Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen                                                            Afbeelding invoegen
 

Opstelling : Nederland

Cillessen, Tete (Janmaat/71), v.Dijk, Rekik, Aké, Wijnaldum (Klaassen/ 71), Blind, Vilhena, Robben, Janssen (Dost/ 46),Babel. 

 

Opstelling : Zweden

Olsen, Lustig, LindelŲf, Granqvist, Augustinsson, Claesson (Svensson/68), Larsson (Olsson/82),    
Johansson, Forsberg, Toivonen (Thelin/ 76), Berg. 
 

 

Datum

10 okt 2017

Locatie

Amsterdam (Johan Cruijff Arena)

Tijd

20:45 uur (Ned tijd)

Aantal toeschouwers

41.244

Scheidsrechter

 

Sergei Karasev (RUS)

Gele kaarten

Oranje: Blind.

Zweden: Lustig.

Rode kaarten

Geen

Score verloop

1 - 0 Robben (16/pen)

2 - 0 Robben (40).

 

Daar was die dan, de laatste wedstrijd van een alweer dramatisch verlopen kwalificatie. Net zo als de vorige, voor het EK in Frankrijk. Wat een ellende. Weer geen toernooi, maar goed, dat wisten we al na Bulgarije. 

Voor mijzelf was de wedstrijd tegen Zweden ook een beetje vreemd. 3 dingen speelde er. 1, we plaatsen ons weer niet voor een groot toernooi, 2, de laatste wedstrijd van Arjen Robben, 3, voor mijzelf ook voorlopig de laatste wedstrijd. Ik heb het na 8 jaar wel gezien. Natuurlijk mooie jaren meegemaakt, en die zal ik ook koesteren. Hoogtepunt voor mij was natuurlijk het WK in BraziliŽ, waar ik alle wedstrijd gezien heb, behalve de troost finale tegen BraziliŽ. De uitschieter daar was de 1-5 tegen Spanje. Die zal ik nooit meer vergeten, nooit van mijn leven meer. Met een geweldige Van Persie, Robben, Sneijder, Van Gaal, enz. 

En nu, wat is daar van over, en wat moet het gaan worden in de toekomst. Als het zo slecht gaat kan ik niet lollig doen, feesten, trots zijn op Oranje, zingen Niemand wint van Nederland, een onoverwinnelijke roes uitstralen, zoals Duitsland en nu ook al een tijdje BelgiŽ. Ik kan het niet meer opbrengen gewoon. Kan nog net een oranje shirt aantrekken hahahah.
Maar goed, nu over de wedstrijd.

Eerst jullie maar eens een filmpje laten zien wat er in de Arena gebeurde gisterenavond even voor de aftrap. We kregen een geweldige lichtshow voorgeschoteld en die wilde ik jullie niet onthouden. Het was de eerste keer, en van mij mogen ze dat voortaan altijd doen. Jammer dat het in de glorie jaren niet is gebeurd, want dan had ik er nog meer van kunnen genieten.
 
 
 
 
 Dan de wedstrijd 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Vooraf veel over gezegd, we moeten met 7-0 winnen enz enz. Natuurlijk heeft Zweden mazzel gehad in de eerste wedstrijd tegen Oranje. Een zuiver doelpunt vlak voortijd werd afgekeurd, anders had Oranje naar met 1-2 gewonnen. Ook scoorde Zweden thuis tegen Frankrijk in de 94e minuut de 2-1, anders had Zweden dus zomaar 4 punten minder gehad en waren wij gewoon tweede geworden. Maar Oranje heeft het natuurlijk in Bulgarije laten liggen.
 
Afbeelding invoegen
 
Maar Oranje en vooral Robben begon heel goed aan de wedstrijd. Oranje voetbalde, zonder dat het er heel goed uitzag, maar ik zag weer vuur in het spel van de spelers. Veel balbezit en de Zweden kwamen nauwelijks aan de bal. De Zweden trokken zich terug op eigen op eigen helft en keken toe hoe Nederland de bal rondspeelde. Dat leidde tot niets, tot LindelŲf de bal tegen zijn eigen hand schoot. Strafschop. Em in de 16e minuut was daar de 1-0 door Arjen Robben. Niet goed ingeschoten, maar hij zat. 
 
 
Oranje werd sterker en gevaarlijker en Babel,Wijnaldum en Janssen misten wat geluk bij kleine kansjes.Tete had van dichtbij moeten scoren.
 
Afbeelding invoegen
 
                                                                                                              Afbeelding invoegen
 
Vlak voor rust nam Robben zijn ploeg opnieuw bij de hand en vanaf de rand van de zestien joeg hij een voorzet van Babel in een keer langs Olsen 2-0.
Afbeelding invoegen
 
Met Dost voor Janssen hervatte Oranje na rust de zoektocht naar goals,maar na een knappe volley van Wijnaldum op de  vuisten van Olsen doofde het vuurtje uit.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Robben was niet meer zo dwingend aanwezig, acties lukten niet meer en een slippertje van Blind leidde bijna tot de 2-1 van Forsberg (over).      
Het spel van Oranje werd er niet beter op en Zweden bleef vastgekleefd aan de eigen helft. Dost en Robben schoten nog op doel, maar zonder succes. Eén goede helft was onvoldoende voor de gedroomde 7-0.
Eindsignaal, dus 2-0, wel gewonnen gelukkig met een prima eerste helft.
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Dan was daar natuurlijk het afscheid van Robben. Luid toegezongen en bedankt. Kammer voor hem dat we niet naar Rusland gaan, want ik denk dat hij dan nog wel was meegegaan.
Volgende maand zijn er nog twee oefenduels. Waarschijnlijk uit tegen Duitsland en Schotland. Hou de site in de gaten. Die zal er, net zo als ik mee stoppen. Half februari zal hij offline gaan. Tot 1 januari wordt de website nog wel bijgewerkt.
 
Ik zeg nogmaals, Robben heel erg bedankt voor al die mooie jaren. En tegen iedereen die mij persoonlijk kent, het gaat jullie goed, en tot ziens. Op de fotopagina, nog meer fotoís van de wedstrijd.
En alle Oranjesupporters wens ik de komende jaren heel veel stekte en geluk toe. En wellicht tot ziens in een van de stadions.

Groet. Rob. 
Afbeelding invoegen