Opstelling : Spanje

Casillas, Azplicueta, Pique, Ramos, Alba, Busquets, Alonso ('63 Pedro), Xavi, Silva ('78 Fabregas), Iniesta, Costa ('62 Torres)

 

Opstelling : Nederland

Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij ('77 Joel Veltman), Bruno Martins Indi, Daley Blind, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Jonathan De Guzman ('62 Georginio Wijnaldum), Arjen Robben, Robin van Persie ('79 Jeremain Lens)

 

Datum

Vrijdag 13 juni 2014

Locatie

Salvador, Arena Fonte Nova (BraziliŽ)

Tijd

21:00 uur (Ned).

Aantal toeschouwers

48.173

Scheidsrechter

Nicola Rizzoli (IT.)

Gele kaarten

Spanje: Casillas

Oranje: Jonathan De Guzman, Stefan de Vrij, Robin van PersieRode kaarten

 

Score verloop

1-0 Alonso ('27)

1-1 Robin van Persie ('44)

1-2 Arjen Robben ('53)

1-3 Stefan de Vrij ('64)

1-4 Robin van Persie ('72)

1-5 Arjen Robben ('80)

Nou hier is dan eindelijk het verslag van Spanje Ė Nederland. Een historische wedstrijd voor Oranje na later bleek. Om te beginnen is het heel moeilijk om de website een beetje goed en snel bij te houden. De Wi-Fi hier op de Oranjecamping is niet je van het en ook de tijd heb ik er niet echt voor. Er is hier veel te doen en te zien. En ook het reizen neemt veel tijd in beslag. Maar goed, dan maar een kort stukje tekst en een aantal fotoís. Fotoís uploaden is ook een crime.


De wedstrijd begon om 16:00 uur plaatselijke tijd. Na de nodige versnaperingen te hebben genuttigd in het oude centrum in Salvador  in de bekende oranjemars achter de, ook al bekende Oranje bus aan richting het stadion. Dat ging helaas niet door, een klein rondje gelopen en de bus mocht niet naar het stadion. Ik krijg het idee dat er veel beloofd wordt hier in BraziliŽ, maar er weinig wordt nagekomen. Het weer was in elk geval goed, droog regelmatig zoín en zoín 28 graden.
Ik en Nanc waren best behoorlijk zenuwachtig voor de wedstrijd . Mijn en ook voor Nancy de eerste WK wedstrijd, één die ik nooit meer zal vergeten. Ik had jullie al gezegd dat er van Spanje gewonnen moest worden om BraziliŽ te ontlopen, en we liggen op schema. 


De eerste helft begon best mat. Beetje aftasten en ook voor de spelers spelen de zenuwen een rol natuurlijk.
Na 27 minuten een strafschop voor Spanje, onterecht, of zoals je wilt een makkelijk gegeven strafschop. Doelpunt, 1-0 voor Spanje. Alonso schoot de penalty binnen. Ik raakte niet in paniek, en Oranje ook niet, begon iets beter te spelen. Zeker na een enorme kans op 2-0, maar die werd geweldig gepakt door  Jasper Cillissen. Ook nog een buitenspel doelpunt van Spanje, maar toen was de koek wel op. Net toen iedereen dacht, we gaan rusten met een 1-0 stand, kwam daar een geweldige pass en werd nog mooier afgerond door Robin van Persie, 1-1. Dat was dus de russtand.


Tweede helft, Oranje begon sterk. Spanje kon geen vuist maken en dat resulteerde in de 53e minuut  in een geweldig doelpunt van Arjen Robben, 1-2, geweldig, ik werd gek en dacht dat wordt nog ruim een hal uur nagels bijten. Maar een corner en daar stond Stephan de Vrij, en die gunde ik het zo, 3-1, geen mooie, maar wel een goede goal, 1-3. Zou het dan toch gaan gebeuren. En in de 72e minuut maakte Robin van Persie aan alle twijfels een einde, 1-4. Fout van de keeper natuurlijk, maar sterk doorgaan van Robin lag hier toch de grondslag aan. Toen Arjen Robben er in de 80e minuut er ook nog 1-5 van maakte gooide in Nancy zowat door het stadion. Wat een goal en wat een wedstrijd, ongelofelijk, heerlijk om dit mee te maken.


Ja, ik had het voor het toernooi al gezegd, Nederland en Chili gaan door, kan nog steeds. Maar niet te overmoedig worden nu. Beide benen op de grond en die AustraliŽrs woensdag verslaan, dan is de laatste wedstrijd  misschien helemaal niet meer van beland. Maar wel winnen, liefst met 3 0f 4-0.


Nou hieronder wat fotoís van de dag en de wedstrijd, en op de fotopagina zoals gewoonlijk meer fotoís. Maar het uploaden van de fotoís gaat zo traag dat ik morgen online hoop te zetten.
Groetjes.


   


                                                                                          

   


   


Morgen dus hopelijk meer foto's op de fotopagina.