Opstelling : Nederland

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Ron Vlaar, Jetro Willems ('75 Stijn Schaars), Nigel de Jong, Mark van Bommel ('56 Rafael van der Vaart), Arjen Robben, Wesley Sneijder ('69 Dirk Kuyt), Ibrahim Afellay, Robin van Persie ('56 Klaas Jan Huntelaar)

 

Opstelling : Noord-Ierland

Camp ('46 Carroll), Hodson, Duff ('63 McArdle), McPake, Lafferty ('46 McGivern), Little ('56 McGinn), Clingan, McCann ('46 Carson), Norwood, Ferguson, Grigg

 

Datum

 02-06-2012

Locatie

 Amsterdam (Arena).

Tijd

 20:00 uur.

Aantal toeschouwers

 50.000

Scheidsrechter

 Robert SchŲrgenhofer (oostenrijk).

Gele kaarten

 Noord-Ierland: Duff, Hodson

Rode kaarten

 Geen.

Score verloop

1-0 Robin van Persie ('11)
2-0 Wesley Sneijder ('15)
3-0 Robin van Persie ('29, penalty)
4-0 Ibrahim Afellay ('37)
5-0 Ibrahim Afellay ('51)
6-0 Ron Vlaar ('78)

  
Zo de laatste oefenwedstrijd, ook wel uitzwaai wedstrijd genoemd tegen de Noord-Ieren.Na eerst even sfeer geproefd te hebben in Amsterdam, het was weer heel gezellig, zo rond 18:00 uur naar de Arena vertrokken.
Ja, van te voren had ik al een gevoel dat gaat een walk-over worden, en ja hoor dat klopte. De Ieren kwamen gewoon voor een uitje naar Amsterdam. Met rust stond er al 4-0 op de borden. We moeten er niet te veel waarden aan hechten, maar leuk was de wedstrijd wel. Veel (mooie) doelpunten en ook af en toe best goed spel, van Oranje dan. Leuk voor het publiek, stadion was uitverkocht.
Oranje had er ook wel zin in leek het wel. De 1-0 viel na tien minuten, een mooie goal van Robin v. Persie. Blijft een discussie, ook onder de supporters, Huntelaar of van Persie, ik hou me er buiten, denk dat de Bert van Marwijk daar de juiste beslissing in zal nemen. Beide opstellen, lijkt mij in elk geval geen optie. Het is en blijft moeilijk. De 2-0 een prachtige vrijetrap van Wesley, onderaan de pagina heb ik dat doelpunt op video staan. 3-0 wederom v. Persie, een penalty dit keer, en raak. Ik had liever gezien dat Robben hem had genomen in deze wedstrijd, was leuk voor de Duitsers geweest, had hij er wel in gemoeten natuurlijk. We hebben ze naam nog geroepen dat hij de Penalty moest nemen, hij moetst er om lachen op het veld, dat zit wel goed met die Robben, die gaat vlammen tegen de Duitsers volgende week.
De 4 en 5-0 kwamen op naam van de alweer uitstekend spellende Ibrahim Affelay. En ook in de 6-0 had Affelay een aandeel. Hij nam namelijk een hoekschop, die door Ron Vlaar prachtig werd ingekopt, zijn eerste interland goal. Al met al een lekkere opwarmer voor het EK.
Oranje is vandaag (15:30 uur) vertrokken naar Polen, waar ze hun intrek nemen in Krakow. Nu gaat het EK dan echt beginnen, de meeste supporters vertrekken woensdag t/m vrijdag naar de Oekraine. Helaas, het verhaal van mij is duidelijk, kan niet weg.
Verslagen van die wedstrijden zullen er wel komen, maar niet live, wellicht zal Natascha een verslag en fotoís van Nederland Ė Duitsland opsturen. We wachten het maar af. Hieronder de fotoís weer en nog de goal van Wesley.
 Hou de website in de gaten, elke dag wordt hij nu voorzien van een update. Binnenkort ook een reisverslag van de familie van Hoorn uit Almere en op wedstrijddagen van Oranje een webcam met live beelden van het Metalist stadion te Kharkiv.
Groetjes Rob.
 

Foto links en tekst rechts.

Ja en de supporters uit het zuiden van het land hebben weer hun best gedaan op de kostuums, wat dagje van de Hans Kraai vogel, geweldig toch.

 


FJe ziet het, het was behoorlijk Oranje op het Rembrandplein, super gezellig.
Wij zaten in de Old Bell, maar alle kroegen op het Rembrandplein zaten behoorlijk vol.
De toeristen keken hun ogen uit en bleven maar fotoís maken.
 

 

 

Ico en Daphne waren er ook, gezellig hoor!!!!!

 

 


    

 

En zoals je ziet, de vele bekende vaste supporters waren er natuurlijk ook. Binnenkort een supporters pagina met alle vaste bekende en minder bekende supporters daar op. Zal wel na het EK worden denk ik, maar heb geduld.

 

 

 

 

 

De eindstand dus, 6-0, zoals gezegd een lekker opwarmer voor het EK.

 

 


 

Ja en aan alles komt een eind, de hele meute weer op weg naar huis, allemaal met de trein mee, gezellig hoor hahahahha.

 

 

 
De 2-0, vrije trap Wesley.
 
De Penalty van Robin, 3-0