Opstelling : Nederland

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn ('46 Daryl Janmaat), John Heitinga ('46 Stefan de Vrij), Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart ('71 Urby Emanuelson), Ibrahim Afellay ('58 Marco van Ginkel), Ruben Schaken, Dirk Kuyt, Arjen Robben ('46 Eljero Elia)

 

Opstelling : Duitsland

Neuer, Mertesacker, Howedes, Hummels, Lahm, S. Bender ('81 L. Bender), Holtby ('86 Neustadter), Gundogan, Muller ('83 Schurrle), Gotze ('71 Podolski), Reis

 

Datum

14-11-2012

Locatie

Amsterdam (Arena)

Tijd

20:30 uur

Aantal toeschouwers

50.000

Scheidsrechter

Proenca (Por).

Gele kaarten

Geen

Rode kaarten

Geen 

Score verloop

0 - 0

Voor de derde keer tegen onze oosterburen binnen een jaar, eigenlijk 4, als je Bayern ook nog mee rekend. Maar goed, het was mooi weer, en met 12 punten op zak in de kwalificatie naar het voor het wk 2014 maakte ik me eigenlijk niet druk, en ging ik vooral ook voor de gezelligheid. Samen met 2 collegaís afgereisd naar Amsterdam.
Nog even getwijfeld om naar de supporterswedstrijd te gaan kijken, maar de meeste wilde naar de Old-Bell waar de club uit Pijnacker al gearriveerd was. En je weet het, de meeste stemmen gelden, dus huppakee, richting het Rembrandtplein.
 
De fans vermaakte zich weer opperbest in de Old-Bell.
Ook was het bier schaars, want ik heb Alex een dienblad bier zien opdrinken, er was wat gemorst, he Alex, en dat is toch zonde om weg te gooien toch. Helaas geen foto fan.

 

 

 

 

 
Op het station Bijlmer Arena, Jan en Rob opgepikt en die zijn gezellig de gehele dag met ons opgetrokken, al ben ik ze wel op een gegeven moment kwijtgeraakt geloof ik.
 
Tot een uur of half 6 blijven hangen in de Old-Bell, daarna richting het Ons Oranjepark. Ook daar was het weer ouderwets gezellig.

 

 
 
Meisje,spannend he, 538.
 

Het werd als maar gezelliger, mike had het ook best naar zijn zin, maar waar is Alex toch steeds????
  
 

Ook de jeudige Oranje fans genoten van de gezellige sfeer, of het nou kwam door het mooie weer, of dat we al na 4 wedstrijden 12 punten hebben, ik weet het niet, met het was gezelligheid troef.

 


Milou en Mike met een aantal Duitse fans.
 

 

Feestje!!!!!!!!!!!

 

 


 
Rond half 8 het stadion in. 50.000 supporters, dus uitverkocht. Ongeveer 1000 Duitse fans waren meegereisd.
 

Nou dan de aftrap, die werd om 20:30 genomen, nadat Edgar Davids, Ruud van Nistelrooy, Patrick Kluivert en Michael Reiziger door de KNVB waren gehuldigd voor hun bewezen diensten voor Oranje, kon de wedstrijd dan beginnen. Niemand had zin om te verliezen en dat begon je al vroeg te merken.
Een saaie eerste helft dus, met een ruststand 0-0.
      
Ook de tweede helft was slecht en werd als maar slechter. Ik heb een kans gezien voor Nederland, maar voor de rest viel er niets te beleven. Al moet ik wel zeggen dat ik Nederland meer vond spelen op de helft van de Duitsers, dus van mij hadden ze met 1-0 mogen winnen.
Duitsland bakte er helemaal weinig van. Natuurlijk waren er bij beide elftallen velen afwezigen, maar toch, er liep nog genoeg kwaliteit rond dacht ik zo.
 

Dus was iedereen zeer blij dat het was afgelopen. Maar toch, ik heb een leuke en gezellige dag gehad, daar geniet ik dan maar van.

 

 

 

Nu voorlopig helemaal niets rond ons Oranje, 6 februari staat de volgende wedstrijd op het programma. Wederom een oefenpartij en wel tegen de Italianen. Voorlopig geen verslagen dus.
Dan wens ik iedereen maar vast fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2013, dat we ons maar mogen plaatste voor het WK 2014, maar daar ga ik nu zo langzamerhand wel stilletjes van uit.
Fijne dagen.
Rob