Opstelling : Nederland

Kenneth Vermeer, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Jonathan De Guzman ('85 Jordy Clasie), Wesley Sneijder ('35 Rafael van der Vaart), Kevin Strootman, Arjen Robben, Robin van Persie, Jeremain Lens ('73 Ruben Schaken)

 

Opstelling : Estland

Pareiko, Jaager, Morozov, Klavan, Teniste, Puri, Vunk, Vassiljev, Kruglov ('62 Kink), Ojamaa, Oper ('46 Zenjov)

 

Datum
22-03-2013
Locatie
Amsterdam (Arena).
Tijd
20:30 uur
Aantal toeschouwers
49.000
Scheidsrechter
Vitaliy Meshkov (Rus.).
Gele kaarten
Oranje: Arjen Robben
Rode kaarten
Geen. 
Score verloop
1-0 Rafael van der Vaart ('47)
2-0 Robin van Persie ('72)
3-0 Ruben Schaken ('84)
Eindelijk weer eens een wedstrijd om het echhie. Nederland Ė Estland, een kwalificatie wedstrijd voor het WK 2014 in BraziliŽ. Rond 15:00 uur de trein gepakt naar Amsterdam, samen met Peter en zijn zoon Mitch. Had tegen hun al gezegd we gaan zoals gewoonlijk even wat drinken op het Rembrandtplein, bij de Old-Bell, maar we hadden een uitnodiging gekregen van de supportersclub om te komen naar het Oranje Cafe op de Arena Boulevard in het Cine Café, wat is gevestigd tussen Pathé en de Heineken Music Hall.
Om 16:00 uur waren we daar en we waren één van de eerste. Das lekker kun je nog gemakkelijk aan bier komen en kijken wie er allemaal binnen komt. We werden ontvangen door security Guards, maar daarna gelukkig direct door lieftallige jonge dames die ons een muntje gaven voor een gratis biertje en een kruis op onze hand, zodat we toch in en uit konden lopen, das wel prettig.
 
 
Hoe later het werd, hoe drukker ook.
 
Alle vaste fans waren er natuurlijk en gelukkig opa, onee, dat mag ik niet meer zeggen, Hansje, alias de Prins van Oranje was er gelukkig ook weer bij, en is weer redelijk de oude volgens zijn zeggen.

 


Irma en Tanja moesten natuurlijk ook op de gevoelige plaat worden vastgelegd en er waren optredens van Danny Lukassen, oranje fan in hart en nieren en ken nog lekker plaatjes draaien en zingen ook, bedankt Danny, was super, dinsdag weer.
 
En ook de Dikdakkers, ook al jaren bij de Oranjefeesten, waren ook aanwezig voor een gezellig optreden
 

Tussendoor nog even het bootje in de Amstel gedaan en gegeten natuurlijk. Zo rond 19:45 uur richting het stadion.
    
Hier onder nog een filmpje van het gezellige Oranje Café.
Ik had wel een goed gevoel voor deze wedstrijd, dus was niet echt nerveus ofzo. Maar goed, de wedstrijd begint en zoals verwacht veel balbezit voor Oranje, maar echt hele grote kansen waren er nou ook weer niet.
Maar goed verdedigen van de Essen, daardoor werd er een ruststand bereikt van 0-0
 

 

 


 

 
 
De tweede helft begon gelijk goed. Op aangeven van Jan-Maat, scoorde Rafael van de Vaart de 1-0, nadat hij in de 35e minuut in het veld was gekomen voor Wesley Sneijder, die een lichte blessure aan zijn linker lies had opgelopen.
Zo en nu door drukken. Maar het duurde tot de 72e minuut toen wederom om aangeven van Jan-Maat, Robin van Persie fraai de 2-0 binnen tikte. Zo, LEKKUUUURRRRR, de drie punten zijn binnen.

 

Nou uitspelen maar, misschien nog een doelpuntje erbij.
En ja, Ruben Schaken mocht 6 minuten voor tijd het 1500 Oranje doelpunt maken, boem, 3-0. Prima resultaat, gewoon goed, op naar dinsdag, RoemeniŽ. 
 


Nog een leuke bijkomstigheid, Turkije won van Andorra, en Hongarije en RoemeniŽ speelde gelijk. Dat betekend als dinsdag Nederland van RoemeniŽ wint en Turkije wint van Hongarije, Nederland 8 punten voor staat op de concurentie.
Dat betekend met dan nog 4 wedstrijden te gaan, dat we er 2 mogen verliezen en 1 gelijk spelen, dan nog gaan we op doelsaldo naar Brazil!! En met in september de uitwedstrijd tegen Estland en Andorra in het verschiet, moeten het in september een feit zijn.
Ik zeg boeken die vlucht naar BraziliŽ. Maar goed, niet te vroeg juichen, eerst 3 punten pakken tegen RoemeniŽ, en daarna praat ik verder met je.
Meer foto's vind je HIER!!!!
Groetjes
Rob.