Opstelling : Nederland

Sillessen, Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, De Jong (Huntelaar/78), Sneijder, Fer (Wijnaldum/46), Blind, Van Persie (Lens/46), Robben

 

Opstelling : Wales

D. John H. Robson-Kanu  62'Substituted in Substituted outE. Huws J. Ledley 67'Substituted in Substituted out J. Easter S. Church  70'Substituted in 
Substituted outG. Williams J. Williams  77'Substituted in Substituted out D. Vaughan
A. King  83'Substituted in substituted out P. Dummett N. Taylor.
 

 

Datum

04-06-2014

Locatie

Amsterdam (Arena)

Tijd

20:30 uur

Aantal toeschouwers

51.000

Scheidsrechter

 B. Yildirim (Turkije)

Gele kaarten

 Geen

Rode kaarten

 Geen

Score verloop

1 - 0 A. Robben (32) 2 - 0 J. Lens (76)

De allerlaatste wedstrijd, de zogenaamde uitzwaai wedstrijd van Oranje, voordat ze vandaag naar BraziliŽ vertrekken. Tegen Wales welteverstaan.  

Om 15:00 uur kwam Jean-Paul, mijn zwager, mij ophalen om verder met metro en trein naar Amsterdam te vertrekken. De metro ging nog goed, maar de NS maakte er weer een zooitje van. De eerste trein daarvan kregen we te horen dat hij niet ging rijden, deze was kapot. Dan maar de intercity via Utrecht, naar de Arena. Helaas, deze rijdt ook niet. 

Dus met ruim een half uur vertraging eindelijk richting Amsterdam. Dit keer met collega Peter, zwager Jean-Paul, neefje Martijn en nog een vriend van Martijn. Gezellig dus. Toen we aankwamen op Amsterdam Bijlmer Arena, eerst maar even wat gegeten en aangezien het weer niet helemaal jofel was, lekker naar het supporters café gegaan waar alle vaste supporters weer aanwezig waren. 

   

Na wat lekker te hebben gedronken, en Martijn nog met Harry (tieten) een mooie foto had gemaakt, toch nog even naar het Ons oranje park gelopen. Die gezellig band was er weer en daar kwamen we Jan tegen. Gezellig. De meiden uit Pijnacker kwam ik pas in het stadion tegen.

 

De sfeer zat er goed in voor de wedstrijd. Veel vlagen en oranje confetti waren aanwezig. En hier op de foto vlak voor de volksliederen. 

 


Mark van Bommel werd nog even in het zonnetje gezet vlak voor de wedstrijd, hij werd bedankt voor vele interlands en zijn inzet voor het Nederlands elftal.

 


Rond 19:00 uur al richting het stadion gegaan. Vrij vroeg, meestal ben ik een half uur voordat de wedstrijd begint in het stadion, maar de laatste twee wedstrijden was ik ruim op tijd. Ik weet eigenlijk niet waar het aan ligt, maar goed.

   

Dan de wedstrijd. Ik heb ze uiteraard alle drie gezien, en vond dit de minste. Wel 2 goals en 2-0 winnen, maar ik vond het echt matig. De wedstrijd tegen Ghana vond ik nog de beste.

De beste spelers, ik kon er eigenlijk maar 3 noemen, Arjen Robben, Stefan de Vrij en Ron Vlaar. Ik schrok er wel een beetje van, ik was gewoon verbaasd over dit Oranje.  Dus kan er ook niet te veel over zeggen. Wel twee prachtige doelpunten, vooral de tweede van Lens was mooi, na een pass van Sneijder, liep Robben naar de achterlijn, gaf strak voor en schoot Lens de bal, die toch wat achter hem kwam, knap in. 

 


 


De russtand 1-0, door een doelpunt van Arjen Robben.

 


    
Na een behoorlijke saaie tweede helft, komt er dan toch een geweldig mooi doelpunt. Een prachtige pass van Wesley Snijder op Robben, door na de achterlijk, geweldig. Goed voor, en Lens, 2-0. Dat zijn de doelpunten die ik graag zie. Dus ik zeg, volgende week counteren tegen die Spanjaarden.


Maar ow ow, wat vond ik het matig. Ik hou me maar aan twee dingen vast. 1, Nancy zegt altijd, een slechte generale wordt een goed wedstrijd daarna, en twee jaar geleden wonnen we met 6-0 van Noord-Ierland en verloren we alle drie de wedstrijden in de OekraÔne. Dus reis ik a.s. donderdag toch met een optimistisch gevoel af naar Salvador. 

Ik hoop dat ik jullie kan voorzien van verslagen, fotoís e.d., maar ik weet ook niet hoe het gaat lopen. Hou in elk geval ook mijn liveblog in de gaten. Nou nu gauw nog een hoop zaken regelen nog 5 dagen werken en dan begint het BraziliŽ avontuur.

   

 

Tegen de vaste supporters zeg ik, tot vrijdag in Salvador en voor de rest die thuis blijft, veel plezier en hopelijk zien we mooie wedstrijden en een goed Oranje.
Hieronder weer wat fotoís, op de Fotopagina nog 30 meer.

Groetjes
Rob.