Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen                                   Afbeelding invoegen
 

Opstelling : Letland

Vanins, Freimanis ('37 Gabovs), Jagodinskis, Gorkss, Maksimenko, Zjuzins, Tarasovs, Ikaunieks, A.Visnakovs ('75 Karasauskas), Sabala ('62 Visnakovs), Rakels

 

Opstelling : Nederland

Memphis Depay, Klaas Jan Huntelaar, Luciano Narsingh, Wesley Sneijder,Daley BlindRobin van Persie, Jetro Willems, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Gregory van der Wiel en Jasper Cillessen.

'63 Georginio Wijnaldum voor Robin van Persie
'77 Daryl Janmaat voor Jetro Willems
'87 Jeremain Lens voor Memphis Depay


 

Datum

Vrijdag 12 mei 2015

Locatie

Riga (Skonto Stadion)

Tijd

20:45 uur (Ned. tijd)

Aantal toeschouwers

8100

Scheidsrechter

Oddvar Moen (Noo) 

Gele kaarten

Letland: Rakels

Oranje: Bruno Martins Indi

Rode kaarten

Geen

Score verloop

0-1 Georginio Wijnaldum ('67)
0-2 Luciano Narsingh ('71)

 
Op naar Riga voor de belangrijke kwalificatie wedstrijd tegen Letland. Er moest natuurlijk gewonnen worden, maar dat blijft zo de komende 4 wedstrijden, spannend genoeg allemaal.
Wij gingen van woensdag 10 t/m 14 zondag naar Riga. Voor mij iets te lang, ik vind 3 dagen wel genoeg, maar het kwam nu eenmaal zo uit. 
Op die woensdag kwamen Liesbeth, Piet en Alex naar mij toe, en de andere 6 personen die meegingen, Nick, Ruben, Samantha, Theo, Hans en Benny zouden we bij de parkeerplaats van Quick parking ontmoeten. De meiden uit Pynacker, hadden een andere vlucht en zou ik bij het hotel in Riga treffen, alsmede Jan en Lars, maar die kwamen een dag later.


Na 1 tussenstop voor een rookpauze even voor Antwerpen en om even te tanken, kwamen we rond 14:45 uur op de parkeerplaats vlakbij de luchthaven Brussel Charleroi aan. En of ik het zo gepland hadden, tegelijk kwamen daar de andere twee autoís aan.
Om 15:00 uur het dikke lippenbusje in. Ik en Alex bleven achter, want er konden maar 8 personen in zoín busje. 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Maar even later waren wij ook op de luchthaven, door de douane, en keurig op tijd vlogen we met Ryan-Air naar Riga.
Moet zeggen dat het met Ryan Air toch altijd wel op tijd gaat. Prima vlucht gehad en we lande dan ook eerder dan gepland, rond 20:30 uur.
Bus gepakt naar het hotel, ook dat ging allemaal voorspoedig. Ingecheckt bij het hotel en toen de stad in.
Rond 22:30 pakte wij ons eerste biertje in Riga, zoals gepland natuurlijk hahahahaha.
Om 12:00 uur waren de meiden in het hotel, sleutels overhandigd en meegenomen naar de tent waar de rest zat. Eerst wat liederen gezongen in de Karaoke kelder en toen naar boven waar lekker muziek werd gedraaid, er werd gedanst en gezongen, wat wil je nog meer.
Ik moet wel zeggen, Milou stal de show, zoals je op de foto hieronder ziet. En het werd behoorlijk laat. Rond 04:00 uur lagen we op bed. Na een klein incidentje met Alex, die dacht Milou wel even na te doen, helaas werd dat niet op prijs gesteld door de beveiliging hihihihih.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
De meeste werden met een behoorlijke kater wakker, hahahahahaha. Iedereen gaf op te weinig te hebben gegeten die dag, maar niemand had te veel gedronken. Netjes zijn wij toch.


Na het ontbijtje in ons hotel Garden Palace, gingen we Riga maar eens verkennen. Overigens was het ontbijt redelijk, niet super, maar ik vond het wel goed en voldoende.
Eerst een city tour gedaan, daarna te voet door Riga. Het oude centrum is niet zo heel groot, dus goed te doen. Overigens staan op de fotopagina veel meer fotoís van Riga, ik beperk met hier tot de wedstrijd en een enkel van Riga.

