Opstelling Nederland:

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen (Wisgerhof, 46'), Erik Pieters, Mark van Bommel, Theo Janssen (Strootman, 71'), Wesley Sneijder (Elia, 46'), Ibrahim Afellay, Dirk Kuijt (De Jong, 75') en Klaas-Jan Huntelaar (Van Nistelrooij, 73')

Opstelling Oostenrijk:

Macho, Schiemer, Pogatetz, PrŲdl, Klein (Pehlivan, 73'), Fuchs, Junuzovic (Hoffer, 62'), Baumgartlinger, Alaba (Kavlak, 84'), Arnautovic, Maierhofer

 
 
                                    

Datum

Woendag 09 februari 2011

Locatie

Eindhoven (Phillips Stadion).

Tijd

20:30 uur

Aantal toeschouwers

34:000

Scheidsrechter

Felix Brych (D).

Gele kaarten

Oostenrijk: Junuzovic (geel).

Rode kaarten

Geen.

Score verloop

1-0

Sneijder (28 min).

2-0

Huntelaar (48 min).

3-0

Kuijt (71 min./pen.)

3-1

3-1: Arnautovic (84 min./pen.)

 
 
 

Zo we trappen af met de wedstrijd die vorige maand gespeeld is, namelijk de vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Oostenrijk.

Al vroeg vertrokken naar Eindhoven om wat sfeer te proeven in de binnenstad van Eindhoven en een biertje te gaan drinken. Rond 14:30 uur kwam ik aan in Eindhoven. Eerst de auto even in de woonwijk geplaatst, lekker gratis en toen een kleine 10 minuten gelopen naar het hotel. Ik had voor deze keer maar een hotel gehuurd vlakbij het stadion, voor 34 euro inclusief ontbijt kon ik niet laten liggen.


 
 

Ik was toch vrij en hoefde pas vrijdag weer te gaan werken, ja dat heb je met ploegendiensten, dan ben je wel eens in de week vrij i.p.v. in het weekend.  Ingecheckt in het overigens keurig hotel, dat lekker centraal lag. Kamer ook prima voor die prijs.

Dan eerst even naar het stadion gelopen voor wat fotoís, die je hieronder tegen komt. Ook op de fotopagina zijn er meer fotoís te vinden.

 

 
 
 
 
 
 
 

Het was weer lang geleden dat ik in Eindhoven was geweest en het stadion ligt er nog steeds mooi bij. Groot voordeel is dat je makkelijk vanuit de binnenstad in een kleine 10 minuten naar het stadion loopt, in Rotterdam en Amsterdam moet je altijd vanuit de binnenstad met het openbaar vervoer naar het stadion.


 
 

Vanuit het stadion naar het centrum van Eindhoven gelopen, en als oranje speelt is het goed toeven op de Markt in Eindhoven. Vooral bij Grand Café Centraal was het erg gezellig, zowel binnen als buiten. Het was overigens prima weer, beetje koud maar wel zonnig.                          

Tot een uur of 6 in Centraal blijven hangen, even een hapje gegeten en toen nog even sfeer proeven op het oranje park naast het stadion. Niet zo heel druk, in Rotterdam en zeker in Amsterdam is het altijd veel drukker. Maar niet te min was het weer erg gezellig. Daar een laatste biertje gedronken en om 20:00 uur het stadion in. Dit keer op de tweede ring vak KK.
 

 
 
 

Ik een mooi uitzicht op een vaste kern supporters die een spandoek hadden gemaakt voor Alex Bosma, een trouwe Oranje supporter die eind december 2010 op 43 jarige leeftijd plotseling is overleden. Daar kon ik mooi fotoís van nemen. Wel aan de andere kant, maar ze zijn nog redelijk gelukt.


 

Dan de wedstrijd. Het stadion was zo goed als uitverkocht en de sfeer was gezellig. Een klein groepje Oostenrijkse supporters waren ook uit Oostenrijk meegereisd. Ik denk dat het er rond de 30 waren. De wedstrijd vond ik goed te noemen, het Nederlandselftal ging ervoor. Veel balbezit, goede combinaties en veel druk naar voren. Eigenlijk kwamen die Oostenrijkers niet aan bod. En daar was dan in de 28e minuut het mooie doelpunt van Wesley Sneijder. 

 

 
 
 

 

Hoogtepunt van de avond was dat eijgenlijk, die treffer van Wesley Sneijder.  De nummer 10 ging in de 28e minuut een een-tweetje aan met Theo Janssen en volleerde de bal vervolgens vanaf de rand van de zestien over de Oostenrijkse doelman in het net. De 1-0 was vervolgens ook de ruststand.

 


Na de rust was het snel weer raak, deze keer kon ik het doelpunt beter zien dan de 1 Ė 0, ook deze was zeer fraai. De tweede treffer was het resultaat van een mooie aanval. Een hakje van Elia zette Pieters op de achterlijn. Met een loepzuivere voorzet bereikte hij Huntelaar, die nu al zes duels op rij voor Oranje gescoord heeft. De 3-0 kwam voort uit een penalty van Dirk Kuijt. Daarvan staat nog een filmpje op deze pagina.In de slotfase deed Oostenrijk nog iets terug via een benutte strafschop van Arnautovic.

Hier onder volgen nog twee filmpjes, o.a. het doelpunt van Dirk Kuyt.
Volgende verslag zal die zijn van Hongarije - Nederland in Budapest. Deze wordt gespeeld op vrijdag 25 maart 2011 en zal eind maart online staan.
Voor meer foto's van Nederland - Oostenrijk verwijs ik je naar de Fotoalbum