Opstelling : Nederland

Memphis Depay, Klaas Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij en Gregory van der Wiel.

Jasper Cillessen
Wissels:
'46 Luciano Narsingh voor Georginio Wijnaldum
'63 Bas Dost voor Nigel de Jong
'77 Jetro Willems voor Bruno Martins Indi

 

Opstelling : Turkije

Babacan, Gonul, Aziz, Hakan, Erikin, Tufan, Mehmet, Inan, Tore, Yilmaz ('80 Kazim), Sen ('61 Calhanoglu)

 

Datum

Za 28-03-2015

Locatie

Amsterdam (Arena).

Tijd

20:45 uur

Aantal toeschouwers

51.000

Scheidsrechter

Brych (Dui)

Gele kaarten

Oranje: Gregory van der Wiel                                       Turkije: Tore

Rode kaarten

 Geen.

Score verloop

 0-1 Yilmaz ('37)                                                                  1-1 Klaas Jan Huntelaar ('92)


De eerste wedstrijd van 2015, gelijk een hele belangrijke, de wedstrijd thuis tegen de Turken. Al vroeg naar Amsterdam vertrokken om even Amsterdam te bekijken, dat is altijd leuk. Vandaar dat Alex al om 10:00 uur bij mij was en waren we rond half 12 in Amsterdam. Helaas zat het weer niet mee, beetje miezerige regen, maar gelukkig ook af en toe een droog moment. Rondje gelopen door de stad en daarna even een biertje gedaan op het Rembrandtplein.Even voor 4 uur waren we in het supporters café van onze supportersclub. Gezellig bij geklets met iedereen, want tenslotte hadden we elkaar bijna een half jaar niet meer gezien. De laatste wedstrijd dateerde alweer van half november. Dit jaar trouwens, zou half november wel eens heel belangrijk kunnen worden.

 

Daarna even gegeten bij de Turk, tja, kon dat eigenlijk wel, met deze wedstrijd voor de boeg, is dat niet de goeden verzoeken??? Niet bij nagedacht.

We gaan daar tegenwoordig vaker eten. Het eten is goed, je wordt keurig bediend, gaat vrij snel, en de prijzen zijn ook oké. 

 


Daarna naar het stadion, daar waren we eigenlijk best vroeg. Ik denk wel een uur van te voren. Gebeurt mij niet vaak. Was ook best zenuwachtig, wat dit was toch ook wel een hele belangrijke wedstrijd.
En zonder Robben, toch aanjager en een voetballer van de buitencategorie, en ook zonder Robin van Persie, geen Ron Vlaar, was het helemaal niet zeker dat we zouden gaan winnen.
Ook niet met de geschiedenis van de laatste wedstrijden, die nog diep zit geworteld bij mij.
Vandaar ook de gespannen gezichten bij vele supporters. 


     

 Oranje begon best aardig, maar ook niet meer dan dat. Weinig kansen, en al zeker geen uitgespeelde kansen. Turkije speelde voor hun doen redelijk voetbal, maar ook geen kansen. Toch was het een boeiende wedstrijd. 
Je kon wel zien dat de Oranjespelers heel graag wilde, vooral uitblinker Sneijder, liet zich als een echte aanvoerder gelden. Maar in de 37e minuut kreeg de Vrij, de bal niet lekker weg, en was de Turkse spits Yilmaz er als de kippen bij, om met een mooie actie de 0-1 binnen te schieten. Pfffff dat moest even verwerkt worden, zo wel door de spelers, als mede door de supporters, en zeker door mij.
Rust.

   

De tweede helft, eigenlijk een zelfde beeld. Oranje was zeker beter in de tweede helft, maar geen echte kansen. Ja, 1 schot dat goed door de Turkse keeper werd gepareerd. Toch bleef de tweede helft ook spannend en boeiend, ondanks niet echt goed spel.

Ik vond dat in de tweede helft er al helemaal geen Turk aan de pas kwam, die hielden alleen tegen en rekte waar ze konden tijd. Vandaar dat er ook 6 minuten extra tijd bijkwam.

 


 


 


Ik had me overigens al neergelegd bij een nederlaag, tot de 92e minuut. Weer de zoveelste aanval van Oranje, en daar was Wesley Snijder, die met een schot, de bal op het hoofd van Huntelaar plantte, die met een kleine hoofdbeweging, de stand op 1-1 zetten. De goal werd toegekend aan Sneijder, maar later door de Uefa aan Huntelaar toegekend, en geheel terecht vond ik, na het zien van de televisie beelden. 1-1 dus. En er waren nog 4 minuten te spelen, je zult het toch mee maken zeg. En Oranje ging verder met waar ze gebleven waren, beuken op het doel, zonder al te veel gedachten daarachter. Zo van, kijken of de bal goed valt, en dat deed die nog 1 keer, kwam voor de voeten van Memphis Depay, die joeg de bal net over de rechter kruising, die bal had er ook best in gekund, maar niet dus, eindstand 1-1.

Weer niet gewonnen, maar wel op de 3e plaats in de groep blijven staan, boven Turkije. Ik moet zeggen, even na de wedstrijd, geloofde in niet meer dat we naar het EK gaan volgend jaar, maar nu moet het mogelijk zijn om 3e te worden en in november 2 play-off wedstrijden te spelen, en zo ons dan nog te plaatsen voor Frankrijk volgend jaar. Maar als we gewonnen hadden, was ook plaats 1 in de picture gekomen, want TsjechiŽ speelde geheel onverwachts thuis gelijk tegen Letland.

Ik roep nog steeds, als we alles winnen, kunnen we nog 1e of 2e worden, maar eigenlijk heb ik me al neergelegd bij een 3e plaats. En wie tref je dan in de play-off, het wordt een spannend jaar. Nogmaals, wat Hiddink zegt, we horen niet meer bij de top van Europa, dus moet ik daar maar aan geloven. 
Dan eerst maar een plaats of 20 zaken dan op de FIFA wereld Ranglijst, en wellicht ook maar een keer geen toernooi. Het is wennen, na zoīn periode met van Marwijk en Zuid-Afrika, en van Gaal, BraziliŽ. Respectievelijk, 2e en 3e.  
Ik kan het moeilijk geloven, maar ik moet me er bij neerleggen. Daar ga ik dan dinsdag maar mee beginnen. Een kleine nederlaag, 0-2, moet ik dus maar zien als een overwinning, of goed resultaat, tegen wel een topland, Spanje. 

Afgaan op de woorden van Hiddink, zal dus een normale uitslag 0-4 of 0-5 zijn. Nou, ik reis dinsdag heel relaxt af naar de Amsterdam Arena.

Tot dan.

Rob.  

Oja, op de Fotopagina staan nog een aantal extra foto's.