Opstelling : Nederland

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Jetro Willems, Nigel de Jong, Mark van Bommel ('46 Rafael van der Vaart), Wesley Sneijder, Arjen Robben ('82 Dirk Kuyt), Robin van Persie, Ibrahim Afellay ('46 Klaas Jan Huntelaar)

 

Opstelling : Duitsland

Neuer, Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Muller ('91 Bender), Ozil ('80 Kroos), Podolski, Gomez ('71 Klose)

 

Datum
13-06-2012
Locatie
Charkov (Metalist stadion).
Tijd
20:45 uur
Toeschouwers
35:000
Scheidsrechter
Jonas Eriksson (Zweden).
Gele kaarten
Oranje: Nigel de Jong, Jetro Willems
Duitsland: Boateng
Rode kaarten
 Geen.
Score verloop
0-1 Gomez ('24)
0-2 Gomez ('38)
1-2 Robin van Persie ('73)

Het is verschrikkelijk om niet bij Oranje te zijn, maar alles via de tv te aanschouwen. Begin me een beetje schuldig te voelen, ben ik er niet bij, winnen ze geen wedstrijd meer. Dus ook deze tweede wedstrijd in mij uppie zitten kijken thuis, voor de buis. Ik moest ook nog een nachtdienst draaien daarna, dus kon ik alles eens goed terug halen wat er allemaal mis ging met Oranje en concludeerde al vrij snel dat de Duitsers op dit moment een tandje te groot zijn.
 Het was ook allemaal niet zo erg geweest als we gewoon van de Denen hadden gewonnen. Dit kan gebeuren, verliezen tegen Duitsland, maar van Denemarken hadden we gewoon moeten winnen, en dan was er nu niets aan de hand geweest. Maar goed, laat ik bij het begin beginnen.
 Ik liep de hele dag al te draaien en het was weer heel gek er niet live bij te zijn. Veel supporters volg ik via facebook en ook op de supportersclub pagina kon je de oranje feesten volgen, wat ik dan ook gedaan heb, maar toch, is ook niks, had er gewoon bij moeten zijn. Eerst Denemarken Ė Portugal, gelukkig wonnen de Portugezen en daarna dus Nederland Ė Duitsland.
Het begon hoopvol, maar ik zag al gauw dat die Duitsers veel ruimte kregen. En na ruim 20 minuten stond er dus 0-1 op het bord, door Mario Gomes. Oranje bakte er weinig van, en het was wachten op de 0-2, die viel natuurlijk net voor de rust, weer Gomes, prachtig doelpunt overigens. Maar ik zag het eerder 0-3 worden dan dat Oranje de 1-2 zou maken.
Na de rust, Huntelaar en v/d/ Vaart erin. Er veranderde niet zo heel veel, de Duitsers beleven levensgevaarlijk. Maar toch, in de 74e minuut, dan eindelijk een doelpunt van Robin v. Persie, ik gunde hem het wel. Mooi doelpunt trouwens. Toen gaf Nederland nog even gas, 5 minuten duurde dat, en dat vond ik de 5 beste minuten van Oranje, en dat over 90 minuten is wat magertjes.
Kreeg weer een beetje hoop op een gelijkspel, zou trouwens niet verdiend zijn geweest. Maar de laatste 10 minuten speelde Duitsland het gewoon prima uit. Nu maken we nog een kans om tweede te worden in de groep, en daar moeten we ons dan maar aan vast houden.
2-0 winnen van de Portugezen, en Duitsland moet dan winnen van Denemarken.
Laten we daar maar op hopen dan. Hopelijk volgen er morgen nog beelden, die Natascha gemaakt heeft.
Groet.
Rob.
Hieronder de foto's van Natascha.
 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

   
 
 

.