Opstelling : IJsland

Halldorsson, Bjarnason, Arnason, Sigurdsson, Skulason ('46 Sevasson), Hallfredsson, Gunarsson, Sigurdsson, Bjarnason, Bodvarsson ('89 Gislason), Sigthorsson

 

Opstelling : Nederland

Jeremain Lens, Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Ibrahim Afellay, Daley Blind, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Gregory van der Wiel, en Jasper Cillessen.

Wissels:'46 Klaas Jan Huntelaar voor Wesley Sneijder
'68 Quincy Promes voor Jeremain Lens
'78 Leroy Fer voor Ibrahim Afellay

 

Datum

Maandag 13 oktober 2014

Locatie

Reykjavik (LaugardalsvŲllur stadion)

Tijd

20:45 uur (Ned. tijd)

Aantal toeschouwers

 10.000

Scheidsrechter

 Carlos Velasco Carballo (Spanje).

Gele kaarten

 

Rode kaarten

 

Score verloop

1-0 Sigurdsson ('10, penalty)
2-0 Sigurdsson ('42)


Op zaterdag 11 oktober vertrokken naar IJsland voor de wedstrijd in Reykjavik tegen IJsland uiteraard. Omdat we voor de eerste keer met de auto naar de arena waren gegaan, voor de wedstrijd tegen Kazachstan, de avond ervoor, waren we vrij laat thuis. We waren verkeerd gelopen en zodoende pas om half 12 bij onze auto aangekomen. 
Dus pas om kwart voor 1 thuis en half 2 op bed. Om 5 uur er weer uit, en met het vooruitzicht dat het in IJsland 2 uur vroeger is, hadden we een hele lange dag voor de boeg.

   

 

Maar goed, eerst Natascha en Suzanne opgehaald en Nick en Ruber waren na de wedstrijd tegen Kazachstan, direct naar Schiphol gegaan, om daar nog wat minuten slaap te pakken, maar dat is niet gelukt hoorde we later.

 

We kwamen rond half 7 aan op Schiphol, auto geparkeerd en naar de vertrekhal. Alles ging vlotjes en  om 08:40 uur vlogen we, keurig op tijd, eerst naar Bazel, om vandaar door te vliegen naar Reykjavik.

   

Alles ging keurig op tijd, en even voor 10:00 uur landen we op Bazel/MŁlheim airport. Daar weer opnieuw ingecheckt en door de douane, voor de volgende Easy-Jet vlucht naar Reykjavik. Die vertrok om 14:30 uur, ook mooi op tijd, zodat we om 16:30, na 4 uur vliegen op voet op IJslandse grond zette. 

Met de Fly bus naar ons hotel, hotel Orkin, waar we tegen 6 uur aankwamen. Natascha en Suzanne zaten in Hostel vilage, even verderop.

Even inchecken, ging allemaal vlot, en dan op naar een lekker biertje en de binnenstad in. Maar eerst gingen Nick, Ruben en Ik, alvast een biertje drinken in Ruby Tuesday. Daar vast een biertje naar binnen getikt en toen de dames kwamen de stad in gelopen.  Reykjavik ziet er leuk uit moet ik eerlijk bekennen. 

Inmiddels hadden we lekker gelopen en was het al haast 21:00 geworden, en voor mijn buik al 23:00 uur, dus we hadden best trek. Omdat het vrij duur is in IJsland, goed bekeken waar we gingen eten, want voor 80 euro p.p., dat vond iedereen wel een beetje aan de hoge kant. Dus ergens naar binnen gegaan waar ze lekker hamburgers met friet hadden. Prijs, hamburger met patat en 2 halve liters bier, 30 euro.  Maar lekker was het wel.


We zagen al tijden het eten een podium met alle instrumenten klaar staan en daar ging dus een band  spelen van 23:00 uur tot 01:00 uur bleek later.
Gezellig, een goede band, met twee zangeressen die covers speelden, en we vonden het best goed. Hoe later het werd hoe meer er gedanst werd, erg gezellig dus. 

 


 

Daarna rond 02:00 uur nog ergens anders het nachtleven voortgezet, nadat we eerst Ruben op bed hadden gelegd, want die zaten er door heen. Vond dat ze het nog lang volhielden, want ze hadden natuurlijk een nacht niet geslapen.
Dus met Nick, Natascha, Suzanne en ik nog even verder feestgevierd. Ook de andere Oranjefans zoals Jeroen, Hans, Vincent en Eric waren daar bij.
Rond 03:30 vonden we het wel welletjes en lagen we om 04:00, maar eigenlijk dus 06:00 uur op bed, en was ik dus al weer 25 uur op.

 
De volgende dag zijn de andere 4 een boottocht, waar beloofd was dat ze walvissen zouden zien, gaan maken en ik bleef thuis om de website bij te werken en ís middags naar een pub gegaan, waar de andere ook naar toe zijn gekomen.

   

We hadden gehoord dat Oranje zou trainen om 18:30 uur, en de eerste 15 minuten mocht daar publiek bij zijn. Dus wij de wandeling gemaakt naar het stadion, waar we de spelers hebben verwelkomt.  Wij wilden naar binnen gaan, maar de toegang werd ons geweigerd. Er was helemaal geen openbare training, ook niet 15 minuten. Kloten. 
Maar eerst de spelers onthaalt toen ze met de bus aankwamen rijden, ook het busje met begeleiding erachter, die prompt met de achterzijde zijn bumper er finaal afreed tegen het hek, hilarisch.                                                                                           

 

Maar wij lieten ons niet kennen en zijn toch stiekem het stadion binnen gelopen en konden gauw een paar fotoís maken. Na 5 minuten werden we alsnog naar buiten gestuurd. Maar ook daar achter het hek, kon je de training goed volgen.

