Opstelling : Nederland

Memphis Depay, Klaas Jan Huntelaar, Luciano Narsingh, Wesley Sneijder, Daley Blind, Davy Klaassen, Jetro Willems, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat en Kenneth Vermeer.

'62 Georginio Wijnaldum voor Wesley Sneijder
'73 Jonathan De Guzman voor Daley Blind
'79 Bas Dost voor Klaas Jan Huntelaar
'84 Ibrahim Afellay voor Memphis Depay

 

Opstelling : Spanje

De Gea, Carvajal, Pique, Albiol, Bernat, Cazorla ('76 Iniesta), Suarez ('68 Ramos), Fabregas, Pedro ('46 Vitolo), Juanmi ('62 Morata), Isco ('46 Silva)

 

Datum

Di. 31-03-2015

Locatie

Amsterdam (Arena)

Tijd

20:45 uur

Aantal toeschouwers

 51.500

Scheidsrechter

William Collum

Gele kaarten

 Geen.

Rode kaarten

 Geen.

Score verloop

1-0 Stefan de Vrij ('13)
2-0 Davy Klaassen ('16)


Na de toch wat teleurstellende wedstrijd tegen Turkije van afgelopen zaterdag, was ik erg ontspannen. Ik had me al neergelegd bij een nederlaag. Zoals jullie hadden kunnen lezen in het verslag van Nederland Ė Turkije, had ik 0 - 4 als eindstand voorspeld, en ik had me er dan ook helemaal bij neergelegd. Blijkbaar was ik anders dan anders, want zelf Alex zei tegen mij, heb je wat gebruikt of zo, ik was behoorlijk hyper of zo iets. En nee, ik had nog geen bier op, dus daar kon het niet aan liggen.

Eerst nog gewerkt tot 15:00 uur, daarna snel naar huis, omkleden en dan zouden we rond 16:00 uur nog een collega van Alex ophalen bij het station. Dat allemaal gedaan hebbende, kwamen we mooi op tijd in Amsterdam aan, even voor 17:00 uur.
Op ons vaste parkeerplekje, ongeveer een klein kwartiertje lopen naar de Arena, weer de auto geparkeerd en op naar het supporters café.  Via de parkeergarage van de Arena, en dan via de hoofdingang naar het cafe.
Eerst Alex op de foto gezet met zijn helden, ja inderdaad, hij is helemaal weg van Dutchy. 


We kamen ook de Spaanse fans tegen op weg naar het Cafe.

  


En in het supporters café waren natuurlijk ook mijn favoriete Oranjefans, die een nieuwe dame mee hadden meegenomen. De nieuwe dame haal je er zo uit, geen Oranje hahahhahaha, komt goeeeeeed. Van links naar rechts wie kent ze niet, Milou, Suzanne, de nieuwe dame Esmee en Lisanne. Helaas was Natascha verhinderd en Sylvia kon door vervelende omstandigheden er ook vanavond niet bij zijn. Sterke Sylvia!!

Nadat we lekker hadden gegeten, dit keer met Ewald en Marijke, bij, gek hoor, niet de Turk, maar een soort van Chinees, was overigens erg lekker ook, richting het stadion gelopen waar we even voor 20:00 uur aankwamen. En zoals je op onderstaande fotoís ziet, zit de sfeer er al goed in. De rechter foto, ook twee van mijn favoriete Oranjefans. Zusjes, notabenen. Sterkte beide, hoop dat jullie nog heel lang wedstrijden van Oranje mogen bezoeken.

  


 En we zijn begonnen, met Vermeer in de goal.  


Om 20:45 uur werd er afgetrapt en Oranje begon gretig en fris aan de wedstrijd, heel anders dan afgelopen zaterdag. Kregen kansjes en de Spanjaarden kwamen er niet aan te pas. Dat leverde in de 13e minuut, na een prima pass van Sneijder, een mooie kopbal op, die in de verre hoek plofte, 1 Ė 0

Ongelofelijk zeg, he, 1-0, ik kon het niet geloven. En toen klaassen er in de 16e minuut in tweede instantie er 2 Ė 0 van maakte werd ik bijna gek van vreugde, terwijl het maar een oefenpotje was. Geweldig dit, en zo onverwachts. En Oranje ging verder met goed voetbal, lekker spel, kortom, gewoon een prima eerste helft. Na een minuut of 30 kwam Spanje wat beter in zijn spel, en kreeg ook behoorlijke kansen, maar Vermeer stond prima te keepen en hield het vooralsnog schoon, zodat de ruststand op 2 Ė 0 bleef staan.

  


 

In de tweede helft begon voor Oranje ook weer erg goed. 2 goede kansen waar bij Bruno Martis Indi, na weer een strakke voorzet van Wesley Sneijder voor open goal over kopte. Hij kopte prima naar de grond, maar iets te enthousiast, zodat de bal over de lat ging, dat was de beste kans op 3-0. Nog een shot van Depay, en na 15 minuten was het weer de beurt aan Spanje.                                                           Filmpje kans Bruno Martis Indi.


 


 


Spanje werd sterker, en zeker de laatste 20 minuten was Spanje sterker en kreeg het ook de meeste kansen.

 


Maar door heel goed keerperswerk van Vermeer, bleef het 2 Ė 0

Iniesta werd door een deel van het publiek uitgefloten. Hiddink begreep dat niet, Vicente del Bosque gelukkig wel. Ging namelijk om het aannaaien van de rode kaart tegen Heitinga, vandaar Guus!!!!!!

 


      

Maar goed, 3 minuten extra tijd leverde niets op, zodat Oranje met 2 Ė 0 won van Spanje. Een werkelijk prima prestatie die ik helemaal niet had verwacht. Ik dacht echt Spanje gaat revanche nemen voor de WK wedstrijd in Salvador, BraziliŽ van vorige zomer. Niet dus. Eindelijk weer eens een goed wedstrijd en een overwinning. 
Eindelijk  wordt er weer wat positiefs geschreven in de media. 

Ben benieuwd wat Bartje, Oranjefans,  erover gaat schrijven en of hij nu weer wat milder is op de staf van Oranje. Want zijn commentaar is niet mals de laatste tijd. En nu niet je afreageren op de supporters. Je kan niet van een ieder verwachten dat hij 2 keer 45 minuten continue aan het zingen is. Ik ben gelukkig al helemaal niet media geil, en wil zeker niet op tv, maar ik sta ook graag vooraan, gelukkig stond ik dit keer niet vooraan. We kunnen dus wee met een goed gevoel gaan slapen en met plezier uitkijken naar de uitwedstrijd in Riga, tegen Letland, weer een finale. Ook deze avond is het IJsland Ė TsjechiŽ, ook niet geheel onbelangrijk voor Oranje.
Maar eerst nog vriendschappelijk tegen de USA, op vrijdagavond 05 juni in de Amsterdam Arena, en natuurlijk zijn wij daar weer bij, jij ook???
Tot dan zou ik zeggen.

Op de Fotoapagina, meer fotoís nog.

Was getikt, 

Rob.