Opstelling : Nederland

Tim Krul, Daley Blind, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat ('84 Ricardo van Rhijn), Adam Maher, Kevin Strootman, Jordy Clasie ('46 Jonathan De Guzman), Ola John ('59 Dirk Kuyt), Robin van Persie ('46 Arjen Robben), Jeremain Lens 

 

Opstelling : ItaliŽ

 Buffon, Abate, Astori, Barzagli ('73 Ranocchia), Santon, De Rossi ('61 Veratti), Pirlo ('46 Diamanti), Montolivo, Candreva ('46 Florenzi), Balotelli ('61 Osvaldo), El Shaarawy ('71 Gilardino)

 

Datum
06-02-2013
Locatie
Amsterdam (Arena).
Tijd
20:30 uur
Aantal toeschouwers
45.000
Scheidsrechter
Cuneyt Cakir (Turkije).
Gele kaarten
Geen
Rode kaarten
Geen
Score verloop
1-0 Jeremain Lens ('33)
1-1 Veratti ('91)

 De eerste wedstrijd van 2013 is een feit, de oefeninterland tegen ItaliŽ. Na de niet al te beste wedstrijd tegen Duitsland, afgelopen november, waren de verwachtingen dan ook niet hoor gespannen. Zeker nadat ik de opstelling had gezien en er diverse afmeldingen waren, vreesde ik met grootte vrezen.
ItaliŽ staat momenteel 4e op de Fifa wereld ranking en hebben al heel lang niet meer verloren. Ik ging dus maar uit van verlies, dan kon het altijd meevallen. Dit keer afgereisd met mijn vriendin, Nancy en mijn zoon Carlo. Albert van mijn werk zou ook mee gaan, maar die was helaas niet in staat mee te komen, nogal last van zijn voet. Ook ik zit in de lappenmand, loop met een mitella, klein gevalletje van evenwicht stoornis, maar goed, voorzichtig aan dan maar.
Eerst maar eens naar de gezelligste Oranjekroeg aan het Rembrandtplein, de Old Bell. Het lijkt wel of het daar steeds drukker wordt. Tja, steeds meer mensen kijken op Oranjeachterna.nl natuurlijk.
 
Na een aantal heerlijke versnaperingen te hebben genomen rond 6 uur vertrokken. Een deel ging naar Ons Oranjepark, maar wij gingen even wat eten in de buurt, Pizza, in een of ander hippe Amsterdamse zaak, ik snap nog steeds niet precies hoe het allemaal werkt daar, maar gelukkig hadden we Irma bij ons en die wist het allemaal prima te regelen. Betalen met een daar uitgereikte pas, werkte heel goed Irma, zo goed dat ik niet eens heb hoeven te betalen. Daar gaan we in maart dan maar weer heen hahahahahaha.
Rond 20:00 uur waren we in het stadion en ongeveer 45.000 toeschouwers waren op deze oefeninterland afgekomen. En inderdaad, is dat best veel. Louis van Gaal heeft daar gelijk in, en bij de media moeten ze niet zeuren. Vroeger zaten er nog geen 20.000 bij een vriendschappelijke wedstrijd. Dan de wedstrijd.
 
Zoals je ziet op de foto, speelde Oranje in een nieuw uitshirt. En ik hou er van. Mooi de driekleur erin verwerkt, nee echt waar, ik vind hem erg mooi. Dat wordt weer aanschaffen dat shirt.
Ondanks de jonge ploeg en de vele afwezige heb ik me geen moment verveelt. Wat een leuke wedstrijd zeg, met name dan van Nederlandse kant. Vlotte aanvallen, fris spel en ook kansen. In de eerste helft een kans of 5, en ItaliŽ hooguit 1.
 

Dat leverde in de 33e minuut de 1-0 op door Lens, overigens een prachtig doelpunt, wel onbewust via de arm meegenomen, maar een fraaie en verdiende voorsprong voor Oranje.
Je zou zeggen, nou gaat ItaliŽ komen, maar nee, Nederland ging op dezelfde voet verder, op jacht naar de 2-0. Maar het bleef 1-0 tot de rust.
 

 
In de tweede helft vond ik Oranje nog beter voetballen en was het wachten op de 2-0, kansen genoeg, maar een goed keepende Buffon hielt ItaliŽ overeind.
Zo ongeveer 20 minuten voor tijd begon ik alweer te denken, het zal toch weer niet gaan gebeuren, goed spelen, kansen op 2,3-0 en dan net voor tijd de 1-1. Nancy zei nog, nee het blijft 1-0. Maar ik twijfelde. 

 

 

 


De laatste 10 minuten kwam Nederland er niet lekker meer uit en kwamen er kansen voor de Italianen. Nederland en dus Krul hielt tot de 91e minuut de nul, maar in de tweede minuut van de blessuretijd zag ik mijn angst waarheid worden, de 1-1, overigens ook best een mooie goal, had gehoopt dat krul iets later naar de grond ging, dan had hij hem wellicht nog kunnen hebben, maar dat is geen verwijt aan Krul, als keeper moet je nou eenmaal keuzes maken.
 
 
 
 
 
Toch kwam de klap niet zo heel erg hard aan. Het was een oefenpotje en ze hadden goed gespeeld, zeker met dit elftal. Kortom een prima avond. Nu op naar de twee kwalificatie wedstrijden in maart. Thuis tegen RoemeniŽ en Estland, hopelijk weer 6 punten en we kunnen bijna de tickets naar BraziliŽ boeken!!!
 
Zoals je gewend bent staan er op de Fotopagina nog meer fotoís van deze wedstrijd.
 
Groetjes en tot volgende maand.
Rob.