 


Daarna terug naar het centrum  waar we in de Engelse pub tussen 19:30 3n 20:30 uur onze kaarten voor de wedstrijd konden ophalen, en even  een kleine pre party gehouden maar gelijk in die pub, met vele bekende supporters.
Daarna lekker Pizza gegeten, nog wat gedronken en even na 12 uur lagen we op bed. Iedereen was best moe. 

 


De volgende dag, maandag 13 oktober, Macht-Day, eerst lekker van ons ontbijt genoten en om half 12 richting de stad om ons moed in te drinken voor de wedstrijd tegen de IJslanders. Had ik het al gehad over het weer, nee toch. Het was weer geweldig, geen druppel regen gehad, en prachtig zonnig weer, wel koud hoor. ís Nachts vorst tot -5, overdag net boven 0, koud dus.

 


Eerst maar een pub ingedoken, en daar was het al gauw gezellig. Met lokale wel te verstaan, niet één Oranjesupporter, die zaten allemaal in de Engelse pub, waar vanaf 1 uur het Oranje feestje zou worden gehouden, natuurlijk weer met Danny Lukkassen. Veel gelachen met de lokale mensen die daar aanwezig waren.


Daarna nog even wat gedronken in de Engelse pub, en rond 17:00 richting stadion gelopen, was ruim een half uur lopen. Daar kwamen we natuurlijk trotse IJsland supporters tegen, en terecht, ze staan bovenaan in de groep, hopelijk niet voor lang. 

   

Rond 18:00 uur waren we in het stadion, aftrap was om 18:45 uur plaatselijke tijd. Ja, het eerste fluitsignaal en daar gaan we, in het uitverkochten stadion, waar 10.000 supporters de wedstrijd zagen. Het was weer veel breed, en IJsland speelde met veel meer lef en speelde echt om te winnen. 

Bij Oranje was het weer gezapig moet ik zeggen, en voordat ik er erg in had, lag de bal al weer op de stip na een overtreding van de Vrij, en stond Oranje voor de zoveelste keer, binnen het kwartier op achterstand. Wat een ellende weer. 

Maar goed er was nog lang te spelen. Maar het spel van oranje bleef maar slecht. Er zat niets in, veel balbezit, maar geen kansen, ja misschien 1, de kopbal van Arjan Robben, maar verder niets.

   

Oranje was machteloos, echt ongelofelijk wat er gebeurd, zo matig, zo slecht, helemaal niets. Geen schim van 3 maanden geleden toen Oranje onverslaanbaar was en derde op het WK in BraziliŽ werd. En toen even voor de rust het na slecht en slap uitverdedigen het ook nog 2-0 werd had ik de moed al opgegeven. Ongelofelijk.


De tweede helft dan, niets, er veranderde niets, wat een blamage. Natuurlijk kan je verliezen, maar met dit slappe spel, die heb ik lang bij Oranje meegemaakt. Ligt het aan Hiddink, of aan een aantal spelers. Kwaliteit hebben we wel, als je naar de namen kijkt.


                                                                          


                                                                         

Nog wel de spelers bedankt, maar het ging niet van harte. Robin Van Persie gaf nog wel zijn aanvoerders band en shirt aan het publiek, maar je zag aan hem dat hij er ook goed ziek van was, blijkt wel uit de fotoís.

   

Dus weer verloren, ow ow ow, het EK 2016 komt echt in gevaar. Ongelofelijk, wat was ik en ben er nog steeds ziek van. Het liefst wil ik dan direct naar het hotel, maar Ruben wilde nog het Nothern licht zien rond middernacht. Maar echt leuk gezelschap was ik niet meer hoor. Ook geen Nothern licht gezien en rond 01:00 uur lagen we op bed.

   

De volgende dag de Golden Circle tour gedaan, een hele dag de hoogtepunten van IJsland bekijken, met o.a. de Geisers, en watervallen. Maar het liefst was ik naar huis gegaan, maar de vlucht ging pas terug op woensdag naar Bazel en donderdagochtend van Bazel weer naar Amsterdam.

 


 


Was wel mooi hoor, daar niet van. Maar toch. Hier staan een aantal fotoís, maar op de Fotoapagina staan er nog ruim 100 meer.

 


   


De tour was om 17:00 uur afgelopen en we waren rond 17:30 uur bij het hotel. We zijn weer bij Ruby Theusday naar binnen gelopen en daar wat gegeten en (veel) gedronken, en het ging daar om even na 10 uur dicht, dus lagen even na 23:00 uur op bed.


Op woensdag, dus naar Bazel gevlogen en op donderdagochtend vroeg naar Amsterdam gevlogen, waar Nick en Ruben werden opgehaald en nadat ik Natascha en Suzanne had afgezet, ik rond 10:00 uur weer thuis was.

 

Hoe nu verder met Oranje. Ik weet het echt niet. Volgende maand staat de oefenwedstrijd tegen Mexico en 4 dagen later de EK kwalificatie wedstrijd tegen Letland op het programma. 

Ik schijn me erbij te moeten neerleggen, dat het Nederlands elftal geen top team meer is. Maar ik kan dat heel moeijlijk begrijpen en aanvaarden. Als je 3 maanden geleden nog zo goed presteert op het WK in Brazilie, dan snap ik het allemaal niet. 

Ik kijk met angst en beven naar de komende 2 interland uit. 1 voordeel is dat Nancy dan weer meegaat, en die heeft ruim 15 wedstrijden gezien, er heeft Oranje nooit zien verliezen. Dus ik ben best bijgelovig en hou me daar maar aan vast.

Zoals gezegd, op de Fotoapagina staan nog meer fotoís.

Ik zeg, tot snel maar weer.

Rob.