Opstelling Nederland:

Stekelenburg; Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Braafheid; De Jong, Van der Vaart (Strootman/'66); Kuijt, Sneijder, Babel (L. de Jong/'79); Van Persie

 

Opstelling Zwitserland:

Benaglio, Lichtsteiner, Djourou, v.Bergen, Rodriguez, Shaqiri (Fernandes/'76), Inler, G.Xhaka (Costanzo/'86), Dzemaili, F.Frei (Degen/'80), Mehmedi

 

Datum

11-11-2011

Locatie

Amsterdam (Arena).

Tijd

20:30 uur

Aantal toeschouwers

47:500

Scheidsrechter

Jonas Eriksson (Zweden).

Gele kaarten

Lichtsteiner (Zwi), Kuyt (Ned)

Rode kaarten

geen

Score verloop

------

          

Nog twee vriendschappelijke oefenwedstrijden en dan gaat ook Oranje de winterstop in. Gelukkig maar want er zijn veel spelers geblesseerd, nu doen ook v/d Vaart en Van Persie dinsdag niet mee tegen Duitsland, ik vrees het ergste.

Maar goed, eerst maar even de wedstrijd tegen de Zwitsers. Geen makkelijke tegenstander blijkt uit de statistieken, 15 gewonnen, 15 keer verloren en 2 keer een gelijkspel. Maar goed, ik had toch een goed gevoel erover, vooral omdat Van Persie weer eens in de spits mocht staan en hij momenteel in een bloedvorm verkeerd. Klaas-Jan had meegedaan met een bokswedstrijd in Duitsland en was zo gehavend uit de strijd gekomen dat hij ook niet kan spelen, zeer waarschijnlijk tegen Duitsland zal hij er ook niet bij zijn, hooguit wat minuten, goed gedaan van die Duitsers (de koude oorlog is al twee weken geleden begonnen dus).

De sfeer zat er goed in rondom de Arena, kwam wel wat laat op gang, maar toch. Sfeerbeelden kun je hieronder zien (foto's + film).Ook werden voorafgaand aan de wedstrijd nog een 4 tal spelers gehuldigd door de Uefa, deze 4 spelers, Giovanni v. Bronkhorst, Frank de Boer, Edwin van de Sar en Phillip Coco. Deze 4 spelers zijn 100 keer of meer voor het nationale team uitgekomen.

Dan de wedstrijd. Ja niet echt goed van Nederlandse kant, kleine kansen en een goedgeorganiseerd Zwitserland maakte dat de wedstrijd op 0 Ė 0 bleef steken. Maar een 1 Ė 0 of een 0 Ė 1 had ook gekund. Gelukkig maar een vriendschappelijke wedstrijd, het was zo'n wedstrijd die ze vroeger veel speelde, saai en oervervelend. Wat dat betreft zijn we verwend de laatste jaren, meestal zagen we ook hele goede en aantrekkelijke oefenwedstrijden, deze niet helaas, maar om dan de spelers zo uit te fluiten, vreselijk. Ik zal dat nooit doen.
Natuurlijk mopper ik ook wel eens, en roep je in een emotionele wedstrijd ook wel eens wat, maar uitfluiten, dat nooit hoor. We hebben allemaal wel eens een mindere dag en dan niet gelijk gaan roepen dat ze zoveel verdienen, want daar wordt ik ook zout van, soms lukt het soms lukt het niet, en je hebt daar ook een tegenstander voor nodig, die leuk en aanvallend wil voetballen.

Laten we hopen dat deze 0 Ė 0 een wedstrijd was die iedereen snel is vergeten omdat we vanaf dinsdagavond 22:30 allemaal roepen dat we zo'n goed team hebben omdat we die Duitsers met 0-3 hebben verslagen. Laten we het hopen, maar ik vrees het ergste, zonder Robben, v/d Vaart, V. Persie en mogelijk ook Huntelaar, ben ik al blij met, jawel een 0 Ė 0.

Verder valt er over Nederland Ė Zwitserland niet zo veel te vertellen, dus kun je beter de sfeerbeelden bekijken middels de foto's en filmpjes hieronder. Op de fotopagina staan er nog een aantal extra.

Rob.
 
 
De vele verkoopstands waren ook weer aanwezig bij de Arena, altijd een gezellig gezicht.
Op de nieuwe EK sjaal moeten we nog even wachten, na de loting op 2 december worden ze gemaakt.

 


Ja oranjefan of niet.
Dit zijn de autoís van de oranjetrophy, klik hiernaast maar eens op de link voor meer informatie. http://www.oranjetrophy.nl/index.php

 
 
 
Ja ja, twee Oranjefans uit Groenlo meen ik.
We zaten aan het Grolsh bier en toen kwam het gesprek natuurlijk vanzelf.

 


Een Zwitserse fan, met oranje dames, moet kunnen, gezellie!!!

 

 
 
En hier de hele groep uit Pijnacker en omstreken. De meesten komen uit voor het eerste dameselftal van DSVP  
Meiden tot dinsdag.

Heel apart geschminkt jongens, Proost!!
 
 
 
De bijna uitverkochte Arena, er zaten zoín 47.500 supporters. Hier zijn de spelers bezig met de warming up. En de eindstand, meer fotoís op de Fotopagina. En natuurlijk 3 filmpjes onder deze twee laatste foto's.
 

                                            De huldiging door de Uefa van de 4 oud spelers van Oranje
 
 
 
 
 
                                            De dames in de roeiboot door de Amstel.
 
 
 
 
 
        Feestje voorafgaand aan de wedstrijd in het Ons Oranje Park,
        met de gebroeders Ko.