Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen                                                    Afbeelding invoegen
 

Opstelling : Nederland

Memphis Depay, Klaas Jan Huntelaar, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Davy Klaassen, Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Gregory van der Wiel en Jasper Cillessen.

'31 Luciano Narsingh voor Arjen Robben
'40 Jeffrey Bruma voor Klaas Jan Huntelaar
'80 Jean-Paul Boetius voor Georginio Wijnaldum


 

Opstelling : IJsland

Halldůrsson, Saevarsson, Ńrnason, R.Sigurdsson, A.Skķlason, Gudmundsson, Gunnarsson ('87 O.Skķlason), G.Sigurdsson, B.Bjarnason, Sigthůrsson ('64 Gudjohnsen), BŲdvarsson ('78 Finnbogason).

 

Datum

Donderdag 03 september.

Locatie

Amsterdam (Arena)

Tijd

20:45 uur

Aantal toeschouwers

47.000

Scheidsrechter

Milorad Mazic (Servie).

Gele kaarten

Oranje: Gregory van der Wiel, Wesley Sneijder
IJsland: Ńrnason, Saevarsson

Rode kaarten

Oranje: Bruno Martins Indi ('32)

Score verloop

0-1 G.Sigurdsson ('51, penalty) 

 
Nadat ik om 13:40 uur geland was, vanuit mijn vakantie adres, had er net twee weken Samos op zitten samen met mijn zoon, direct naar de Arena gereden, waar we om  kwart voor 4 bij het supporters café waren. Gaat om 16:00 uur open, dus eerst bij de toko een blikje bier gehaald met o.s. Alex en andere Oranjefans.

Ik was behoorlijk moe en gespannen merkte ik. Had er niet echt een goed gevoel bij vanavond, maar goed. Eerst maar een pilsje pakken met de andere supporters in het supporters café, georganiseerd door de supportersclub.
 
Afbeelding invoegen
 
Er waren behoorlijk wat IJslandse fans meegekomen, ruim 3000, en ik hoorde van Nick en Ruben dat het erg gezellig was geweest in het centrum van Amsterdam. 
 
Afbeelding invoegen
 
Om half 7 een hapje gaan eten, en daarna naar het stadion. Ik wilde een beetje vroeg zijn, want daar beleefde de vlag van Oranjeachterna zijn premiere.

Veel geouwehoer om me heen, o.a. mensen die wilde zitten, staan, stewards die wilde dat we gingen zitten en iemand die zijn vlag half voor de mijne hing, andere vlag een beetje verplaatsen en daar was, overigens een goede vriend van mij, helemaal niet blij mee en zo begon ik behoorlijk saggerijnig aan de wedstrijd. Wat een gezeik allemaal. Lag het aan mij, was ik gewoon moe of gewoon toeval. Later zou ik nog een onaangename verrassing krijgen.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
De wedstrijd begon.
Eindelijk een keer met Robben, en dat zag je gelijk, van hem ging veel dreiging uit, alleen kwam het niet tot goede kansen. Vond dat IJsland het eerste kwartier goed speelde en vond ze niet echt minder dan Oranje. Na 20 minuten verliet Robben geblesseerd het veld, wat een domper zeg, een klap kreeg Oranje daar door.
En nog geen tien minuten later werd het door een hele domme actie van Martins Indi, nog moeilijker voor Oranje. Maar daar is al veel over gezegd. 
 
Afbeelding invoegen
Toch bleef het tot de rust 0-0, waar ook Huntelaar werd gewisseld voor Bruma.

In de tweede helft een zelfde speelbeeld. Een goed IJsland en een onmachtig Oranje. En in de 51e minuut gebeurde dus waar ik al bang voor was. De zwak spelende Van der Wiel veroorzaakte een strafschop. Overigens was het geen strafschop vond ik, hij speelde echt de bal en ging niet voor de man. Maar met al zoín niet best fluitende Servische scheidrechter weet je dat je dit niet moet doen in het strafschopgebied. Strafschop dus, 0-1. Cillissen zat er goed bij, maar weer net niet.
Mijn avond werd maar slechter en slechter.  
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
De rest van de tweede helft probeerde Oranje het wel, maar ik het eerder het gevoel dat het 0-2 zou worden dan 1-1. De IJslanders raakte nog een keer de paal, en verder weer een wedstrijd om gauw te vergeten.

Er kwam 3 minuten blessure tijd bij, maar de 0-1 bleef toch echt op het bord staan.
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
                                                   Feest dus in het vak van de meegereisde IJslandse supporters.

Afbeelding invoegen

Wij liepen weer terug naar de auto. Ik was een beetje verdoofd door de hele avond en de vermoeide terugreis uit Samos.
Bij de auto aangekomen, zat er ook nog een bon van 90 euro op mijn voorruit. Toen wist ik het zeker, was ik maar op Samos gebleven.
Afbeelding invoegen
 
Nu na, weer een kort nachtje slapen, heb ik me er al weer bij neergelegd. Nu is echt directe plaatsing niet meer mogelijk en moeten hopen op een 3e plaats. Dus gaan we in Konya heel hard Oranje naar de overwinning schreeuwen, ze horen ons toch niet in dat gekkenhuis in Konya, maar ik ga het toch doen. Mochten we daar verliezen, dan wordt een play-off zelf nog moeilijk.
Dus op naar Konya vanavond, en hopen op een overwinning, al wordt dat heel moeilijk, weer geen Robben.
 
Op de fotopagina, staan nog wat meer foto's.

Groetjes.
Rob.