Afbeelding invoegen 
 
Afbeelding invoegen                                                                     Afbeelding invoegen           
 
                    

Opstelling : Nederland

Jasper Cillessen, Kenny Tete, Stefan de Vrij, Wesley Hoedt, Daley Blind, Georginio Wijnaldum, Davy PrŲpper, Tonny Vilhena, Arjen Robben, Vincent Janssen, Quincy Promes.

Wissels:

Marco van Ginke

 

Opstelling : Bulgarije

Plamen Iliev, Strahil Popov, Vasil Bozhikov , Georgi Terziev, Petar Zanev, Atanas Zehirov, Ivaylo Chochev, Aleksandar Tsvetkov, Stanislav Manolev, Georgi Kostadinov, Ivelin Popov, Simeon Slavchev, Georgi Milanov en Andrey Galabinov.


 

Datum

03-09-2017

Locatie

Amsterdam (Johan Cruijff Arena)

Tijd

20:45 uur

Aantal toeschouwers

47.079

Scheidsrechter

Anastasios Sidiropoulos (GR)

Gele kaarten

 Oranje:

Tonny Vilhena

Bulgarije

Georgi Terziev

Stanislav Manolev

Georgi Milanov

Ivaylo Chochev

Strahil Popov

Rode kaarten

 Geen.

Score verloop

1 - 0 Davy PrŲpper (7) 
2 - 0 Arjen Robben C
67)                                                             2 - 1 Ivelin Popov (69)                                                               3 - 1  Davy PrŲpper (80)


Ja, laat ik beginnen te zeggen dat me moeilijk afgaat hier een leuk verhaal over de wedstrijd te schrijven. Ik merk dat ik het allemaal wel goed vind. En dat volgende maand, de wedstrijd tegen Zweden voorlopig mijn laatste zal zijn. Ook zal ik stoppen met de website, en wel vanaf 1 januari. Dat heb ik het 7 jaar gedaan en dan vind ik het wel welletjes.


Maar laat ik het eerst hebben over de verschrikkelijke wedstrijd in Parijs, afgelopen donderdag. 4 Ė 0 verloren, weggespeeld. Echt ongelofelijk. Ik kan er gewoon niets over zeggen. Wat slecht zeg. Ik heb het al zolang geroepen, we hebben mooie jaren gehad, nu zullen er weer een aantal vervelende aankomen. Ik hoop dat ze alles voor het EK op de rails hebben, maar zelfs daar begin ik over te twijfelen.


En voor de mensen die nog roepen dat we het WK in Rusland gaan halen, waar is dat op gebaseerd dan. Mochten we in Wit-Rusland winnen, en ik neem aan dat Zweden thuis wint van Luxemburg, als is dat nu ook niet meer zeker als Frankrijk thuis tegen Luxemburg 0-0 speelt, dan nog zie ik Oranje niet winnen van Zweden. En zeker niet met 6-0, want voorlopig hebben de zweden een veel beter doelsaldo.

Dus de wedstrijd tegen Zweden wordt voor mij ook een soort afscheidswedstrijd.

Maar dat is volgende maand. Nu over Nederland Bulgarije.

Afbeelding invoegen

Wat leuk, Carolien had een bos gladiolen mee genomen. Ja ja, de dood of de gladiolen. Goed bedacht.
Overigens hebben ze er een stukje tribune bij geplaatst, en op rij 1, waar ik zit, zie je de helft niet. Ik zit veel te laag, dat zie je ook wel aan de fotoís. De aftrap was om 18:00 uur. Alex, waar ik mee naar Amsterdam zou rijden moest eerst nog werken en zou mij rond 14:30 uur oppikken. Toen uiteraard naar het supportercafé gegaan, waar we tegen 16:00 uur aankwamen.


Het bestuur heeft het moeilijk, na uitlatingen in de Pers. Ik heb er even met Rob Polderman over gesproken, maar verder ga ik er niet op in, heb er ook geen mening over. Ik moet je eerlijk zeggen, dat ik altijd blij met hun ben geweest.


                                                                                         Afbeelding invoegen

Na een paar biertjes te hebben gedronken, wat supporters gesproken, wat gegeten en toen zaten we om 17:30 uur in het stadion.

Afbeelding invoegen 

Ik moet je zeggen, Oranje verbaasde me, ze begonnen echt voortvarend. Tik, tak, en na 7 minuten na een prachtige snelle aanvang, werd door prŲpper de 1-0 binnen gelopen, geweldige goal.

                                                                             Afbeelding invoegen

Echtwaar, een prima goal. Maar daarna begon het toch weer in te zakken. Oranje probeerde wel, en de inzet was ook nog wel goed te noemen, maar met dat spel van het laatste half uur in de eerste helft, daar ga je heus niet mee naar het WK.

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

Ook in de tweede helft was het matig. Oranje ging echt wel opzoek naar de 2-0, maar het ging moeizaam. Naar toch was het good old Arjen Robben die er in de 67e minuut er 2-0 van maakte. En ik moet zeggen, weer een geweldig doelpunt. Weer een prachtige aanval.

En nu doordrukken dacht ik nog. Maar helaas, 2 minuten later was het alweer 2-1 en hadden de Bulgaarse supporters reden tot juichen                                                                                               

                                                                  Afbeelding invoegen

                  Toch was het wederom Davi PrŲpper, die in de 80e minuut de eindstand bepaalde op 3-1.

                                                                  Afbeelding invoegen

Gewonnen dat moest in elk geval. Maar wat heb je eraan als Zweden uit 0-4 speelt in Wit-Rusland en nu 6 doelpunten voor staat op Oranje. Hun moeten nog thuis tegen Luxemburg, als ze uithalen, mag Oranje winnen tegen hun met 5-0 en is dat ook nog lang niet genoeg. Nee, voor mij is het 100% duidelijk. Als zweden tegen Luxemburg niets raars doet, gaan we voor de tweede keer niet naar een eindtoernooi. Schandalig en jammer. Ik ben in elk geval zeer blij dat ik BraziliŽ heb mogen meemaken.

 

                                                                Afbeelding invoegen

                                                                

Ik kom nog 1 keer bij jullie terug, dat is op 11 oktober. Dan mijn laatste verslag. Want zoals jullie begrijpen reis ik niet af naar Minsk.

Sterkte allemaal en tot volgende maand.
Rob.

Klik hier voor meer foto's