Opstelling : Nederland

Arjen Robben, Robin van Persie, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum,Dirk Kuyt, Daley Blind, Stefan de Vrij. Ron Vlaar, Paul Verhaegh en Jasper Cillessen


Wissels:
'9 Bruno Martins Indi voor Nigel de Jong
'56 Memphis Depay voor Paul Verhaegh
'75 Klaas Jan Huntelaar voor Robin van Persie

 

Opstelling : Chili

Ochoa, Aguilar, Rodriguez, Marquez, Moreno ('46 Reyes), Layun, Herrera, Salcido, Guardado, Peralta ('75 Hernandez), Dos Santos ('61 Aquino)

 

Datum

Zondag 29 juni 2014

Locatie

Castel„o stadion (Fortaleza)

Tijd

18:00 uur (Ned).

Aantal toeschouwers

58.817

Scheidsrechter

 Proenca (Por)

Gele kaarten

Ned: geen. 

Mexico: Aguilar, Marquez, Guardado

Rode kaarten

 Geen

Score verloop

0-1 Dos Santos ('48)
1-1 Wesley Sneijder ('88)
2-1 Klaas Jan Huntelaar ('94, penalty)


De 1/8 finale ging tegen Mexico. Dit verslag zit ik te schrijven terwijl we met de bus onderweg zijn van Fortaleza naar Natal. Het is best moeilijk om tijd te vinden om alle verslagen snel online te krijgen.
Het begon die dag, zondag 29 juni, allemaal erg vroeg. Om 07:00 uur opgestaan, ontbeten en op weg naar het supportersplein met de taxi. Om 08:00 uur waren we daar. We kwamen gelijk Frans tegen, je weet wel, de chauffeur  van de bekende Oranjebus. Die zocht een geldautomaat, en aangezien ik ook wel weer wat geld kon gebruiken met hem meegelopen naar een bank. Gepind en toen terug naar het Oranjeplein. Ik blijf het vreemd vinden om 08:30 aan het bier, maar ik moet zeggen, het smaakt er niet minder om. Lekker gefeest tot 10:00 uur, in de toen al zinderende hitte, en toen werden we met bussen vervoerd naar het stadion.


Rond 11:00 uur kwamen we daar aan. Ik was toch wel weer behoorlijk gespannen voor de wedstrijd en moest steeds denken aan Theo, van de supportersclub Oranje, die steeds maar weer zei, we hebben nog niet gewonnen van die Mexicanen, hij had een slecht voorgevoel.
Om 13:00 uur plaatselijke tijd werd er afgetrapt. Ruim 30 graden en een strak blauwe hemel. In het stadion ook nog eens geen zuchtje wind, gelukkig zaten wij in de schaduw. Maar voor de spelers moest het een hel zijn geweest. En die Mexicanen zijn daar natuurlijk meer aan gewend dan onze jongens.


De wedstrijd begon en ik vond die Mexicanen de eerste helft zelfs beter dan Oranje. Ook kregen zij de beste kansen, Nederland stelde daar maar weinig kansen tegenover. Maar ik kon het ze niet eens kwalijk nemen met die hitte.


In de rust een biertje gehaald maar weer en water, maar het duurde zo lang dat Nancy zei ga maar vast de wedstrijd kijken, ik blijf wel in de rij staan. Ik zat nauwelijks terug op mijn plaats of Mexico scoorde de 0-1. 
Volgens mij een houdbaar schot, volgens Nancy niet, was onhoudbaar, zeg jij het maar. 

Maar goed we hadden nog 40 minuten, dus kom op Holland. En inderdaad Nederland ging druk zetten en Mexico kwam er niet meer aan te pas. Ik vroeg me af waarom het na de 0-1 nu wel ging en de eerste helft niet. Later bleek dat ze het systeem hadden omgegooid, en Depay erin, dat is toch wel een positieve voetballer. Een prima één zelfs. Twee schoten tegen een medespeler aan, jammer want dat hadden best doelpunten op kunnen leveren.

Maar goed, het lukte allemaal niet, kansen kwamen er wel, maar geen goals. Ik moet je eerlijk zeggen, dat ik de moet al een klein beetje had opgegeven, maar hoopte nog wel op een late 1-1 om zo nog een verlening er uit te slepen. Maar liever niet met die hitte.


En mijn gebeden werden gehoord, een dik verdiende 1-1- kwam van de voet van Wesley Sneijder, die hem in de rebound, van buiten de 16 hem er lekker in knalde. Hoppa 1-1, we gaan verlengen hoor. Maar je kun duidelijk zien dat Oranje daar geen zin in het. En met nog 8 minuten te spelen, want de goal viel in de 88e minuut en er werd 6 minuten extra tijd bij getrokken, dit ook i.v.m. een na een half uur ingelaste drink pauze, ging Oranje ervoor. 

En ja hoor, een mooie actie van Arjen Robben, die werd gevloerd, STRAFSCHOP!!!!!!! OW MY GOD, zou het dan toch. Het was inmiddels de 94e minuut. 10m minuten voor tijd was Klaas-Jan Huntelaar ingevallen voor een fletse Robin van Persie. En het warten voor Klaas-Jan zijn eerste WK minuten. Hij ging de strafschop nemen. En iedereen weet inmiddels de afloop, keurig zonder enige aarzeling, 2-1, Boemmmmmmm. GEWELDIG, WE WERDEEN GEK!!!!!


Van die strafschop heb ik een filmpje genomen en staan onderaan deze pagina. Ook wat fotoís, ik moet zeggen, mede door de spanning denk ik, heb ik er niet zo veel gemaakt. Hopelijk in Salvador weer meer.


Op naar de kwartfinale, a.s. zaterdag om 17:00 uur, bij ons en bij jullie om 22:00 uur. Dat word een gezellig zaterdagavondje. Ik heb Costa-Rica-Griekenland gezien, en ik denk dat het moet kunnen hoor. Afwachten maar weer. Wij komen vrijdag in de middag aan in Salvador en vertrekken zondag dan weer naar Fortaleza.


Hieronder dus de fotoīs en nog een paar extra op de fotopagina, deze komen vannacht online. En natuurlijk het filmpje van de strafschop van Klaas/Jan.


Groetjes.


Rob.

   

 
 
   

   
                                                                                          


 
                                                                                           

Strafschop Huntelaar, 2-1
                                                                                           
   

De foto's op de fotopagina zet ik vanavond, bij jullie vannacht online, ik ga nu lekker van het heerlijke weer genieten. Zon en 30 graden.
Groetjes.