Opstelling Nederland:
Michel Vorm; Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Erik Pieters (Urby Emanuelson 64'); Nigel de Jong, Rafael van der Vaart; Dirk Kuijt (Eljero Elia 90'), Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay en Robin van Persie (Ruud van Nistelrooij 46').
 
 
Opstelling Hongarije:
Márton Fülöp, Pál Lázár, Vilmos Vanczák, Roland Juhasz, Zsolt Laczkó, Zoltán Gera (C), Ádám Pintér (Vladimir Koman 46'), Krisztián Vadócz (Péter Czvitkovics 90'), Balázs Dzsudzsák, Gergely Rudolf, Tamás Priskin (Attila Tököli 74').
 
 

Datum

29-03-2011

Locatie

Amterdam Arena.

Tijd

20:30 uur

Aantal toeschouwers

51.775

Scheidsrechter

Svein Oddvar Moen (Nor)

Gele kaarten

Nederland: Geen.

Hongarije: P. Lázár (23e), Á. Pinter (39) en R. Juhász (59).

Rode kaarten

Geen

Score verloop

 

1 -0

R. van Persie (13)

1- 1

G. Rudolf (47)

1-2

Z. Gera (50)

2-2

W. Sneijder (61)

3-2

R. van Nistelrooy (73)

3-3

Z. Gera (75)

4-3

D. Kuyt (78)

5-3

D. Kuyt (81)

 
 
 

Hieronder volgt het verslag met de foto’s  van de wedstrijd Nederland – Hongarije, uitslag 5-3. Wat een knots gekke wedstrijd. Ik heb zo’n wedstrijd van het Nederlands elftal nog nooit meegemaakt. Verdedigend zat het niet goed, maar Pieters was dan ook niet helemaal fit verklaarde van Marwijk achteraf. Ik had een raar voorgevoel, maar eigenlijk een gevoel van, het wordt 0-0 of 1-0 of zo, maar dit, nee nooit verwacht.

Na een goede start van Oranje, met de doelpunt van Robin van Persie in de 13e minuut, zakte het na 20 minuten weg. Het spel werd minder en de Hongaren kregen meer balbezit en ook  kansen. Ze hadden al meer kansen gehad in die 30 minuten dan in heel de wedstrijd in Budapest.

Na rust pleurde ik bijna van mijn stoel, eerst 1-1 kan nog, mazel goal, toen 1-2, schitterend doelpunt, maar na nog geen 10 minuten gespeeld te hebben stonden we ineens achter. Toch had ik het idee dat we het zouden gaan redden.

Eerst in de 61e minuut Sneijder met de 2-2, ook een mazzel goal, toen Ruud v. Nistelrooy met een mooi doelpunt, en iedereen gunde hem dat doelpunt. 3-2 dus. Maar goed 2 minuten later in de 75e minuut was het al weer 3-3, ik werd gek. En het ging maar door, nog steeds had ik het gevoel dat we gingen winnen, maar Daan, die dit keer mijn reisgenoot was, had het over 4-4. Gelukkig maakte kuyt en 3 minuten na de 3-3 al weer 4-3 van, en weer 3 minuten later 5-3, toen was de koek op. Overigens 2 schitterende doelpunten van Dirk Kuyt. Hij blijft geweldig.

Ook stond de wedstrijd in het teken van het afscheid van Giovanni van Bronkhorst. Daar staat onderaan deze pagina een filmpje van, met zijn springende zoontje. Ook nog een filmpje van het feestje in het Oranje park.  Ik ben overigens nog steeds niet tevreden over de kwaliteit van de filmpjes en foto’s, ga daar mijn best voor doen om de volgende verslagen de kwaliteit wat op te krikken.

Hier onder dus een aantal foto’s, op het Fotoalbum kun je er nog meer vinden.

Have Fun!!

 
Aangekomen in Amsterdam, natuurlijk even naar het oranje park gegaan waar de stemming opperbest was. Er was geen tijd voor het centrum dit keer omdat Daan, mijn reisgenoot voor deze wedstrijd nog tot 15:30 uur moest werken.
Nou hier rechts zie je mijn favoriete oranje supporters. Ze zijn eigenlijk met z'n vieren, maar er was er eentje druk met wat anders, volgende keer dan maar met z'n vieren op de foto.
Ik had ze gemist in Boedapest, maar we hebben elkaar echt mis gelopen daar, want ze waren in de zelfde kroeg na de wedstrijd als ik. Jammer maar helaas, volgende keer beter meiden.
 

 
 
 
 

Ja hier zijn we dan weer. Dit keer met Daan, was weer leuk he Daan? Daan heeft in elk geval veel doelpunten gezien.

 


 
Hoe heten ze ook alweer, oja Cool Down Cafe, zij kwamen de boel een beetje ophitsen. Was erg gezellig.
Hieronder volgt daar nog een filmpje van, kun je nog even mee feesten.
 

 

 

Ja onze Hongaarse vrienden waren ook aanwezig. Ze hebben toch nog even hoop gehad op een goed resultaat. Gelukkig maar voor ons.

 


 
Een uitverkochte Arena met 51.775 toeschouwers. Hier begint die al goed vol te lopen , ongeveer een half uur voor de wedstrijd.
 

 

 
Ja hoor, na het afscheid van Giovanni van Bronkhorst kunnen we dan bijna gaan beginnen.

 

 


 
 
Nou hier dan de Eindstand, ik denk dat we die niet gauw meer op de borden zullen zien verschijnen. Maar wel leuk om een keer te hebben meegemaakt. En 3 punten en daar gaat het allemaal om. Nog steeds ongeslagen met 18 punten uit 6 wedstrijden aan kop. Ik durf nu al te zeggen, Polen en Oekraine, hoe je vast de Oranje fans komen er aan volgend jaar.
Volgende EK kwalificatie wedstrijd is in Eindhoven op 2 september tegen San Marino.
 

 

 

Dat was die weer, even afscheid nemen van elkaar en daarna van ons.

 

 


Bedankt jongens voor weer een te gekke wedstrijd. Hieronder volgen nog 2 filmpjes, een van het oranje park en een van het afscheid van Gio.
Voorlopig even het laatste verslag. Voor dat het verder gaat op 2 september tegen San Marino, volgen er eerst nog 3 oefenwedstrijden. In Juni tegen Brazilie en uruquay, en in augustus tegen Engeland. Allen zijn uitwedstrijden. De wedstrijden in Juni bezoek ik niet, dus daar geen verslag van. De wedstrijd op Wembley in Londen, daar zal ik wel bij zijn, en half augustus staat die online.
Blijf de site volgen, want de nieuwsupdate gaat gewoon door, binnenkort komen er ook reistips om zo goedkoop mogelijk naar uitwedstrijden te reizen. Allereerst zal er een reistip komen voor Engeland en Stockholm.
 
Rob.
 
                                             Filmpje van het oranjepark.                                                                
   
 
 
                                        Filmpje van het afscheid van Giovanni van Bronkhorst.