Opstelling : Hongarije

Bogdan, Liptak, Vanczak , Juhasz, Priskin, Elek ('61 Gyurcso), Dzsudzsak, Varga, Gera ('81 Nemeth), Koman ('46 Hejnal), Korcsmar

 

Opstelling : Nederland

Maarten Stekelenburg, Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi ('64 Joris Mathijsen), Jetro Willems, Wesley Sneijder, Jordy Clasie, Kevin Strootman ('77 Adam Maher), Jeremain Lens, Robin van Persie ('46 Klaas Jan Huntelaar), Luciano Narsingh

 

Datum
11-09-2012
Locatie
Budapest (Pukas Ferenc Stadium).
Tijd
20:30 uur
Aantal toeschouwers
22.000
Scheidsrechter
 Pedro Proenca Oliveira Alves (Por).
Gele kaarten
Hongarije:  Korcsmar, Juhasz, Dzsudzsak
Nederland: Jordy Clasie, Adam Maher
Rode kaarten
 Geen.
Score verloop
0-1 Jeremain Lens ('3)
1-1 Dzsudzsak ('7, penalty)
1-2 Bruno Martins Indi ('19)
1-3 Jeremain Lens ('53)
1-4 Klaas Jan Huntelaar ('74)

Allereerst mijn excuses voor het feit dat deze reportage over Hongarije Ė Nederland zo laat online staat. Kennissen van mij, met een eigen bedrijf zaten wat omhoog en vroegen aan mij om hun een weekje te helpen, vandaar dat dit verslag ook zo laat online komt. Was om 18:00 uur thuis op woensdag na de wedstrijd en had geen fut meer om het allemaal af te maken. Even de stand en het hoognodige aangepast en dan als ik terug zou zijn dan alles maar afmaken.
Het is weer een behoorlijk verhaal geworden en weer de nodige dingen meegemaakt, maar het allerbelangrijkste en daar ben ik zooooooooooooooo blij mee, 3 punten, lekker!!!! Dus gisteren, lees donderdag 20 september, een aanvang gemaakt met het verhaal en de fotoís. Bijna 80 zijn het er, dus een hoop werk dus. Ook mijn andere verplichtingen en zaken gaan door, zoals boodschappen e.d., vandaar, dus vandaag, vrijdag 21 september pas online.
Nou daar gaat ie!!! Vrijdag hadden we Nederland Ė Turkije gehad, en met een beetje geluk de 3 punten binnen, dus ging ik zaterdag opgewekt richting Budapest. Wel met een klein katertje, want het bier was vrijdagavond niet erg lekker gevallen. Alex was rond 17:00 uur bij mij, daarna Daan ophalen en richting Schiphol. De groep uit Pijnacker zou een dag later vertrekken.
 
Onze vlucht, dit keer met KLM, zou om 20:40 uur vertrekken, en dat verliep allemaal lekker, zodat we al voor geplande landingstijd op de luchthaven van Budapest (Liszt Ferency) landen.
De taxi chauffeur stond al te wachten en rond 23:00 uur waren we al in het hotel, perfect. Op het schema stond dat we ff in de hotel kamer zouden blijven en dan slapen. Maar we wilde toch even Hongaars geld halen en nog even wat drinken.
Ik wist nog wel een leuke tent in de buurt, zo kwamen wij dus terecht in de Ypsilon Bar. Net op de hoek bij ons hotel en aan de straat waar het stadion ligt. Geen Oranje supporter te bekennen nog op zaterdagavond, dus zaten we midden tussen de locals. Het was overigens heerlijk weer, dus eerst even op het terras gezeten en ons lekkere eerste Hongaarse biertje gedronken. Toen even binnen kijken. De Hongaarse vrouwen hadden de overhand, maar dat vonden wij in het geheel niet erg hoor. En wat wil, het was karaoke avond. Zoals wij dan Andre Hazes of Rene Froger nadoen, doen ze dat hier ook, geen touw aan vast te knopen.
Gelukkig ging Daan ook even een nummer van Tree doors down doen, ongelofelijk, en hij had niet eens veel bier op.
 
