Afbeelding invoegen
 
 
Afbeelding invoegen                                   Afbeelding invoegen
 
 

Opstelling : Wales

Hennessey, Gunter, Chester, Williams. ('46 J.Collins), Davies, Taylor ('65 Dummett), Ledley ('56 Huws), Allen, King, Williams.. ('60 Williams), Lawrence

 

Opstelling : Nederland

Bas Dost, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Quincy Promes,Jordy Clasie,Terence Kongolo, Daley Blind, Virgil Van Dijk, Jeffrey Bruma, Daryl Janmaat en Jasper Cillessen.

Wissels:

'46 Joel Veltman voor Virgil Van Dijk

'87 Riechedly Bazoer voor Jordy Clasie

'91 Georginio Wijnaldum voor Quincy Promes

 

Datum

Vrijdag 13 november 2015

Locatie

Wales (Cardiff City Stadium).

Tijd

20:45 uur (Ned. tijd).

Aantal toeschouwers

25.699

Scheidsrechter

BenoÓt Bastien (Fr).

Gele kaarten

 Wales: geen

Oranje: Terence Kongolo, Jeffrey Bruma

Rode kaarten

 Geen

Score verloop

0-1 Bas Dost ('32)
1-1 Ledley ('45)
1-2 Arjen Robben ('54)
2-2 Huws ('70)
2-3 Arjen Robben ('81)

Tja, de wedstrijden tegen Wales en Duitsland. Voor het eerst had ik zo iets, het gaat nergens om, echt helemaal nergens, dus what the fuck. Genieten maar. En dat is ook precies wat ik ga doen. Genieten van Wales, de trouwe Oranjesupporters en van Cardiff. Ik zie wel wat er gebeurt met de wedstrijd.

Dus om 06:00 uur opgestaan op donderdag 12 november, om 07:00 was Alex bij mij. Toen door naar Natascha in Pijnacker, en toen Hans Boere opgehaald in Wordt niks veen. Liesbeth zouden we op Schiphol ontmoeten.
Gelukkig redelijk zonder files naar Schiphol gereden, en nog voor 09:00 uur waren we op Schiphol. Liesbeth opgezocht. Snel door de douane, en ook het vliegtuig vertrok redelijk op tijd om 11:15 uur ongeveer.

Afbeelding invoegen
 
Keurig, 5 minuten voor op schematijd, landen we op Manchester Internationaal airport. We hadden ruim een uur om de trein te bereiken. Eerst om 13:11 naar Crewe, vandaar door naar Cardiff om 14:08 uur. Zo kwamen we keurig volgens schematijd om 16:57 uur aan op Cardiff Central.
                                                                         
                                                                               Afbeelding invoegen
Direct naar het hotel gelopen, ingecheckt en om 18:00 uur gingen we de stad verkennen.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Daarna lekker gegeten in de pub tegenover ons hotel. En toen de stad in, waar we gelukkig enkele andere supporters tegen kwamen. Daar werd het in Kiwiís, een pub met live muziek, nog heel gezellig en laat. Rond 03:00 uur lagen we op bed.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
De volgende dag, vrijdag 13 november, matchday dus. Heel raar hoor, totaal geen wedstrijd spanning, maar ik wilde wel heel graag dat ze gingen winnen. Maar eerst lekker ontbeten in, alweer de pub tegenover ons hotel. Heerlijk hoor, zie foto hahahhahaha.
 
                                                   Afbeelding invoegen
 
Daarna de stad in. Eerst de hop on hop off bus genomen, en daarna het Cardiff Castle bekeken. Overigens een prachtige mooie, en vooral gezellige stad Cardiff. 

Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Van Cardiff en vooral van het kasteel staan op de foto pagina nog veel meer fotoís uiteraard.
Om 16:00 uur had ik nog een tour door het prachtige Millennium stadion geboekt. Geweldig stadion, vooral de locatie, midden in de stad. Echt super hoor.
 
                                                                             Afbeelding invoegen  
 
Afbeelding invoegen
 
                                                                             Afbeelding invoegen
 
De tour duurde ruim een uur, en we waren dus precies op tijd om in de Walkabout onze kaartjes op te halen voor de wedstrijd. Daar hoorde we van Judith dat we pas rond kwart over 6 gezamenlijk zouden vertrekken naar het stadion. Ook vertelde ze dat we met 100 man ongeveer waren. Niet echt veel dus, wel begrijpelijk.

Rond half 7 liepen we naar het stadion, waar we rond 19:00 uur aankwamen.

Gelukkig verliep de tocht naar het stadion droog, maar toen we net binnen waren begon het te regenen en te waaien. Lekker hoor. Spandoek opgehangen, op een niet zichtbare plaats hahahhahahah, maar goed, gaat om het idee. Ooit komt die wel een keer op tv.
 
Afbeelding invoegen
 
                                                                             Afbeelding invoegen
 
Wales kreeg niet echt kansen, des te sneuer was het dat Kongelo, ongelukkig hands maakte. Strafschop. En heel gek, we zijden allemaal tegen elkaar, die stopt Cillissen. En jahoor, dat was zo, alleen in de rebound scoorde op slag van rust, Ledley de 1-1.

Hieronder een filmpje van de penalty. Niet echt best genomen, maar ik wilde je hem toch niet onthouden. Let vooral niet op het einde, kon het uitklopje niet vinden denk ik.
 
 
Inmiddels was bij mij, en ook andere supporters bekend geworden over de gebeurtenissen in Parijs. Vreselijk, en naar mate de avond vorderde, werd de berichtgeving alsmaar slechter. En ja, dan is voetbal, zoals Rob Polderman op de supportersclub facebookpagina al had gezegd, niet belangrijk meer. Daarom houd ik het vanaf hier maar kort.
 
Afbeelding invoegen
 
                                                                             Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
De tweede helft, en ook de eerste blinkte Robben al uit. Hij maakt in de 54e minuut op zijn bekende wijze 1-2. Ik zat eigenlijk te wachten op de 1-3, maar het werd 2-2. Niet goed verdedigd, wal een prachtige kopbal van Huws, 2 Ė 2 dus in de 70e minuut. Nee he, dacht ik nog, straks gaan we weer met 3-2 onderuit. 
Maar nee hoor, daar was Robben weer, na een mooie steekpass van Bas Dost, werd het in de 81e minuut 2-3 voor Oranje.

                                       Afbeelding invoegen
 
                                       Afbeelding invoegen
 
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
                                        Afbeelding invoegen
 
Nou nog even volhouden, en ja, daar was het fluitsingaal. Toch wel tevreden naar het centrum van Cardiff gelopen.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Daar nog wat gedronken, maar door alle gebeurtenissen was ik niet in de stemming voor een gezellig feestje. Dus om 01:00 lekker naar het hotel gegaan, en gaan slapen.
De volgende dag weer huiswaarts gegaan en nadat ik iedereen had afgezet, was iedereen rond 21:30 uur weer thuis. Natuurlijk veel meer fotoís op de fotopagina

Op het moment van schrijven was nog niet bekend of de wedstrijd van a.s. dinsdag in Hannover tegen de Duitsers doorgaat. Ik hoop het wel, want je moet niet gaan toegeven aan die Terroristen. Wat ik heel begrijpelijk vind is dar er evenementen in Parijs worden afgeblazen. Maar ik vind, gewoon voetballen, met rouwbanden en een minuut stilte.
 
Maar goed, ik kan natuurlijk niet weten wat er in de hoofden van de Duitse spelers omgaat.
Wordt vervolgd.

Rob