Afbeelding invoegen 
 
 
 
                            Afbeelding invoegen                                                      Afbeelding invoegen
 

Opstelling : Nederland

Wesley Sneijder, Vincent Janssen, Quincy Promes, Georginio Wijnaldum, Kevin StrootmanDavy Klaassen, Daley Blind, Virgil Van Dijk, Jeffrey Bruma, Rick Karsdorp en Maarten Stekelenburg.


Wissels:
'46 Davy Propper voor Wesley Sneijder
'79 Jordy Clasie voor Kevin Strootman
'81 Bas Dost voor Vincent Janssen

 

Opstelling : Wit - Rusland

Gorboenov, Paljakov, Politevitsj, Sivakov, Bordatsjev, Gordejtsjoek ('74 Volodko), Majewski ('46 Gleb), Kryvets ('67 Kisljak), Korzoen, Rios, Kornilenko

 

Datum

Vrijdag 07 oktober 2016

Locatie

Rotterdam (De Kuip).

Tijd

20:45 uur.

Aantal toeschouwers

41200

Scheidsrechter

C. Thomson (Sco).

Gele kaarten

Oranje : geen

Wit - Rusland: Rios

Rode kaarten

 Geen.

Score verloop

1-0 Quincy Promes ('15)
2-0 Quincy Promes ('31)
2-1 Rios ('47)
3-1 Davy Klaassen ('55)
4-1 Vincent Janssen ('64)

 

Na het gelijkspel tegen Zweden van vorige maand, moest Oranje wel de wedstrijd tegen Wit-Rusland winnen om met te blijven doen in de Groep, waar ook nog Frankrijk inzit. Die is maandag de tegenstander van Oranje.
Voor mijzelf was het heel lang geleden dat ik er weer eens bij was. De laatste 4 wedstrijden thuis gekeken, dus het mocht wel weer een keer. En leuk, het was in Rotterdam en sinds een kleine maand woon ik daar ook. Dus in beide opzichten, een thuiswedstrijd.


Eerst maar eens sfeer gaan proeven op het Stadhuisplein. Toen ik daar aankwam zag ik heel de Coolsingel vol hangen met Oranje banners. Oranje en ook de supporters werden welkom geheten in deze prachtige stad.

Afbeelding invoegen

Ik was om 3 uur in de stad. Het was al behoorlijk druk op het Stadhuisplein en zeker in de Skihut was het feest. Ik moet je zeggen, daar was ik nog niet echt aan toe. Ik was net wakker, had nachtdienst gehad, en net me eerste bakkie koffie op, maar goed. Het was lekker weer en ik heb me maar op de relatief rustige terrassen opgehouden. En ja, na een half uurtje ging bij mij ook het eerste biertje naar binnen.

 Afbeelding invoegen

Rond 5 uur wilde ik toch ook even naar het supporters café, waar de supportersclub weer een feestje had geregeld. In de al om bekende Gouden Leeuw op Oud-IJsselmonde. Voor de vaste supporters een bekend café. Was vroeger al de ontmoetingsplaats voor de Oranjesupporters. Daar wat gegeten en gedronken en rond half 8 vertrokken naar het stadion.

Afbeelding invoegen

In een goed gevulde kuip, ruim 41.000 toeschouwers begon Oranje goed aan de wedstrijd. Druk zetten en aanvallen.  
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  
 
Het resultaat was er naar. In de 15e minuut maakt Quincy Promes zijn 1e interland goal, en in de 31e minuut gelijk maar zijn tweede. Lekker, na een half uur al op 2-0. Met heel goed voetbal vond ik het niet gaan, maar 2-0 dan heb je niets te zeggen. Twee kansjes weggegeven voor de Wit-Russen, maar daar bleef het bij. We gingen dan ook rusten mket de 2-0 op het bord.

Na rust, waren ze zeker nog niet helemaal geconcentreerd, want voor dat ik al wist dat de tweede helft begonnen was, maakte Aleksey Rios, wie kent hem niet, er 1-2 van.
 
Afbeelding invoegen
 
Maar het leek wel of Oranje daardoor nog wat meer peper in de reet kreeg, want nog geen 10 minuten later stond het al weer 4-1.
Want nadat Vincent Jansen de bal op de paal head geschoten, kon Davy Klaassen de rebound benutten, 3-1. Het was Vincent Jansen zelf die met een fantastisch doelpunt, de stand op 4-1 zetten. Heerlijk!!!!!!
 
Natuurlijk, de wedstrijd was gespeeld, maar een paar goals voor het zelfvertrouwen en het doelsaldo is natuurlijk niet gek. Want er was nog ruim 25 speelminuten over. 
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
Maar nee, de wedstrijd was gespeeld en Oranje kreeg nog wel twee kansen, maar die werden niet benut.

Conclusie, hele goede overwinning. Maar toch, ik wil niet al te kritisch zijn, maar echt een hele goede wedstrijd vond ik het nou ook weer niet. Natuurlijk, heel veel balbezit, vroeg druk zetten, maar ik miste nog wat. Ik weet het, zit je weer negatief te zeiken, nee dat nou ook weer niet, maar ik moet misschien nog wennen aan dit Oranje. A.s. maandag dan kunnen we kijken waar Oranje staat.
 
Laat ik het hopen dat ik het mis heb, en we die Haantjes weer eens een keer gaan verslaan. Met een gelijkspel zou ik ook al tevreden zijn. Want voorlopig staan we maar mooi bovenaan in groep A. En ik hoop dat ik dat volgende week ook nog kan zeggen. Dan krijg ik hoop op een WK in Rusland, nu nog niet, daar vind ik het nog te wisselvallig en te onrustig voor.
 
Maar ik hoor al velen van jullie zeggen, wat zit je nou te zeiken, 4-1 gewonnen, wat wil je dan. En dat is natuurlijk ook zo. Prima overwinning.
 
Afbeelding invoegen  
 
Afbeelding invoegen
 
Op naar maandag dan maar. Dan spelen we weer in Amsterdam. Ook die wedstrijd zal ik live bijwonen. Ik zeg het er maar bij, want zo gewoon is het niet meer. Oranjeachterna, gaat niet meer elke wedstrijd van Oranje. Maar maandag dus wel.

Een ieder een prettig weekend en ik zeg tot maandag!!!!

Oja, op de foto pagina, staan nog wat extra fotoís.

Groet.
Rob.