Opstelling : Nederland

Memphis Depay, Klaas Jan Huntelaar, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Daley Blind, Ibrahim Afellay, Jetro Willems, Ron Vlaar, Joel Veltman, Ricardo van Rhijn en Tim Krul.

Wissels: 

'24 Stefan de Vrij voor Ron Vlaar
'60 Quincy Promes voor Memphis Depay
'68 Georginio Wijnaldum voor Ibrahim Afellay
'81 Leroy Fer voor Wesley Sneijder. 

 

Opstelling : Mexico

Ochoa, Aguilar, Herrera ('61 Corona), Reyes, Alanis, Aldrete, H. Herrera ('82 Jonathan), Vazquez, Guardado, Vela ('77 Dos Santos), Hernandez ('77 Jiminex)

 

Datum

12-11-2014

Locatie

Amsterdam (Arena)

Tijd

20:30 uur

Aantal toeschouwers

35.000

Scheidsrechter

 Marciniak (Pol)

Gele kaarten

 

Oranje: Stefan de Vrij
Mexico: Alanis

 

Rode kaarten

Geen.

Score verloop

 

0-1 Vela ('8)
1-1 Wesley Sneijder ('49)
1-2 Vela ('62)
1-3 Hernandez ('69)
2-3 Daley Blind ('74)

 


Nederland Ė Mexico, op zich een gewoon oefenwedstrijdje, maar dit keer was het toch behoorlijk anders. 
Na de Nederlagen onder Guus Hiddink, in september ItaliŽ uit, 2-0, TsjechiŽ uit, 2-1, IJsland uit, 2-0 en de thuiswedstrijd tegen Kazachstan, 3-1, was niet om aan te zien, zat er behoorlijk druk op de ploeg en op Hiddink. 

En ook waren de Mexicanen gebrand op een overwinning om de nare smaak van de laatste wedstrijd tegen Oranje weg te spoelen. Toen stonden ze namelijk na 87 minuten nog voor met 1-0 en leek het er op dat ze door naar de kwartfinale zouden gaan, maar Sneijder, 88e minuut en Huntelaar, 94e minuut, maakte aan die droom bruut een einde. 
Allemaal de schuld van Arjen Robben, schwalbe, volgens de Mexicanen. Zal best, maar die Zuid-Amerikanen doen ook alles voor een overwinning, dus ze moeten niet zeuren.Ik ging samen met Nancy en Alex richting Amsterdam, maar eerst even langs Ouderkerk a/d Amstel, daar op het Sluisplein, staat de allerbeste oliebollenbakker van Nederland, althans dat is mijn mening. Maar ook die van de testers van het AD. Al een keer 2e en 3e, dus gewoon heel goed. Alex, proefde ze daar voor het eerst en is gelijk helemaal om. Die bakt zelf niet meer hoor, die rijdt naar Ouderkerk hahahhahaha.
Dus wil je zondag even een bolletje halen, ja ik weet het, tegenover ons supporterscafé staat er ook één, maar rij toch maar een klein stukje om, en je weet gelijk waar je met oud en nieuw je bollen moet halen, en nee, ik heb geen aandelen hoor.
 
Daarna auto geparkeerd op ons, tegenwoordig, vaste stekkie en toen naar het supporters- café, waar we even na 17:00 uur aankwamen. 

Daar was het natuurlijk zoals vanouds weer een gezellig boel, met Danny Lukkassen als grote gangmaker.


Er was een optreden van Dries Roelvink, en de dames, zijn helemaal wild van hem, dus met hem op de foto natuurlijk. Wedden dat ze zondag helemaal vooraan staan en wegsmelten bij Dre Hazes hahahahhaha.

 


 

 

Na wat gegeten te hebben, wat Donner kebab, en Nancy natuurlijk haar geliefde Kapsalon, was het tijd om naar het stadion te gaan, waar we rond 20:00 uur binnen stapte.

 


    

Daar begon het wereldrecord, de langste wave, en het is gelukt hoor, 7 minuten en 30 seconden, en feest was het. Hoewel er voor mij nog steeds weinig reden is om een feestje te vieren, eerst maar eens een redelijk Oranje zien, en winst, want ik vind het nog maar steeds vreemd om zo veel wedstrijden te verliezen, na zoín goed WK.


