Opstelling : Nederland

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Wilfred Bouma ('46 Ron Vlaar), John Heitinga, Stijn Schaars, Mark van Bommel, Nigel de Jong, Wesley Sneijder ('51 Rafael van der Vaart), Arjen Robben ('84 Luciano Narsingh), Robin van Persie ('67 Klaas Jan Huntelaar), Ibrahim Afellay ('80 Dirk Kuyt)

 

Opstelling : Slowakije

Mucha, Pekarik, Salata, Hubocan, Guede ('46 Kona), Svento, Cech, Hamsik, Breznanik ('46 Prochazka), Stoch, Bakos

 

Datum
30-05-2012
Locatie
Rotterdam (De Kuip).
Tijd
20:30 uur.
Aantal toeschouwers
45.000
Scheidsrechter
Bezborodov (Rus).
Gele kaarten
Slowakije: Guede, Stoch
Rode kaarten
Geen.
Score verloop
1-0 Eigen doelpunt Salata ('8)
2-0 Rafael van der Vaart ('75)

De tweede oefenwedstrijd was tegen de Slowaken. Nadat het Nederlands elftal een hoop kritiek over zich heen had gekregen, en vooral Bert v. Marwijk, was ik benieuwd hoe deze wedstrijd zou gaan verlopen. Overigens maak ik me niet druk. Een kleine maand geleden heb ik v. Marwijk al horen zeggen dat we niet te veel van deze wedstrijden moeten verwachten. En hij heeft gelijk, nu experimenten, oefenen enz. Heeft geen waarde deze wedstrijden. Tuurlijk, die 1-2 vorige week, dat was niet nodig, je moet dan zorgen dat het 1-1 blijft. Maar dan nu even over deze wedstrijd.
In een haast uitverkochte kuip, 45.000 toeschouwers, zag je wel een ander Oranje. Nog niet je van het, maar dat hoeft ook niet, komt volgende week wel. Na twee minuten schrok ik me alweer een hoedje, Heitinga en Bouwma lagen op de grond, ik moest gelijk denken aan Robben twee jaar geleden. Oranje begon goed, en al na 7 minuten stond er al 1-0 op de borden, voornamelijk door uitblinker Affelay. Ik denk dat Bert daar niet om heen kan, maar gelukkig ben ik geen bondscoach.
Maar het ging weer moeizaam hoor, nog geen flitsend Nederlands elftal, maar nogmaals, hoeft nog niet, als ze er zaterdag 9 juni maar staan. Soms was het minder, dan weer een paar minuten goed. De tweede helft ging redelijk, gelukkig viel de goal en was iedereen opgelucht. Een verdiende overwinning, dat wel, maar het moet beter op het EK denk ik.
Door deze drukke dagen met al die wedstrijden, hou ik de verslagen wat klein, tenslotte is het maar een oefenpotje en ook nog eens een thuis wedstrijd. Ik ben nog bezig met mensen die voor mij een verslag maken en fotoís van de sfeer en wedstrijden al daar. Maar ik kan er zelf niet heen, dus ben afhankelijk van anderen, beloof dus niets. Wel is het zo dat je een reisverslag kunt volgen van de familie van Hoorn uit Almere. De link wordt na het weekend geplaatst op de hoofdpagina, zie je vanzelf.
Hieronder nog wat fotoís en een filmpje van de vrije trap die v/d Vaart op de lat schiet. Het verslag van en tegen de Noord-Ieren hoop ik in de loop van maandag online te zetten. Oja en op de Fotopagina staan nog veel meer foto's van supporters en meer.
Groetjes                                                                                                                                                               Rob.
 

Voor de vaste supporters de stamkroeg bij de wedstrijden in de Kuip, namelijk Cafe de Gouden Leeuw in Oud IJsselmonde.

 
 

   
 

Je kon weer veel geld winnen in ons Oranje Park, Hans probeert zijn tripje naar de OekraÔne terug te verdienen.

 

 


Jaja, altijd gezellig bij Ons Oranje Park.

 

 

 
 
Binnenkort komt er een pagina online met alle vaste supporters van Oranje erop, dus de supporters die naar de meeste wedstrijden afreizen, uit en thuis en de toernooien.
Hier alvast een voorproefje, geweldig, Opa, onee, mag ik niet zeggen, Hans, de Prins van Oranje, 73 jaar oud. Geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Een zeer gezellige volle kuip, behoorlijk Oranje was tie, deed bijna pijn aan je ogen hahahhaha.

 

Mijn zoon was uit Portugal overgekomen, hij had wat examens en ik had gelukkig nog een kaartje kunnen regelen voor deze wedstrijd. Hier staan hij met Winnie op de foto, de echte Oranje Generaal.
 
 
 
   
 
 
Meer foto's op de foto pagina.