Opstelling Nederland:

Michel Vorm, Gregory van der Wiel, Jeffrey Bruma, Joris Mathijsen, Erik Pieters, Mark van Bommel, Kevin Strootman, Rafael van der Vaart ('77 Eljero Elia), Robin van Persie, Klaas Jan Huntelaar, Dirk Kuyt

 

Opstelling MoldaviŽ:

Namasco, Armas, Golovatenco, Epureanu, Racu, Ivanov, Cebotaru, Cheptine ('84 Ovseannicov), Alexeev ('69 Bugaev), Bulgaru, Suvorov ('57 Zmeu)

 

Datum
07-10-2011
Locatie
Stadion de Kuip (Rotterdam).
Tijd
20:30 uur
Aantal toeschouwers
48.000
Scheidsrechter
Matej Jug (SloveniŽ).
 
Gele kaarten
Nederland: Kevin Strootman
MoldaviŽ :
Rode kaarten
Geen.
Score verloop
1-0 Klaas Jan Huntelaar ('40)
 
 
 

Zo weer eens een thuiswedstrijd voor mij, want na Amsterdam en Eindhoven werd er weer eens gespeeld in de Rotterdamse kuip. Dus rond 14:00 uur vertrokken naar café de Gouden Leeuw  want daar had ik die middag afgesproken met wat collegaís om de voor de wedstrijd tegen MoldaviŽ even gezellig wat te drinken.

Om even voor 15:00 uur was ik daar, ik was niet echt de eerste, maar echt druk was het nog niet. Vanaf 16:00 uur loop het echter vol, ook de collegaís waren inmiddels binnen.

Na wat biertjes te hebben genuttigd, richting het stadion gelopen, eerste even gegeten bij de Mac, om ook nog even een kijkje te nemen in ons oranje park op varkenoord, maar helaas, ik denk door het slechte weer dat het evenement was afgelast. Radio 538 hadden ze in het stadion opgebouwd bleek later.

Toen maar besloten om direct het stadion in te gaan, daar het toch kloten weer was en wij op RR lekker droog en uit de wind zaten.

Dan de wedstrijd. Ik vond oranje goed beginnen, best wat kansen, lat en een hele goede keeper stonden doelpunten van o.a. Huntelaar, v/d Vaart Kuyt en v. Persie in de weg. Maar dan toch in de 40e minuut een prachtige pass van v. Bommel op Kuyt, die op het doel afsnelde, maar heel mooi aflegde op Huntelaar die hem er droog in knalde, 1-0. Dat was ook de ruststand.

Na rust werd het eigenlijk steeds minder. Het eerste kwartier ging nog wel, daarna was de koek op. Maar gelukkig kregen die MoldaviŽrs geen enkele kans, of het moest die vrije trap 5 minuten voor tijd zijn geweest, die overigens geheel mislukte. In de eerste helft had Nederland 80% balbezit, dus eigenlijk had een uitslag van 4 of 5 nul de krachtsverhoudingen beter weergegeven.  

Maar goed, het belangrijkste is, we hebben gewonnen, we zijn eerste in de poule en we worden groepshoofd volgend jaar tijdens het EK 2012. En ook ben ik blij dat de wedstrijd er a.s. dinsdag tegen Zweden er niet meer toe doet, voor Zweden wel, dus ik ben bang dat ik daar voor de eerste keer mee ga maken dat Nederland verliest, in een hele lange tijd. De laatste wedstrijd was Spanje, maar daar was ik live niet bij. Ik zou het echt niet meer weten welke wedstrijd dat geweest is. Normaal ben ik nooit zo pessimistisch, maar we missen toch een aantal spelers, waaronder hele belangrijke, zoals Robben en Wesley Snijder. Maar goed we zullen het zien dinsdag, ik denk dat het een leuke pot wordt.

Nou hieronder vind je nog wat fotoís, het zijn er niet zo veel. Van thuis wedstrijden maak ik er meestal niet zo veel. Ook op de fotopagina staan er nog een aantal.
 
A.s. donderdag zal ook het verslag van Zweden Ė Nederland online staan.
 
 
 
 

Het was weer gezellig in café de Gouden Leeuw, gezellig met andere oranjefans kletsen en een biertje drinken.

 


 
Dit keer waren er een paar collegaís van het werk mee gegaan naar een wedstrijd van oranje.
Van links naar recht, Erdal, Peter, dochter van Peter  Tanitsja en Mike. Erdal had ook al niet zoín beste avond, want Turkije had thuis verloren van Duitsland 1 Ė 3.
Maar volgend jaar kan hij in elk geval mee naar Turkije voor de wedstrijd Turkije Ė Nederland, een WK kwalificatie duel voor het WK 2014 in BraziliŽ.  
 

 
 
 
Even opwarmen in een regenachtige kuip.
 

     De ruststand, wat ook de eindstand bleek.


 
 

Dat was het weer, niet echt veel, maar goed. Op de pagina Fotoalbum staan er nog ietsje meer, + deze die je al gezien hebt.

Hopelijk van Zweden Ė Nederland een wat uitgebreidere reportage.

Groetjes

Rob.