Al met al was het een zeer gezellige avond en lagen wij rond 03:00 uur op bed, tja tent ging dicht he. Veel meer fotoís van deze avond vind je natuurlijk op de Fotopagina.
De volgende dag, zondag 9 september, en nadat we even van ons gratis ontbijt hadden genoten, koffie of thee met Hongaarse koekjes, gingen wij even een rondje rond het stadion. Je kon voor 10 euro ook een vollledig onbijt buffet krijgen, maar wij vonden dit voldoende, en ach 2 bier = het zelfde alsÖ.., je weet het hé.
Rondje rond het stadion gelopen, daarvan geen fotoís en overdag een beetje in het centrum rondgehangen en later in de middag Hans opgehaald zodat we gezamenlijk konden eten in de Amstel River cafe. Inmiddels had ik al een locatie gevonden die voor 500 Hongaarse Florint een halve liter bier zou schenken en 20% korting zou geven als we hier met een hoop Oranje supporters dinsdag zouden verblijven.
Maar de Amstel River Bar had net een betere locatie, dus daar ook gevraagd, en ja hoor naar beetje aarzelen, deden hun ook 20% korting op het eten, 500 FL voor een halve liter bier = € 1,75, en ze zouden zelfs een Oranje menu maken. Prima, dan komen we hier dinsdag, met hoeveel man, vroeg hij, ik zeg, tussen de 50 en 300.
Na het eten terug naar het hotel om daar de groep uit Pijnacker op te halen en in te checken in het hotel. Zij waren met 6 personen, helaas kon Lisanne en ook de ouders van Fred er door omstandigheden niet bij zijn. Wie er wel waren, Sylvia, Milou, Suzanne, Fred, Willem en John. Die laatste komt in het stuk niet voor, want die was haast de hele periode ziek en heeft alleen maar zijn hotelkamer goed kunnen bekijken, maar gelukkig wel de wedstrijd meegemaakt. Ze keurig op tijd, en zodoende weer terug naar het centrum gegaan.
 

Hier Daan en Alex bij het hardrock cafe op het centrale plein in Budapest.

 

 

Weer terug naar de Amstel River Cafe , en daar aangekomen zagen we dat er al meer Oranje fans waren aangekomen.
 


Daar nog lekker wat gedronken, en nog even met zín alle een afzakkertje gehaald in een foute club, weer wat lichter in de portemonnee lagen we rond 04:00 uur op bed. Komt ook omdat er bij ons hotel vlakbij (ingang metro station) een zaakje zat die 24 uur open was. Daar meestal nog een blikje gehaald en een broodje Gyros gegeten.
 
Zoals elke dag, weer om 09:00 uur opengestaan, ja het leven is zwaar voor een Oranje supporter, en op het programma vandaag stond een tour door Budapest. Aangezien we voor 3 dagen gratis openbaar vervoer hadden, besloten het zelf te doen en niet de overbekende hop on hop off bus te nemen. De meiden, Sylvia, Milou en Suzanne gingen met Winnie (Oranje Generaal), die spelers ophalen op het vliegveld. Fred en Jeroen gingen een collega kweker bezoeken. Dus wij op rondje Budapest gedaan. Het moet gezegd, wat een geweldige stad is dat zeg. Hieronder twee fotoís, maar op de fotopagina staan er natuurlijk nog veel meer.
 
 

We kwamen ook nog een vreemde bron tegen "Illes KutĒ, smaakte best lekker hé Alex!!!!!

 
 
Ook kwamen we nog het stadion tegen waar eerst de wedstrijd zou worden gespeeld, in een ander deel van Budapest, maar de Fifa had het veld afgekeurd.
 


 
 
Ook alvast het restaurant waar ik wilde eten vanavond opgezocht en gereserveerd. Dus ís avonds daar gaan eten. Het was all inclusief, voor omgerekend 16 euro kon je eten zoveel je wilde en ook drinken zoveel je wilde voor 3 uur lang. Maar ook champagne, Bacardi Moijto , maar dan zonder Bacardi, maar dat hadden de meiden inmiddels toch niet meer in de gaten hahahhaha. Trouwens een aanrader mocht je nog eens in Budapest komen de Trofeagrill. Neem dan wel de goede vestiging, want er zijn er 3 in Budapest, maar van lokale mensen gehoord dat die aan de Erzébet KirŠlyné ķtja 5-7 toch wel de beste is. www.trofeagrill.com.