Na door Riga heen te zijn gelopen, wat een bijzonder gezellige stad is, geŽindigd bij een zaakje waar ze happy hour hebben van 16:00 tot 21:00 uur. 2 cocktails voor 5 euro en een halve liter bier voor 1 euro, tja, dan weet je het wel natuurlijk.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Daarna gegeten in de Folkclub Ala Pagrabs. Geweldig eten voor weinig geld. Met 15 man daar gegeten. Gezellig. Daarna naar de Skybar gewandeld, waar we met de schemering en geweldig uitzicht hadden over Riga. En waar ook nog gefeest werd.

Ook konden we daar van boven, de 26e verdieping het oude kleine stadionnetje zien.   
 
  Afbeelding invoegen
 
                                 Afbeelding invoegen
 
Daarna weer de stad in en het bleef nog lang gezellig.


Dan de wedstrijd dag, vrijdag 12 juni. Het was weer ongelofelijk mooie weer, zoals je al aan de fotoís ziet. Veel zon en rond de 24 graden, echt prima weer gehad die dagen.
De zenuwen begonnen toch wel te komen, ja iedereen riep wordt 0-4 of 0-5, nou daar was ik niet zo zeker van. Dus maar moed in drinken met de andere supporters. Vanaf 14:00 uur was er in Peterís Brewhouse een supportersfeestje geregeld door de supportersclub Oranje, natuurlijk weer met Danny Lukkassen. En waar we een dag eerder de kaartjes al hadden opgehaald en gelukkig hebben we er voor Piet ook nog één weten te bemachtigen.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
En gezellig was het. Veel filmpjes staan ook op AD.nl. O.a. Alex, is nu een beroemde Oranje Nederlander geworden.
Daarna in de bekende indrukwekkende Oranjemars naar het stadion met 1100 man. Jan en Lars hadden het beter bekeken, die hadden een plaatsje op de bus gevonden.
Afbeelding invoegen
 
Rond 21:00 uur waren we in het stadion. 
Afbeelding invoegen
Om 21:30 uur werd er afgetrapt. Oranje begon best goed, kreeg ook kansen, maar had niet echt veel gelukt.
 
  Afbeelding invoegen

                                 Afbeelding invoegen
 
Ik moet je zeggen dat ik niet echt heel veel verbetering zag naar mate de eerste helft vorderde werd ik met de minuut zenuwachtiger. Maar de inzet en de wil om te winnen was er, en was zelfs groot. Ik ben het niet vaak eens met Willem van Hanegem, maar Van Persie en Huntelaar, dat gaat gewoon niet. Dat zie ik ook wel. Natuurlijk scoorde Klaas-Jan in de wedstrijd tegen de USA 2 keer, daar kun je niets van zeggen, en Robin, tja, is gewoon geen spits, en komt beter tot zijn recht als hij gewoon met Robben kan spelen. Maar goed, ik weet het ook niet. Maar de kansjes bleven wel komen en Cillissen had echt helemaal niets te doen.
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Toch zag ik de bui alweer hangen. Iedereen had al een voorspelling gedaan, 0-4, 0-5, maar daar kwamen ze in de rust op terug, want het bleef 0-0 tot aan de rust.
 
Afbeelding invoegen
 
In de tweede helft ging Oranje door met hetzelfde spel, bleef komen en nogmaals, Letland had niets in te brengen. Maar naarmate de klok verder tikte werd iedereen toch wat nerveus. Ook ik natuurlijk, ik dacht, het blijft 0-0. Ook Oranje ging twijfelen dat zag je aan hun spel.
 
                                                             Afbeelding invoegen

De 1100 Oranje fans waren dan opgelucht toen Wijnaldum, ingevallen voor Van Persie, na een geblokt bal, de 0-1 er in punterde. De opluchting, bij Oranje was heel groot, dat kon je zien. Dat was in de 67 minuut. Helemaal lekker was het toen na 3 minuten Luciano Narsing vrij voor de keeper netjes de 0-2 binnen schoot. Toen wist iedereen het zeker, de overwinning was een feit.
 
En Oranje ging op voor meer. In de eerste helft had, voor mij uitblinker Wesley Sneijder, de paal al geraakt, in de tweede helft de lat. 
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
Maar mede door uitblinker aan Letse kant, de keeper, ben ze naam even kwijt, bleef het bij de 0-2.
 
