Opstelling : Nederland

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel ('84 Dirk Kuyt), John Heitinga, Ron Vlaar, Jetro Willems, Mark van Bommel, Nigel de Jong ('70 Rafael van der Vaart), Wesley Sneijder, Arjen Robben, Ibrahim Afellay ('70 Klaas Jan Huntelaar), Robin van Persie

 

Opstelling : Denemarken

Andersen, Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen, Zimling, Eriksen ('73 Schone), Kvist, Rommedahl ('82 Mikkelsen), Bendtner, Krohn-Dehli

 

Datum
09-06-2012
Locatie
Charkov (Metalist stadion).
Tijd
18:00 uur
Aantal toeschouwers
30:000
Scheidsrechter
Damir Skomina (SloveniŽ).
Gele kaarten
Denemarken: ('78) S. Poulsen, ('81)W. Kvist.
Rode kaarten
Nederland: ('66) Mark van Bommel
Score verloop
0-1 Krohn-Dehli ('24)

Aangezien ik niet ben afgereisd naar de OekraÔne, zoals iedereen weet inmiddels, zou ik thuis kijken, eerst met wat vrienden, maar uiteindelijk zat ik alleen voor de tv, heel appart. Sinds een jaar of 3 ga ik nu naar alle wedstrijden, dus dit was best raar.
Ik zou ook nog fotoís maken, van de televisie beelden, maar in alle emotie vergeten. Je snapt dat ik geen heel verhaal ga ophangen over deze wedstrijd, daar het nogal hard is aangekomen bij mij. Ik zal je zeggen waarom. 
Er zijn 4 wedstrijden waar ik erg ziek van was, en dat duurt bij mij nogal lang dan hoor, voor dat over is. De eerste wedstrijd waar ik goed ziek van was, was de WK finale in en tegen ArgentiniŽ, Robbie Rensenbrink tegen de paal in de laatste minuut. Daarna won ArgentiniŽ in de verlenging met 3-1. De tweede wedstrijd vond ik haast een kopie van gisteren, WK 2006, in Duitsland, de wedstrijd tegen Portugal, de Portugezen kwamen op 1-0 en toen volgde de storm van Nederland, lat, paal, en Nederland lag eruit. De derde wedstrijd was die van het EK 2008, in Bazel. Zoín geweldig Nederlands elftal, 3-0 winst op ItaliŽ, 4-1 op de Fransen en 2-0 tegen roemenie. Ik dacht we worden Europees kampioen, wie stopt ons nog, de teleurstelling was dan ook groot toen Rusland met Guus, Nederland in de verlening kapot speelde.
Gisteren dus nummer 4 in dat rijtje. Dit soort wedstrijden haat ik. Ik bedoel, is Denemarken stukke beter, dan heb ik er vrede mee, maar Nederland was gewoon de beste, veel meer balbezit, veel meer kansen. Tja, en dan moet je ook een beetje geluk hebben, bal op de paal, geen Penalty. En nee, ik ga ook niet roepen, die was niet goed, of Huntelaar moet er in, ik ben geen trainer. Het is een teamsport, je hebt collectief gefaald. Als Duitsland 0-0 had gespeeld, had de hele Duitse pers lopen zeuren, nu kregen ze 1 kans en goal. Portugal had op zijn minst een punt verdiend.
En hoe nu verder, de opdracht is duidelijk, twee keer winnen. Toen vorig jaar december de loting me ook al niet vrolijk maakte, heb ik geroepen, als ze de eerste wedstrijd tegen Denemarken maar winnen, dan maken ze een kans. Daar blijf ik bij, dus ik heb weinig hoop op een goede afloop.
Maar ik heb de moed nog niet verloren, gewoon twee keer winnen, is volgens mij nog steeds mogelijk met deze groep, maar de kans is erg klein denk ik, ze hadden moeten winnen tegen Denemarken. Geen fotoís deze keer, ben er zelf dan ook niet bij geweest.
Mochten er nog fotoís komen van de meiden die wel in Charkov zijn, dan worden die later nog geplaatst. Hopelijk krijg ik wel donderdag de fotoís van Nederland Ė Duitsland, verzorgd door Natascha. Hopelijk heb ik dat verslag dan donderdag of uiterlijk vrijdag online.
Laten we in godsnaam hopen dat de Duitsers woensdag even niet kunnen lachen. Hieronder nog een foto van Lisanne, Suzanne en Sylvia zoals deze vanmorgen op www.telegraaf.nl te zien was. Hun gezichtsuitdrukkingen zeggen genoeg, mijn gevoel geeft dat precies weer.
Groetjes Rob.
Hieronder de foto's van Natascha.