Afbeelding invoegen 

Afbeelding invoegen                                                           Afbeelding invoegen
 

Opstelling : Nederland

Memphis Depay, Vincent Janssen, Arjen Robben, Kevin Strootman, Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Wesley Hoedt, Stefan de Vrij, Joel Veltman en Jasper Cillessen.


Wissels:
'66 Quincy Promes voor Memphis Depay
'73 Jeremain Lens voor Arjen Robben
'82 Nathan Aké voor Wesley Sneijder
 

 

Opstelling : Luxemburg

Schon, Jansen, Chanot ('26 Delgado), Mahmutovic, Malget, S.Thill, V. Thill ('54 Gerson), Martins Pereira, Rodrigues ('85 Bohnert), Turpel, Bensi

 

Datum

09 juni 2017

Locatie

Rotterdam (Stadion de Kuip)

Tijd

20:45

Aantal toeschouwers

41.300 

Scheidsrechter

Frankowski (P)

Gele kaarten

Oranje: Stefan de Vrij
Luxemburg: Malget, Chanot, V. Thill, Martins Pereira

Rode kaarten

Geen

Score verloop

1-0 Arjen Robben ('21)
2-0 Wesley Sneijder ('34)
3-0 Georginio Wijnaldum ('62)
4-0 Quincy Promes ('70)
5-0 Vincent Janssen ('84, penalty)

 
Het was al weer heel lang geleden dat ik naar een wedstrijd van Oranje was geweest Mijn laatste was vorig jaar in november, Luxemburg uit. Dus eerst maar eens terugkijken.

Na het debacle tegen Bulgarije, 2-0 kansloos verloren, moest Danny Blind het veld ruimen. En terecht dacht ik zo. De KNVB moest weer opzoek naar een nieuwe trainer. Eigen schuld, hadden Koeman maar moeten aannemen na dat Van Gaal wegging. 


Wat gebeurd er, komen ze met Dick Advocaat op de proppen. Ongelofelijk. Wat er ook gebeurd, mochten ze het WK halen, die man vind ik niets. Ruud Gullit daarentegen, daar kan ik dan nog wel wat mee. Bleuuu , ik heb niks met die Advocaat. Veel te oud. En hoor wat hij zegt. Hij blijft t/m het WK van 2018 bij Oranje. Dus met andere woorden, in oktober is hij al weer weg. Zoals hij nergens lang bleef, en ook Danny in de steek liet. Maar goed, genoeg geluld over hem, we gaan maar naar het voetbal.

Laten we de afgelopen 3 wedstrijden analyseren. Laat ik vooropstellen dat het resultaat positief was, en daar gaat het ook om. Maar het niveau van dit Oranje laat te wensen over. Ik ben benieuwd of we ook van Frankrijk, Zweden en de andere 2 gaan winnen, ik ziet het eerlijk gezegd niet gebeuren. En als je dan naar de stand in de groep kijkt, dan moet je eerlijk zijn, en dan is er voor Oranje ook geen WK in 2018, of er moet een wonder geschieden.


Dan naar de wedstrijd tegen Luxemburg.
Eerst even sfeer gaan proeven op het Stadhuisplein in Rotterdam. Nee, het supporters café bij de Brienenoord dit keer even overgeslagen. In september weer, in Amsterdam.

Afbeelding invoegen     Afbeelding invoegen

Eerst even een terrasje gepakt, in het Fust, een bekende Feyenoord kroeg. Moet kunnen nu ze een keer kampioen zijn geworden. Ze hadden er zelfs kampioen bier, GEWELDIG!!!! Daarna even naar de Skihut gegaan waar het altijd een enorm feest is. Zoals je hierboven op de foto ziet, met Nick, Ruben en Berry. Maar alle gezellige supporters waren daar te vinden. Hieronder zie je in een filmpje hoe het er daaraan toe gaat.

Daarna met Alex wat gegeten en toe bedachten we, we kunnen wel gaan lopen naar de kuip, het was prachtig weer, dus zo gezegd, zo gedaan. En na een uurtje wandelen kwamen we rond half 8 aan bij Stadion de Kuip.

Afbeelding invoegen     Afbeelding invoegen

Even voor de wedstrijd werden we opgewarmd met muziek van elk WK waar aan Wesley Sneijder had meegedaan. Leuk. Toen de fanfare voor de volksliederen, en daar rolde een prachtige vlag uit voor Wesley, erg mooi gedaan.

Afbeelding invoegen     Afbeelding invoegen

Oke, de wedstrijd staat op het punt te beginnen. Nog even een scrum, peptalk om elkaar een beetje op te peppen, en toen begon Oranje, aan een wedstrijd die ze moesten winnen. Ik had vooraf gezegd 6-0. Ondanks het spel van Oranje de laatste tijd.

Afbeelding invoegen     Afbeelding invoegen

                                          Afbeelding invoegen

Je kon zien dat Oranje ervoor ging. De wil was er, op een paar spelers na. Ik vond Janssen en Depay slecht spelen. De rest vond ik wel voldoende. Maar super was het allemaal niet.
Toch was het na 21 minuten, Arjen Robben, wie anders, die de score opende. Mooi doelpunt hoor. En in de 34e minuut was het Wesley Sneijder zelf die voor de 2-0 zorgde. Een goede aanval, met een perfecte afwerking, erg leuk voor hem in deze voor hem record interland.

                                          Afbeelding invoegen

                                                         De ruststand was dus 2-0.

Afbeelding invoegen

Na rust ging Oranje gewoon verder en liep de score verder uit. Naar 3-0 door Wijnaldum, de 4-0, een prima kopbal van Promes, na een geweldige voorzet van Stefan de Vrij. 

                                                                                  Afbeelding invoegen

Mijn 6-0 kwam in zicht. Zeker toen er een strafschop, overigens onterecht, werd gegeven en Vincent Janssen hem snoeihard in de bovenhoek knalde. Hieronder heb ik er een filmpje van staan.

 

De strafschop was in de 84e minuut. Inmiddels was Wesley Sneijder gewisseld en had een staande ovatie gekregen. Terecht hoor. Maar hopelijk zijn we nog niet van hem af.

Maar het bleef 5-0 voor Oranje dus.
 
Afbeelding invoegen
 
En nu staat Oranje dan 3e in de poule. Maar Zweden wist thuis te winnen van Frankrijk, dus zal het voor Oranje in de laatste 4 duels in het september en oktober heel moeilijk worden. Mocht Oranje verliezen in Frankrijk op 31 augustus, dan valt het doek. Weer geen eindtoernooi. Maar we blijven hopen, toch????

Tot dan zeg ik maar, en wens iedereen een fijne zomer toe. Ik zie iedereen weer op zondag 3 september in de Johan Cruijff in Amsterdam, voor de wedstrijd tegen Bulgarije. Maar 3 dagen daarvoor dus eerst naar Parijs, voor de kraker tegen Frankrijk, maar die kijk ik voor de buis.
 
Op de fotopagina, staan nog veel meer sfeer beelden, klik daarvoor HIER

Groetjes.
Rob.