 

 

En dan dus de wedstrijd, er werd om 20:30 uur afgetrapt en ik moet zeggen, de eerste 8 minuten beloofde wat, best fel, en in elk geval zag ik de wil om te winnen.
Maar goed, dat straalde de Mexicanen ook uit, dus dat beloofde een leuke pot te worden.

  

 


Maar al gauw, kwam weer het tegen doelpunt, en weer binnen 10 minuten. In de 8e minuut, was er een mooie aanval van Mexico, en die werd schitterend ingeschoten door Vela, krul, ja waarom geen Cillessen, kon er weinig aan doen, 0-1, weer achter.

     

Nadat Oranje een beetje van de schrik was bekomen, ging het beter. En ze kregen ook kansen, die ik in IJsland en Praag bijna niet gezien had. Oranje verdiende ook een doelpunt, maar naar o.a. missers van Huntelaar en Depay bleef de ruststand 0-1, onterecht vond ik, want er was strijdlust en bij vlagen, goed voetbal, als ging er achterin ook een hoop mis. 

Eindelijk, was Ron Vlaar weer terug na een blessure, maar die kon na ruim 20 minuten alweer van het veld en werd vervangen door Stephan de Vrij. 
Toch had ik een goed Oranje gezien, veel beter dan de eerdere 4 wedstrijden onder Guus Hiddink. Dan moet het de tweede helft maar gebeuren.De tweede helft begon Oranje zoals het geŽindigd was, met best goed spel, maar achterin slordig. Toch kreeg Oranje weer kansen genoeg en eindelijk, in zijn 100e interland, ook nog scoren. 
Een geweldige uithaal van Wesley Sneijder, 1-1, en nu erover heen verdomme.
Dat was in de 49e minuut, dus dat was Prima, en de kansen bleven komen, Mexico werd onderdruk gezet.

Een prima start dus van de tweede helft. Maar een verkeerde breedte pass, een counter, en boem, 1-2 in de 62e minuut, wederom door Vela. Toen, wederom door slecht verdedigen het in de 69e minuut 1-3 werd, had ik weinig hoop meer.

    

    

Oranje probeerde het nog wel hoor, ze bleven wel voetballen, maar met 1-3 achter, tegen een getergd Mexico, dan wordt het moeilijk.

Oranje kwam, via een afstand schot van Blind, die van richting werd veranderd, nog wel op 2-3. En dat was in de 74e minuut. En Oranje ging nog opzoek naar de gelijkmaker.

 


 

Omdat er zoveel gewisseld was, kwam er nog 5 minuten extra tijd bij. Oranje bleef drukken en zoeken naar de gelijkmaker, maar bleef ook kwetsbaar achterin.

In de blessuretijd, kreeg Oranje nog een enorme kans, maar ook die kans ging verloren en zo bleef het dus 2-3, weer verloren.

 
Maar al met al, hadden de jongens wel een applaus verdiend vond ik, het was een stuk beter dan de andere wedstrijden na het WK. Ik ga met goede moed de wedstrijd van zondag, tegen Letland tegemoet. 
Moet lukken denk ik, en wat Guus Hiddink, van mij mag die weg, ook al winnen, ik denk dat het niet meer werkt en de handdoek in de ring moet gooien. Maar aan de andere kant, als we straks in juli 2016 Europees kampioen zijn, dan moet ik mijn woorden terugnemen en is iedereen alles vergeten. Dus ik weet het niet hoor. En wie moet het dan gaan doen????? Danny Blind, die heeft ook nog weinig gepresteerd en die is hier natuurlijk ook mede schuldig aan. De tijd zal het leren. 

Feit is, dat als we nog naar Frankrijk willen vertrekken in de zomer van 2016, we in elk geval moeten winnen van Letland zondag, want anders kunnen we de vakantie plannen voor de zomer van 2016 alvast gaan wijzigen, het zal toch niet waar zijn!!!!!

Oja, op de Fotopagina, staan nog zo'n 20 foto's andere foto's.

Tot zondag.

Rob.