Opstelling : Japan

Nishikawa, Uchida ('79 H. Sakai), Yoshida, Konno, Nagatomo ('71 G. Sakai), Okazaki, Hasebe ('46 Kagawa), Honda, Yamaguchi, Kiyotake ('46 Endo), Osako.

 

 

Opstelling : Nederland

Jasper Cillessen, Daley Blind, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Daryl Janmaat, Nigel de Jong ('46 Jetro Willems), Rafael  van der Vaart ('78 Jonathan De Guzman), Kevin  Strootman, Arjen Robben, Siem De Jong ('69 Memphis Depay), Jeremain Lens

 

 

Datum

16-11-2013

Locatie

Genk BE, Cristal Arena.

Tijd

13:15 uur

Aantal toeschouwers

12.000

Scheidsrechter

S. Gumienny (BE.)

Gele kaarten

Ron Vlaar

Rode kaarten

Konno  

Score verloop

0-1 Rafael van der Vaart ('12)
0-2 Arjen Robben ('38)
1-2 Osako ('44)
2-2 Honda ('60)

 
Een kort tripje dit keer i.v.m. de vriendschappelijke wedstrijd Japan -  Nederland in Genk in BelgiŽ. De bedoeling was eigenlijk om daar in Genk 1 nachtje over te blijven.  Maar door het vroege tijdstip, namelijk 13:15 uur en het feit dat ik nog behoorlijk moet sparen voor BraziliŽ, toch maar heen en weer gereden, en ik was overigens niet de enige.Alex en Nancy  gingen weer mee, en ook Hans, met een vriend kwam richting mijn huis om met mij mee te rijden naar Genk.
  
We hadden afgesproken om rond 09:00 uur uit Capelle weg te rijden. Ook Hans Boere belde nog, die stond op het verzamel punt aan de A16 om gezamenlijk naar Genk te rijden. Hans en Jia, logeerde in Valkenburg, en zouden op eigen gelegenheid naar Genk komen.    
  
  
De heenreis verliep vlekkeloos, zodat we om 11:00 uur bij het stadion, Cristal Arena aankwamen. Als eerste viel het ons op dat er ongelofelijk veel Japanners liepen, oja, wisten we gelijk weer dat het om een uitwedstrijd ging.
  
Kaartjes ophalen bij Taverne de Cup Final, daar zat o.a. Theo van de supportersclub weer, die de kaartjes aan ons overhandigden. Vak S, staanplaatsen. Een biertje gepakt, bluuuuuu wat een bocht, ik proefde het al, alcohol vrij bier, of misschien een heel klein beetje alcohol erin. Navraag bij de barkeeper, bleek dat ook te kloppen. Ongelofelijk dat sommige supporters waar ik aanvroeg of ze het lekker bier vonden, ja hoor best een lekker biertje, beetje licht, maar echt Belgisch bier. Tuurlijk, neem er nog een paar hoor, proost hahahha.
  
Gelukkig had ik via Google al bekeken of er in de buurt een supermarkt zat, en ja, 500 meter van het stadion, zat ie, dus daar, echt bier gehaald, Jupiler.Daarna even wat gegeten, 1 patatje, a 5 euro, jezus, ongelofelijk. Toen Alex klaagde, kreeg hij te horen, die Hollanders vinden alles duur, tja dream onnnnn. 
 

 
12:45 uur maar richting het vak gelopen om de wedstrijd te aanschouwen. We zaten achter het doel, vind ik altijd wel lekker. We hadden de ruimte, dus alles goed geregeld.
 
Je ziet het, de staanplaatsen achter het doel, door de camera en het doel, een beetje belemmerd, maar verder overigens een goed overzicht over het veld. 

   

 

 

 

 

Hans en Jia waren ook naar Genk afgereisd. Tot dinsdag maar weer!!! 


   

 


En Oranje begon de wedstrijd goed, zeker na 10 minuten, en dat resulteerde al in de 12e minuut de 0-1 door Rafael van de Vaart. En Nederland bleef goed spelen. Ik zat gewoon naar een behoorlijke wedstrijd te kijken, en ook Japan deed goed mee. Lekker voetbal, en het was dan ook verdiend dat na 38 minuten voetballen, na een prachtige aanval en een schitterend doelpunt, Robben, de op hem bekende wijze, Oranje op een 0-2 voorsprong zette. Ik dacht, zo die hebben we weer binnen.
 
Maar net voor rust, in de 44e minuut, was er dan een prima aanval van Japan en schoot Osaka, de 1-2 binnen.
 
Ik dacht nog, nou na rust gewoon doorgaan zo, dan valt de 1-3 en 1-4 vanzelf, maar dat pakte heel anders uit.
 
Japan was veel beter dan Nederland en de ene na de andere prachtige aanval kwam op Cillissen af. Nederland stelde daar helemaal niets tegenover. Ze werden gewoon weggespeeld in de tweede helft. Honda raakte al de kruising en even later was het dan ook geheel terecht dat, volgens mij de mooiste goal van de wedstrijd, Honda, 2-2 maakte.
 
 
En Japan ging door, op jacht naar de overwinning, en Oranje, deed niks, kon niks. We mochten nog blij zijn dat er na 93 minuten voetbal, de 2-2 op de borden bleef staan.
 
Ik ben wel geschrokken van de tweede helft van Oranje. Dit moet je volgend jaar op het WK echt niet doen, dan kun je zo ie zo na 3 wedstrijden weer naar huis. Maar zoals van Gaal zegt, laat het een leer moment zijn. En natuurlijk, niet iedereen bij Oranje is aanwezig. Ik ben benieuwd of ze tegen Colombia het beter gaan doen, we zullen het spoedig weten. Dinsdag dus de laatste wedstrijd van het jaar.
 
Op de Fotopagina, staan nog 1 of 2 extra fotoís. Maar door de korte tijd die we in Genk waren, heb ik uiteraard niet veel fotoís geschoten.
Maar al met al, me wel weer geamuseerd met iedereen. En voor de neutrale toeschouwer, een heerlijk middag.
Overigens was het lang en na niet uitverkocht. 12.000 toeschouwers ongeveer, waar van ruim 10.000 japanners. 
 
Groetjes Rob.