Ook hadden we die dag al gekeken of de old mens club nog open is, maar deze was gesloten i.v.m. het verhandelen van drugs. Toen een andere opgezocht "DobozĒ, en daar ís avonds nog even wat gedronken en om 24:00 uur Alex zijn 50e verjaardag gevierd. Ongelofelijk, 50 worden en dan gewoon mee naar Oranje, geweldig!!!!!

 

Inmiddels aanbeland op de wedstrijd dag. We konden onze kaartje ophalen op dezelfde locatie als vorig jaar, tussen 11:00-15:00 uur. Was reeds rond half 11 er al om ook een beetje reclame te maken dat er wat supporters naar het Amstel River Cafe zouden komen.
De eigenaar had toch 15 fusten bier ingeslagen, en mochten we er alleen met ons groepje komen, vrees ik toch dat hij ze haast allemaal over houd. Omdat het niet café niet echt aan het plein lag, maar een A viertje neergelegd met daarop wat tekst en de bierprijzen, want aan het plein waren ze 2 keer zo duur, soms nog meer.
Dus nadat we de kaartje hadden, maar richting het cafe gegaan, hij zou ook een uurtje eerder open gaan. Daar zaten we dan, helemaal alleen hahahahahah.
 
 
 
Hier īs morgens rond 11 uur was het nog rustig bij het Amstel River Cafe.

 

 

 
Gelukkig was er nog wel een vriendelijke Braziliaanse dame waar we nog even mee gesproken hebben en die mij gaat rondleiden in Fortaleza (Brazilie) als wij daar hopelijk het WK 2014 spelen. Ja, je kunt niet vroeg genoeg je contacten leggen, en zeg nou zelf, zo verkeerd is dit contact ook niet. Nou Mimie, tot juni 2014 dan maar!!!
 


 
 
 
Maar nadat de middag vorderde kwamen er steeds meer Oranjefans op ons cafeetje af.
 
Hier rechts, Tom uit de USA, Daan en Alex, en die met dat oranje bolhoedje daarvan ben ik even zijn naam vergeten, even melden A.U.B.
Daarachter de crew van het Amstel River Cafe, met in het midden, de manager. Bedankt voor jullie gastvrijheid en goede zorgen, hopenlijk tot een volgende keer.
 

 
  
In totaal zijn er, op het hoogtepunt zoín 70 supporters gekomen. Ook Kate was er, hier op de foto met Alex.

 

 
We hadden begrepen van de supporters vereniging dat we om 17:00 uur vanaf het centrale plein onder politiebegeleiding naar het stadion zouden vertrekken. Dus wij daar tegen 17:00 uur heen, daar bleek dat we pas om 18:30 zouden vertrekken. Veel beter, wat moet je zo vroeg in dat stadion. Daar ook nog een groep Belgische supporters tegen gekomen, gewoon in het Oranje, gezellig om mee te feesten. We hebben het nog even gehad over de wedstrijd van vorige maand, ze gefeliciteerd en nog even meegegeven over dat gefluit door het volkslied heen. Daarvoor hebben zijn hun excuses gemaakt, nou vooruit dan maar, maar volgende keer wil ik niets meer horen hoor.
 


 

Dus daar ook nog wat biertjes gedronken, hé Tanja

 

Natuurlijk kon Alex niet achterblijven.
 

 

 
 

Met de metro richting het stadion en daar aangekomen de eerste gezellige Hongaarse fans, hier met Daan op de foto.

 
Ja en zoals gewoonlijk moeten de meiden altijd met wat leuke plaatselijke agente op de kiek, zoals ik dat heb met een vrouwelijke agent. Is gewoon traditie, al lukt het niet in elk land.
 

 
 
Nou we zijn binnen in het Puskas Ferenc Stadion, zou naar later bleek, gevuld zijn met ruim 20.000 supporters.

 

 
En zoals al eerder opgemerkt, veel te weinig Oranje fans, er waren er maar ruim 300. Een klein smal vakkie vol, vorig jaar waren het drie vakken. Jammer, maar niet minder gezellig hoor. De vaste supporters zijn er altijd.
 


 
 
Zo ook Eus, hier op de foto met Kate. Wat ben ik blij dat het goed is afgelopen met zijn vader (Prins van Oranje).

