. De tweede helft viel een beetje tegen, maar de kansen bleven komen, maar de afronding faalde. Na de rode kaart van  Hetemaj 2 x geel, dacht ik dat dat die Finnen nu wel gebroken waren en dat Nederland ging scooren, dat lukte niet, veel kansen werden gemist, tot in de blessuretijd Luuk de Jong er 0-2 van maakte.

Maar ik was tevreden, je kunt nu eenmaal niet altijd goed spelen, en ik ben al gauw tevreden, als we maar winnen. Natuurlijk zie ik ook liever een geweldige wedstrijd, maar voor mij staat het resultaat voorop.

Voorlopig kunnen we nog blijven zingen "Niemand wint van NederlandĒ. Op naar Stockholm, voor een lekker feestje, en natuurlijk eerst op 7 oktober Nederland Ė Moldavie, daar gaan we ons officieel plaatsen voor het EK en stellen we de eerste plaats in de poule veilig.

Hieronder ruim 20 fotoís, voorzien van de bijbehorende tekst, meer fotoís kun je vinden op de fotopagina, daar staan bijna 60 foto's over een klein uurtje online.
 
In air Hotel Wartburg was het zeer gezellig. Er zaten veel Nederlandse stand bouwers en ook Duitse supporters van Hansa Rostock. Het bier vloeide rijkelijk.
Hier de Duitse fans van Hansa Rostock en niet geheel onbelangrijk die avond, barvrouw Marina.

 

 


Deze Duitser (Renee)wilde zelfs even mijn Oranje shirt aan. Er moets wel een sticker op van Hansa Rostock, dat dan weer wel.

 

 

Mijn reisgenoot deze reis naar Helsinki was Daan. Zo Daan, lekker nachie gehad. Hihihi We hadden wat opstartproblemen, maar toch op tijd de luchthaven bereikt Lekker eitje Daan!!!!!

 


      
Daar staat ie dan. We vlogen dit keer met Air Berlin vanuit Dusseldorf. Ik had deze vlucht vorig jaar oktober al geboekt voor 86 euro.
 
De Duitse luchthaven van bovenaf gezien.
 

Ja hoor daar is Helsinki Vantaa Airport, regen natuurlijk.

Aangekomen reed de Finn-Air bus net voor onze neus weg. Kon ik gelijk even de supportersvereniging bellen om even af te spreken waar we de kaartjes konden ophalen.

 


 

Zo aangekomen in Helsinki, eerste even het hotel opgezocht en daarna even de stad verkend. Met de supportersvereniging afgesproken bij een Ierse pub om daar de kaartjes op te halen.

Aangekomen bij de Ierse Pub Molly Maloneís was het al behoorlijk gezellig, helemaal toen het zonnetje doorkwam. Het was inmiddels al gestopt met regenen en hebben eigenlijk verder perfect weer gehad. Kaarten in ontvangst genomen, paar biertjes gedronken a 5,60, wel een pint gelukkig en toen na wat te hebben gegeten naar het stadion voor de wedstrijd.

 

 

Ja hoor daar is het Olympia stadion al. Oud, maar nog prima in tact.

Ik vond de animo van Finse kant tegenvallen. Dit was 45 minuten voor de wedstrijd, maar in totaal waren er 21.580 supporters, waarvan waarschijn zoín 1000 Oranjefans. Dus ruim 20.000 Finnen. Hallo, jullie spelen we tegen de nummer 1 van de wereld hoor. Ik had gedacht dat het uitverkocht was, dat viel dus wel tegen.

 

 

Ja hoor, daar zijn onze helden. Even inballen, ook de reserves dan de volksliederen en dan voetballen maar.


 
 
Maar goed, na 93 minuten stond er toch maar mooi weer 0-2 op de borden en konden we met een goed gevoel nog even een afzakkertje halen in het centrum van Helsinki.
 
 
Hier met onze Russische vrienden, waarvan we geleerd hebben hoe je Sambuca moet drinken. Onderaan deze pagina vind je daar een filmpje van.
 

 

De volgende dag hadden we nog tijd om Helsinki verder te verkennen, onze vlucht ging pas laat in de middag dus konden we mooi nog even van al die mooie gebouwen genieten o.a. deze schitterende oude kathedraal en nog veel meer moois. Daarvan kun je meer fotoís bekijken op de fotoalbum pagina.   

 

En dan nemen we afscheid van Helsinki, terug naar het hotel, spullen ophalen en dan weer naar die airport.
 

Vanuit DŁsseldorf nog een kleine 2 uur rijden en we waren rond 21:30 uur weer thuis.
 
 
Hieronder nog twee filmpjes, het eerste filmpje is van Sambuca drinken, maar dan net even anders. Het tweede filmpje is van de DJ, in een bar in Helsinki, die een zogenaamde oranje party hielden. De dj zing hier mee met het nummer van  Xander de Buisonjé, Afscheid, echt geweldig.