 
Dus na de 70e minuut werd er niet meer gescoord, zodat de eindstand 0-2 bleef. Ik was wel blij met de 3 punten, maar totaal niet met het spel. Vind het nog steeds allemaal moeizaam gaan. Laten we nou eens hopen met zín alle, dat Arjen Robben en Kevin Strootman er in September bij zijn, dan de zeer belangrijke wedstrijd tegen koploper in de groep IJsland, dan 3 dagen later uit tegen Turkije. Want ik wil dat we ons direct plaatsen, geen play-off wedstrijden, want ik wil op 17 november heel graag naar Hannover.
 
Afbeelding invoegen  
 
Gewonnen dus, en het was inmiddels al bijna twaalf uur, in Letland is het een uur later. Lopend terug naar het centrum, om daar nog even flink te feesten op de overwinning. Voor mij was het meer de spanning weg drinken. Het bleef dus lang onrustig in Riga, wij lagen om 06:15 uur op bed.
Afbeelding invoegen
 
De dag erna, zaterdag 13 juni waren wij ook nog heel de dag in Riga. Nadat we flink hadden uitgeslapen, het ontbijt hadden overgeslagen, gingen de meeste naar winkelcentrum of naar de markt. Waar je een kilo hele mooie aardbeien kon kopen voor €2,20.
 
 
De meiden uit Pijnacker waren inmiddels al weer thuis, hun gingen zaterdag met een vroege vlucht 09:00 uur terug. Dus waren we nog met 12 over.
Ik besloot even het belangrijkste aan de website bij te werken, stand, uitslagen en wat nieuws enz. Dat was gelukt. Om 16:00 uur weer afgesproken bij ons favoriete barretje, om daar weer wat te drinken.
ís Avonds ging de ene helft van de groep steaks eten, wij, Alex, Liesbeth, Jan, Lars en ik, weer bij Ala Pagrabs, waar om 21:00 uur de Spaanse band, Duende zou optreden, en die wilde ik absoluut zien. Ik ben gek op die muziek. En dat was echt geweldig. Het waren 3 sessies van 45 minuten en bij de laatste ging het helemaal los. Ik vond het echt super, hoop hun ooit nog eens te zien. Hieronder een foto en een filmpje van het gebeuren daar. Ondertussen vloeide het bier al weer rijkelijk. 
 
 
   
 
Daarna weer terug naar ons zaakje, dat naast de Ala Pagrab club zat. En daar was het weer heel gezellig, goedkoop bier, feest en alles wat erbij komt kijken. Zelfs mochten we onze eigen muziek draaien, en daar terwijl de zaak bekend staat als Hard Rock Pub. Geweldig hahahaha. Zoals je hieronder aan de fotoís ziet was het heel gezellig en werd het weer een uur
of 4.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
                                             Afbeelding invoegen
 
De zondag wel ontbeten, wat gelopen door het centrum, nog even in de hotel lobby gerust, en toen voor een pizza en een laatste biertje naar ons favoriete zaakje. Nog een laatste foto van het hotel en toen naar de luchthaven. Overigens op de fotopagina natuurlijk nog veel meer fotoís van feest en Riga, er staan er ruim 125.
 
                                             Afbeelding invoegen
 
We vlogen om 21:05 uur en landen rond 22:20 op Brussel Charleroi. De klok een uur terug weer natuurlijk.
Met het busje weer naar Quick Parking, en iedereen weer naar huis. Ik was om 01:15 thuis, de laatste rond 02:45 uur heb ik begrepen.
Ik wil Liesbeth, Samantha, Natascha, Lisanne, Milou, Sylvia, Suzanne, Lars, Jan, Piet(juichen), Alex, Ruben, Nick, Theo, Hans en Benny bedanken voor de gezellige dagen. En tegen de meeste zeg ik, tot in september, eerste de 3e thuis tegen IJsland, en drie dagen later uit in Konya, Turkije. Maar eerst nog, ook niet geheel onbelangrijk, de loting voor de groepswedstrijden, kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. Op zaterdag 25 juli voor de buis dus. Ik heb nog geen tijd voorbij zien komen, maar zodra ik het weet zet ik het in het programma. Maar meestal is dat rond 18:00 uur Europese tijd.


Rest mij iedereen een fijne zomervakantie toe te wensen en tot in september dan maar.


Groetjes
Rob.