 


Dan gaan we beginnen aan de wedstrijd. Ik was best zenuwachtig want ik wilde heel graag 3 punten hebben. Dit zit namelijk in mijn hoofd. Als we de eerste 4 wedstrijden, Turkije, al gewonnen, Hongarije uit, thuis Andorra en uit RoemeniŽ, dan krijgen we in Maart twee thuiswedstrijden, tegen Estland en RoemeniŽ.
Als we die dan ook nog winnen dan zijn we er bijna en zal de laatste wedstrijd in Istanbul er niet meer om doen. Maar eerst nog winnen van de Hongaren. Ik was er niet gerust op, want tegen Turkije hadden we gewoon veel geluk en was het niet echt goed.
Maar goed, eerst de volksliederen. En kijk eens deze suppoost, geweldig, kunnen ze bij ons nog een puntje aan zuigen.
 
 
Dan de eerste helft, na 3 minuten konden we al juichen. Nadat ik eerste de teleurstelling had verwerkt dat Robben niet kon spelen, kopte zijn vervanger, Lens, na 3 minuten de 0-1 binnen. Heerlijk.
Lang kon ik er niet van genieten, nadat clasie een ongelukkige strafschop had veroorzaakt, en nadat ik de beelden had terug gekeken, vond ik het helemaal geen strafschop, schoot Dzsudzsak
de 1-1 binnen, Stekelenburg zat wel in de goede hoek.
 


 
 
 
Maar al heel gauw stond Oranje voor, Martis Indi na een prachtige vrije trap van Wesley, scoorde Martis met een fraaie kopbal zijn eerste interland goal, 1-2, en dat was ook de russtand. In de rust zochten Irma en Tanja een bekende schaatser, die ook in ons vak zat, volgens mij was het Rintje Ritsma.

 

 
In de tweede helft ging Oranje door met het
goede spel. Ik had er vertrouwen in, ook omdat ik wel zag dat de Hongaren niet zo sterk waren, maar toch, ze moeten er wel in.
 

 
 
En in de 53e minuut was het al zover. Wederom Lens met een droog schot in de linkerhoek, 1-3, en toen dacht ik, de drie punten zijn binnen. Op een uitstekende redding van Stekelenburg na kwam Oranje niet meer in gevaar. Eerst nog de 1-4 door Klaas-Jan in de 74e minuut, daarna nog kansen op een nog hogere uitslag.

 


Eerst een prachtig schot van Wesley Sneijder op de lat, die had een beter lot verdiend, en nog een levensgrote kans voor Huntelaar, alleen op de keeper af, en die had er ook in gemogen. Of hij had hem breed/terug moeten leggen, dan had een inlopende speler hem er zo in kunnen schuiven.
 
 
Maar goed, ik was zeer tevreden met de 3 punten, de 1-4 is een prima uitslag en we zitten nog op schema.
 

 

 
Nadat we nog een kleine 20 minuten moesten wachten in het vak, voor dat weer richting het centrum konden, wederom zonder John, met de metro zoals gezegd naar het centrum.
En daar bij de metro is het weer gebeurd, wederom gelukt met een vrouwelijke agent op de foto, is het geen schatje!!!!!

 

 

 
Zoals gezegd, met zín alle naar het centrum. Op het centrale plein nog even gefeest tot een uur of twee. Natuurlijk weer een Braziliaanse tegen gekomen, ik heb er wat mee hoor, dat wordt nog wat daar hahahahaha. 
 
 
 


Toen nog naar een leuke tent, waar het stampvol was. De heren vonden het wel gezellig, maar de dames voelde zich niet op hun gemak. Dus vrij snel daar weer vertrokken en nog even bij ons vaste tentje bij het hotel een broodje en nog een biertje gedronken, en rond 04:00 uur was het weer bedtijd.
 
De volgende dag vertrok onze vlucht om 13:10 en waren we rond 17:00 weer thuis.
Al met al weer een hele leuke trip.
Op de Fotoapagina staan bijna 80 fotoís. Mocht je een foto willen hebben, laat me het dan weten.
 
Op naar de volgende drie punten, op 12 oktober, thuis, in de kuip tegen Andorra en dan 4 dagen later de belangrijke wedstrijd tegen RoemeniŽ in Boekarest. De Roemenen hebben ook nog geen punt verlies en hebben een iets beter doelsaldo, zodoende gaan ze aan kop in groep D, Nederland staat tweede.
 
Groetjes Rob.